Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Spēka piekdiena"
04. oktobris, 2004 gads.

Piekdien, pirmajā pussstundā uztaisījis sprādzienveidīgu ralliju, tirgus visu dienu nodreifēja augšējā zonā, pēdējā stundā iegūstot vēl nedaudz plusu noslēdza nedēļu stipri mažoros toņos. Spēcīgs oktobra sākums, tomēr veca gudrība māca būt uzmanīgiem ar piekdienas rallijiem, īpaši šajā sezonā. Aplūkosim grafikus.



Izvēloties šādu taimfreimu speciāli vēlējos samazināt piekdienas rallija graujošo zaļo efektu, jo lai cik pozitīvi tas mūs nenoskaņotu, tirgus vienmēr jācenšas vērtēt objektīvi, nepārtraukti apšaubot pieņemtos viedokļus. Ko redzam uz Dow Jones Industrial grafika? Šajā grafikā to neredzam, bet MA varavīksne ir parādījusi ļoti unikālu efektu, es pat teiktu ziemeļblāzmas cienīgu. Piekdien tirgus caursita no apakšas visas (!) MA sākot no 10 un beidzot ar 50! 10-20-30-50, visas pēc kārtas. Lai cik tas nebūtu savādi, un tas ļoti labi rakstoro šodienas tirgus fluktuatīvo raksturu, tirgus vēljoprojām atrodas zem SMA 200, kura starp citu izlīdzinot zemāko taimfreimu troksni, ir augšup vērsta.



Nu šeit situācija ir pavisam dramatiska. šis attēlā redzamais kanāls, kaut arī uzvilkts ne pēc klasiskā kanālu zīmēšanas likuma, tomēr norāda uz zināmu tirgus spēku. Pavērojiet, cik spēcīgi tirgus aizvēries, gan virs kanāla augšējās malas, gan arī pat nedaudz virs septembra vidus svingu high. Tas norādā uz spēcīgu buļļu uzbrukumu, kas ļoti svarīgi, notiek ar paaugstinātu volume. Ja tirgus nākamnedēļ spēs pārsniegt 1140 - 1150 līmeņus, domājams, ka tad varēsim sākt runāt par jauna buļļu tirgus sākumu. Vai arī iespējams ilgtermiņa flats, kas protams ir slikts no visiem viedokļiem, taču cerēsim, ka tirgus un tajā strādājošie MM to nepieļaus, flats ir tirgus iznīcinātājs.



Arī COMP iespaidīgajam rallijam virs galvas ir lietus mākonis, jeb SMA200. To pārvarēt nebūs viegli, un noteikti redzēsim cenu konsolidāciju ap to, vai varbūt pat rebound. Ko varam secināt šodien?

- Divi no trīs lielajiem indeksiem vēl joprojām atrodas zem savām SMA200, kas lāčiem dod vienu no pēdējiem, bet ļoti spēcīgiem argumentiem;
- Tirgus līderis ir SP500, kas ir ne tikai virs visām MA, bet arī notestējis sava kanāla augšējo malu.
- Rallijs notiek ar paaugstinātu volume, kas dod tam lielu svaru.
- RSI(14) gan norāda uz pārpirktu situāciju uz COMPQ, bet ievērosim, ka korekcija bija pavisam nesen, tāpēc šis indikātors šajā gadījumā nebūtu tik svarīgs.

Ko mēs daram pirmdien? Longiem vajadzētu būt atvērtiem jau vakar, pirmdienas longi, jau būtu lēkšana ejošā vilcienā no swing treidera viedokļa, no position treidera viedokļa viss ir ok, ja nu vienīgi taimings šajā gadījumā nav labākais. Pirmdien pilnīgi iespējams profitteikings ko darīs daži nepacietīgākie buļļi, tāpēc šī būs laba iespēja ieiet uz īstermiņa korekcijas. SP500 15 min, grafiks sniedz labu ieskatu, līdz kurienei tirgus var koriģēties pirmdien.

Veiksmi!

Seller of Smiles

P.S Konkrēti setapi un ieteikumi tradicionāli pa e-mail:

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV