Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Būs svarīga nedēļa"
20. septembris, 2004 gads.

Piekdienu, kur pagāja zem triple witching zīmes vislabāk raksturo NASDAQ Composite indekss. Izveidojot Hammera patternu prestatā hanging man patternam indeksi spēja noslēgties pozitīvā teritorijā, tomēr atstājot virkni neatbildētu jautājumu. Aplūkosim lielākos indeksus.



SP500, pēc trešdienas spēcīgā pazeminājuma spēja ar divām "belt strap" tipa svecēm, t.i. ar spēcīgu apakšu bez degļa, pacelties līdz pat augusta un septembra augstākajiem līmeņiem. Ir pārvarēti vairāki spēcīgi resistance, t.sk arī vairākkārt atzīmētais 1120, kas ieeejot jaunajā nedēļā vieš pozitīvas notis tālākajā tirgus virzībā. Kā redzam līdz šim tirgus nepavisam nav attaisnojis "analītiķu" aizdomas par vājo septembri. Labu rakstu par "septembra sindromu" varat atrast mūsu resursā sadaļā par Fundamentālo analīzi. Cenas atrodas virs visām Moving Averages, tās ir pagriezušās uz augšu, un pagaidām mums nav pamata apgalvot, ka cenas varētu sākt kādu spēcīgu virzību lejup. Kā redzam no šī grafika tuvākais specīgais, bet tas tiešām ir svarīgs, resistance atrodas virs 1140.

 

NASDAQ Composite uzvedās nenotiektāk par SP500, kas gan tomēr ir diezgan raksturīgi šim indeksam. Hangimg man pret Hammer, diena pēc dienas, ievieš zināmu neskaidrību, ieejot jaunajā nedēļā. Un tomēr aplūkosim faktus vienkopus:

- NASDAQ iegājis neskaidri iztreiktā īstermiņa augšupejošā kanālā. 1900 līmenis četrkārt testēts pēdējās dienās tā arī noturējies pozīcijās. Buļļu pazīme.
- Piekdien tirgus izveidoja t.s V-Bottomu, jeb white hammer, testējot 1900 līmeni uz leju.  Pozitīva iezīme.
- Vēljoprojām neesam koriģējušies līdz SMA200. Nākamnedēļ ir iespēja to redzēt. Tas ir no lāču arsenāla.
- Atrodamies zem SMA200. Tas ir spēcīgs lāču arguments. Joprojām zem ūdens.

Noslēgumā apskatīsim DJ Industrial indeksu no ilgetermiņa perspektīvas. Cenas sasniedzot lejupejošā kanāla augšējo robežu ir iegājušas nelielā īstermiņa konsolidācijā. Tas nozīmē, ka nākamnedēļ tirgum nāksies izlemt, vai sākt virzību lejup pa izvedoto kanālu, vai tomēr mēģināt vēlreiz testēt kānāla augšējo malu un to caursist, kā tas bija vairākas reizes septembra sākumā. Katrā ziņā pēdējo dienu cenu uzvedība nenorādīja uz tirgus vājumu.

Tad ko mēs daram pirmdien? Nē - šortiem, ja neesat daytreideri, vai arī jums nav izcili precīza informācija par to ka tirgus rīt kritīs. Visdrīzāk jums tādas nav, ja lasat šo, tādējādi ieteicams turēties pie esošo pozīciju managementa, vai mēģināt atvērt garās pozīcijas spēcīgākajos sektoros, kā:

Mining  - 6 mēnešu kāpums 41.70 %;
Steel - 6 mēnešu kāpums 28.88 %;
Consumer Electronics - 6 mēnešu kāpums 23.12 %.

Veiksmi!

Seller of Smiles

P.S Konkrētas rekomendācijas un akciju analīzi, prasiet pa e-mail:

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV