Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Zāģis turpina zāģēt"
27. septembris, 2004 gads.

Šodienas apskata nosaukumu aizņēmos no kārtējā holivudas darinājuma, vienas filmas nosaukuma. Texas chainsaw massacre, ko var iztulkot kā slpekavošanas ar motorzāģi. Jā un arī lūkojoties uz tirgu, neko vairāk par zāģi, kas turpina zāģēt gabalos visas slīdošās vidējās, visus ilgtermiņa buļļus un visus ilgtermiņa lāčus. Noteikta virziena tirgum atkal nav. Aplūkosim indeksus.

Tirgus piekdien gluži kā uzklausījis mūsu domas par īstermiņa pullbacka iespējamību, ko pieļāvām ceturdienas komentārā, atveroties metās augšup bet, drīz vien noguris no piekdienas dienas, noslīdēja lejup parādot kārtējo vājuma pazīmi. Kādi tad šeit ir komentāri, ko varam atzīmēt lūkojoties uz šo grafiku.

Lāči.

- Tirgus ir atspiedies pret EMA(20), kas pati par sevi jau pagriezusies uz leju;
- Hanging man sveču patterns čukst par vājumu buļļu ierindā:

Buļļi.

- 1110 līmenis tomēr vēl ir zem cenas. Tas ka tam 6 mēnešu perspektīva nozīme ir, ir nenoliedzami.

Tātad pēc SP500 indeksa apskatīšanas mūsu sentiments ir 0. - neitrāls

Tas ka argumentu ir tik maz, liek mums aplūkot COMP, lai iegūtu precīzākas tirgus aprises:



Esmu ievērojis, ka tehnoloģiskajiem sektoriem un to akcijām ir lielāka tendence veidot treidinga kanālus, kā citiem sektoriem. Arī šeit no mana viedokļa jau ir noformējies zināms kanāls. No šīs perspektīvas COMP izskatās spēcīgāks, un arī cena nepavisam vēl nav noslīdējusi zem EMA(20). Jā, melnā piekdienas svece tomēr vēsta par panikas iespējamību buļļu aprindās, bet visā visumā, pēc sistēmas bull/neutral/bear, es liktu tomēr +1. T.i uz buļļu pusi. Vienīgais lāču arguments šeit ir 1900 līmenis, virs kura pie rallija vēl būs jatiek.

Un noslēgsim ar $INDU



Šeit, meitenei nav nevienas labas īpašības par ko mīlēt. Es par buļļiem, nepārprotiet. Pirmkārt jau nežēlīgi sazāģētas visas SMA un EMA, visbeidzot ar SMA(50). Otrkārt, pavisam tuvu jau ir ASV pilsoņu žurnālistu mīlamais līmenis 10,000. Diez vai tirgus neatstās sev prieku patestēt šādu līmeni. Treškārt, svece irt pavisam vāja, un garais deglis vēsta tikai un vienīgi par buļļu zaudējumu piekdien.

INDU tātad -1. Kādi tad secinājumi? Spriežot pēc tirgus uzvedības piekdien, varam ar lielāku iespējamība gaidīt spraugu aizpildīšanu, ko esmu grafikos atzīmējis ar zilām bultām, t.i INDU varētu noslīdēt līdz 10000 vai pat līdz supportam uz 9950, bet SP500 savukārt līdz savai SMA(50) uz 1100.

Veiksmi!

Seller of Smiles

P.S Konkrēti ieteikumi akciju izvēlē, pa e-mail:

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV