Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Kārtis sajauktas. Lieciet likmes"
01. septembris, 2004 gads.

Šodien tirgus pateicoties ziņām par naftas cenām, piedzīvoja strauju ralliju pirmajās divās stundās, visos galvenajos indeksos, tomēr pēc tam kā jau tas ierasts, indeksi aizgāja katrs savu ceļu, radot kārtējo diverģenci. Netradicionāli, pats stiprākais šoreiz izrādījās tech sektors un attiecīgi NASDAQ. Tāpēc arī to aplūkosim pirmo:

Trofeja: NASDAQ Composite
Pretinieki: Lāči pret Buļļiem
Frontes līnija - 38.2 % retracements

Lāču argumenti - vēljoprojām neskartais retracements uz uz 1860 - 1865, cenas zem SMA50, un SMA200 ar to negatīvu virzienu. Arī septembris ir klāt. Daži uzskata to par lāču mēnesi. Pēc statistikas.
Buļļu argumenti - cena virs īstermiņa MA, bet diemžēl arī visas MA ietilpst šodienas ATR - Average True Range. šodienas rallijs, tāpat kā vakardienas doji - ar paaugstinātu volume.

Bet kā jau tas dzīvē ierasts, arī šeit bez melnā un baltā ir arī pelēkā krāsa. Nenoteiktība. Un šie argumenti ir nopietni:

- ADX(14) krasi krīt, norādot uz totālu momentuma izsīkumu, kinētiskā enerģija ---> 0.
- Cena uz SP-500, un DJ-30, vēljoprojām bermuda trijstūrī;

Tik tālu par $COMP. Kas notiek ar SP-500?



šeit ir pilnīgs nulles atskaites punkts, un man vēlreiz jātkārtojas, ka odds are equal. Ne balts, un arī ne melns. Pelēks. Ievērojiet SP500, false breakoutu caur svarīgo resistance. Lāči šo ir veiksmīgi atsituši. Jau kuro reizi.

DJ-30, iestrēdzis starp diviem svarīgiem Fibonacci retracements:



Kaut gan ja pavērosiet šodienas notikumu attīstību, tad pamanīsit, ka DJ INDU, šodien ir vājākais. Tas ir pat mazā mīnusā. Bet no otras puses, ja COMP, nav spējis pārvarēt 38.2 %, tad DJ30, ir ne tikai šo līmeni pārvarējis, bet pārvarējis arī 50 %. Bet, atdūries jau pret pēdējo lāču bastionu 61.8 %.

NYSE Advance-Decline index weekly skats tomēr norāda, ka kumulatīvais augošo krītošo akciju skaits ir sasniedzis jaunu maksimumu, kas pats par sevi nenozīmē vēl kāpjošu tirgu, bet vāju arī ne.

Tāpēc arī rīt, otrajā sektorā, likmes lieciet uz abiem zirgiem. Bet meklējiet vājākos vai stiprākos. Atkarībā no krāsas ko izvēlaties.

Seller of Smiles.

P.S ja vēlaties konkrētu akciju ieteikumus, rakstiet uz

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV