Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Starp dzirnakmeņiem"
09. septembris, 2004 gads.

Šodien bija interesanti sekot vērā ņemamai diverģencei starp praktiski visiem ievērojamākiem tirgus indeksiem, un DJ30. Visu dienu indeksi zīmējot zaļos ciparus, skaisti uz sava fona izcēla piesarkušo industriāli. Aplūkosim galvenos indeksus.

Tradicionāli jau par zvaigzni mūsu apskatos kļuvušais resistance uz 1120 kārtējo reizi sagrābis SP500 rumaku aiz iemaktiem, spēja to noturēt savos grožos. Un tomēr, šeit atšķirībā no vakardienas testa uz 1120, ir pateikts nozīmīgs "bet". To ir pateikusi SMA200, savukārt noturot tirgu lejusdaļā, tādējādi veidojot pavisam interesantu setupu - tirgus ir it kā iespiests starp - uzmanību - augšupejošu SMA200, un tradicionālo apgabalu uz 1120. Šo apstākli atzīmēsim vēlāk, pie kopsavilkuma, jo šajā vietā ir vērts aplūkot NASDAQ Composite.

Par tik pat tradiconālo resistance fibgrid uz 38.2 % ar pavisam nelielu pārsvaru, bet tomēr ir pieveikts. Un tagad pievērsīsim uzmanību sekojošiem faktiem uz NASDAQ Composite. Līdz šim lagārda lomu pildošais indekss, šodien:

- Aiztaisījās virs Fib retracementa uz 38.2 %;
- Aiztaisījās virs SMA50 (gan lejupejošas, bet šādos tirgos, arī tā ir stipra zīme);
- Šīs perturbācijas veica ar 10 - 15 dienu lielāmko volumi.

Atšķaidīsim zaļo krāso ar sarkano, pievienojot industriālu piegaršu:



Nu šeit perfektais atsitiens no kanāla augšējās malas ir uztaisījis veselīgu korekciju ar pareizu pazeminošos volumi.

Un  tagad mēģināsim likt kopā mozaīku.

NASDAQ Composite, ir parādījis pirmās slimnieka atkopšanās pazīmes. (tā var būt arī recesija).
DJ30 (aizmirsīsim uz  brīdi par perfekto kanāla augšmalu) ir uztaisījis neko vairāk, par labu īstermiņa uptrenda korekciju.
SP500 nav izdarījis neko citu, kā tikai nenokrītot zemāk, mēģinājis vēlrezi testēt līmeni uz 1120.
Visi indeksi (nu ieskatot arī $COMP) ir virs EMA50.

Tad ko darīsim piekdien? Iespējams meklēt pirmos longus, tirgus ja redzēsim ka tirgus apstiprina pirmās spēka pazīmes. Tos tradicionāli vajadzētu meklēt tādos sektoros kā Sadzīves Elektrotehnika (Consumer Electronics), Tires vai Home Construction. Nosauktie ir mūsu augusta-septembra rallija līderi.


Tires (Riepas) ir viens no ASV karstajiem sektoriem šodien.

Seller of Smiles.

P.S Kā vienmēr - konkrētus setupus - pa e-mail.

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV