Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Uzkārties uz 10,000"
28. oktobris, 2004 gads.

Ja tirgu mēdz dažkārt salīdzināt ar kazino, tad šobrīd tirgus virzība pilnībā var tikt definēta ar sarkanais-melnais principu. Šodien tirgus paspējis būt gan brangi vienā pusē, gan arī otrā pusē, vienalga dienu noslēdza pa nullēm, un kā rezultātā ir ekstremāli grūti kat kādā veidā proonzēt tirgus virzību. Aplūkosim indeksus.



Uzreiz pateikšu ka spriežot pēc šodienas uzvedības tirgus ir uzkāries. Pamatīgi. Virziena nav. MACD uz nulles, ADX ekstremāli zems, RSI uz vidus, sasniegts kārtējo reizi 1130 līmenis, kurš kārtējo reizi nav caursists, sasniegta augšupejošā kanāla trendlīnija, īsāk sakot kārtis ir sajauktas tiktāl, ka tirgus ir kļuvis par elementāru sarkanais-baltais galdiņu, vismaz līdz velēšanām noteikti. Augstāk redzams, ka no šī viedokļa buļļi nav spējuši pārvarēt šo resistanci no divām līnijām, kaut arī turpat apakšā ir vēl spēcīgāks supports - SMA 200.

NASDAQ Composite



Šis ir visbulliskākais no visiem indeksiem, es domāju klasiskajiem lielajiem indeksiem. Augšupejošā kanāla mala tika testēta bet netika caursista, indekss atgriezās kanālā. Tomēr arī šeit viss nav tik labi kā gribētos, jo kā redzam 1970, arī spēcīgs resistance, kas tur cenu jau vairākas reizes. Vēl buļļu garastāvoklim nepatīkamas lietas:

- SMA200 ir pagriezusies uz leju. Jā cena ir virs tās, bet slope ir down.
- 1970 tomēr ir resistance ar raksturu.



Šis ir sindroms. saucas 10,000. šis līmenis ir burtiski magnētisks, kaut gan nav nekas vairāk par matemātisku cenu formulu. Kāpēc tirgus kārtējo reizi uzkāries atkal šeit? DJ30 tiešām ir vispinkainākais no indeksiem šobrīd, tāpēc ja lāči vēlas veikt kreiso āķi, tad vislabāk sist DJ30 tieši sejā, jo Tech kā redzam augstāk pagaidām izskatās labi.

Tad ko mēs daram rīt? Ir treideri un visādi treideri. Visādi treideri dažkārt ir speisti veikt darījumu un likt likmes, kad tas galīgi nav vajadzīgs. Gudras grāmatas raksta, ka ir laiks ka vislabāk ir nedarīt neko. Bet ja nu gribas kaut ko darīt, vai tas ir jādara, tad aplūkosim tagad kur mēs to varam darīt.
10 Worst Performing Industries
  Industry Name Percent Change (over time selected)  
  DJ Insurance, Full-Line Index (US) -13.63%  
  DJ Tires Index (US) -12.58%  
  DJ Automobile Manufacturers Index... -11.60%  
  DJ Automobiles Index (US) -8.64%  
  DJ Paper Products Index (US) -7.17%  
  DJ Pharmaceuticals Index (US) -6.17%  
  DJ Food Retailers & Wholesalers Ind... -6.14%  
  DJ Insurance Index (US) -5.77%  
  DJ Auto Parts & Tires Index (US) -5.53%  
  DJ Toys Index (US) -5.35%

Nu šis ir tas kaujas lauks, kur var šortot. Kāpēc ne longot? Var arīm longot. Un tieši tāpēc, ka ir tik retā situācija, ka var darboties uz abām pusēm. Tomēr spēcīgais divu dienu rallijs un šodienas uzkāršanās iesaka spēlēt vismaz īstermiņā uz pazeminājumu, vismaz līdz vēlēšanām!

Veiksmi šajos grūtajos apstākļos!

Seller of Smiles

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV