Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Inversais hammers uz indeksiem"
17. septembris, 2004 gads.

Vakar indeksi pirmajās divās stundās, izmantojot buļļu spēku uzreiz pēc atvēršanās, spēja atgūt vairāk par pusi no zaudētā trešdien, tomēr pēc 11-tiem nogura un ātri atdeva atpakaļ vairāk par 2/3 laupījuma, tā veidojot formāciju ko sauc par inverso āmuru. Vēl to var nosaukt arī par V-topu. Pēc japanise candlesticks čartinga likumiem, ja šādas sveces ķermenis būtu ārpus iepriekšējās melnās dienas ķermeņa, to var saukt par lāču signālu. Tomēr, mūsu gadījumā kaut arī buļļu uzbrukums melnajai trešdienai nebija sekmīgs, ir daži argumenti, kas tomēr runā par labu vēl vienam buļļu uzbrukumam. Apskatīsim indeksu uzvedību ceturdien.



NASDAQ Composite, izveidojot attēlā redzamo augšējo sveces ēnu, jeb degli, tomēr spēja aizvērties pozitīvajā zonā, tā veidojot "netīru" inverso āmuru, jo lūk kāpēc. šeit ir vērts atcerēties Alan Farley, ar viņa metodi, šaubu gadījumā pārslēgties uz zemāku taimfreimu. Un raugi - jā, tirgus nav pēc vienpadsmietiem vienkārši nokritis un viss. Nē, buļļi nedaudz, bet atkal ir atguvuši pārsvaru dienas beigās. Un ko mēs redzam - close virs 1900, tas nu nepavisam nevar tikt uzskatīts par lāču close. Jā, lāčiem par labu runā fakts, ka korekcijas tā īsti vēl nav bijis un SMA10, joprojām ir tālu zem cenas. Bet šāds stāvoklis nav vakuums, un piekdienā korekciju varam arī nesagaidīt.

Uzmanību! Šodien ir triple witching friday, tāpēc zemas volumes dienu negaidiet, un varam sagaidīt dažu labu pārsteigumu. Ko mums stāsta lietus pieskāriens, jeb SP500?



Šeit tirgus ir vēlīgi atvēlējis spraugu tirgum nokrist līdz SMA200, bet ar noteikumu ka tas spēs pārvarēt vēl aizvien to pašu 1120 supportu. Katrā ziņā, uz SP500 tirgus vairs nav tik izteikti apgriezts V-Tops, kā tas ir uz NASDAQ, vai vēl vairāk uz DJ30:



Nu šeit sveces ēna tiešām vislielākā, un ja aplūkosiet intraday patternu, tad buļļi šeit dienas beigās tā arī neko nespēja padarīt zilo fišku indeksa pacelšanai saulītē. Bet arī šeit ir daži "bet". Un tā:

- Tajā pašā intraday taimfreimā redzam, ka zemāk par trešdienas low tirgus nav kritis šodien.
- Lai vai kā, bet 10200 līmenis ir zem cenas

Tad ko mēs daram piektdienā? Triple whiching day. Opciju expiry diena. Nu šeit ir jāuzmanās no stopu medniekiem. Es nesaku, tagad stopus laist zemāk, vai kā citādi. Bet zināmu piesardzību vajadzētu ievērot, longā esošajiem treideriem. Ja tirgus caursit 10200 līmeni uz Dow Jones 30, un analoģisko 1120, un turpina krist, tomēr ir vēlams jaunus longus vaļā nevērt. Diena nav piemērota jaunu swing pozīciju atvēršanai.

Veiksmi!

Seller of Smiles

P.S Konkrēti akciju piemēri un setupi - rakstiet -

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV