Walstreet.lv
Seller of Smiles: "1120, 1900 ... kā klona grīda"
21. septembris, 2004 gads.

Pirmdien, DJ Industrial indeksa iedvesmoti, arī visi pārējie indeksi metās lejup gluži kā pēc ziemas priekiem noilgojušies bērni, uz slidkalniņa. Tomēr arī slidkalniņiem ir robežas, un ja šīs robežas ir tik spēcīgas, kā jau neskaitāmas reizes pieminētie 1120 un 1900 līmeņi uz SPX un COMP attiecīgi, tad arī šis kritiens tika apturēts tieši uz šiem līmeņiem. Aplūkosim grafikus.



Tātad pirmām kārtām par kritiena līderi, DJ Industrial. Man jums tas gods paziņot, ka dotā korekcija bija "pareiza", cik var būt kas pareizs šajā irracionālu zigzagu juceklī kurā gan es, gan arī jūs esat spiesti lūkoties, un galvenais, arī likt likmes. Ko Seller of Smiles analītiķa smadzenēs formē jēdziens "pareiza korekcija"?

- Zīmējumā neparādās, bet tirgus nokrita precīzi līdz EMA40, un pacēlās virs 10200 līmenim (analoģisks 1120 uz SPX);
- Ja atceramies tēvoci Eliotu, tad šis nu ir vilnis C, ja pieņemam ceturdienas-piekdienas ralliju par B, un tam pirms tam esošo korekciju par A.
- Volume ir tikai puse no piekdienas rallija, kurš gan bija triple-witching apstākļos, bet tomēr tā nozīmīgumu nenoliedz.

Tāpēc ir vērts atšķaidīt šo zīmējumu ar SPX, kurš....



... formē jau daudz interesantāku setupu. Šeit redzam, ka 1120 līmenis ir izrādījies gana ciets, un nav varēts caursist. Šī lejupslīde gan atdevusi atpakaļ pagājušās nedēļas nogales ralliju geinus, gan neko īpaši vāju arī neparādīja. Cena ir praktiski vienāda ar SMA10, kurš pie tam skatās uz augšu. Un nu pats pozitīvākais no visiem, tradicionāli....



... NASDAQ Composite. Izskatās pavisam jauki, ja neņem vērā kārtējo hanging man sveci, kas tomēr vieš zināmas šaubas buļļu spējai pacelties sprīdi augstāk, kur to gaida nu jau tiešām nopietns pretinieks, un proti - SMA200. 1900 līmenis tradicionāli netika pieveikts.

Ko varam secināt? Rīt buļļiem ir svarīgi nepieļaut šo nozīmīgi līmeņu zaudējumu, t.i 1120, 1900 un 10200. Jo pakļūtot zem tiem, indeksi pakļūs arī zem SMA200, kas var pēc tam nopietni sarežģīt tālāko kāpumu. Visdrīzāk, rīt varēsim redzēt sveci ar ēnu, kas sniegsies zem šiem līmeņiem, taču cenai vajadzētu noturēties virs pieminētājiem līmeņiem. Ja tomēr tirgus spēs izlausties zemāk, tad jaunus longus vairs vērt vaļā nebūs ieteicams.

Veiksmi!

Seller of Smiles

Konkrētus ieteikumus un akcijas varat jautāt pa e-mail:

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV