Walstreet.lv
Tirdzniecības kapitāls. Izmēra jautājums. (2)
14.11.2004

Tirdzniecības kapitāls. Izmēra jautājums.

Kāds kapitāls ir nepieciešams, lai sāktu tirdzniecību? Katrs, kas slikti pazīst biržu tirdzniecību, uzdod šo jautājumu. Bieži šis ir pirmais jautājums, kurš uzrodas treidinga kursos. Bet vai šis jautājums ir pareizs? Atbilde nav tik acīmredzama, kā tas šķiet. Skatoties no vienkāršā redzes viedokļa var padomāt, ka viss, kas Jums ir vajadzīgs, ir minimāls depozīts, lai atvērtu rēķinu Jūsu brokeru firmā.

Pastāv noteiktie minimumi, ka mainās atkarībā no tā, vai Jūs tirgosieties ar akcijām, opcijām, fjūčeru kontraktiem vai, iespējams, ar šo instrumentu kombinācijām. Tomēr dažādas brokeru firmas bieži pieprasa, lai klienti atvērtu lielāku kontu, nekā ir ar likumu noteiktais minimums. Ir tomēr svarīgi saprast, ka nav obligāti interesēties par minimālo konta izmēru, lai sāktu treidera karjeru. Sākumā svarīgāks jautājums ir, cik naudas būs nepieciešams, bet nevis tirgošanās kontā, bet gan bankas kontā?

Protams, ir grūti pateikt, cik naudas būs vajadzīgs, lai vienkārši sāktu tirgoties. Atbilde sevī var ietvert arī kaut kādu pašieinteresētības pakāpi, bet tas jau iet daudz dziļāk, nekā vienkārši aprēķini, cik noguldīt tirdzniecības rēķinā. Faktiski, tirgojot S&P E-mini kontraktus, teorētiski ir iespējams taisīt no 300 $ līdz 500 $, vai pat vairāk, peļņas dienā, ja kontā ir tikai 7 500 $ (uz šo brīdi tas ir minimums, lai, piemēram, Terra Nova Trading atvērtu kontu tirdzniecībai ar E-mini). Bet vai ar to ir domāts, ka ir jābūt lieliskā formā, lai tirgotos? Nav obligāti. Pieņemsim, ka iesācējam treiderim ir 7 500 $, lai atvērtu kontu, bet ne centa vairāk, lai to papildinātu, ja sliktas tirgošanās rezultātā sāksies zaudējumi. Šajā situācijā šādas summas zaudējums nav pat aptverams. Tads sagraus šī cilvēka treidera karjeru. Vai ir iespējama laba tirgošanās, ja pastāv tik lieli draudi? Acīmredzot nē, jo pārliecība treiderim ir vitāli svarīga, bet nekas tā negrauj treidera pārliecību, kā bailes pazaudēt depozītu. Tas ir apmēram, kā treideris ar pistoli pie deniņiem. Šī metafora labi raksturo treideri, kurš cenšas nosegt personīgos un lietišķos izdevumus, vienlaicīgi pilnveidojot savas treidera prasmes. Šī ir problēma, kura ir izsitusi no sliedēm daudzus iesācējus. Panākumus sasniegt ir daudz grūtāk, kad naudas pietiek tikai tam, lai apmaksātu rēķinus. Ir nepieciešama pastāvīga peļņa. Daudz vieglāk jaunajam treiderim ir tad, ja viņš ir materiāli neatkarīgs ja no paša sākuma, ja viņš ir pietiekoši nodrošināts, lai vesels gads bez peļņas nespētu ietekmēt viņa dzīvesveidu un neapdraudētu viņa finansu drošību.

Tāpēc mēs nedrīkstam sevi mānīt ar ticību, ka mums pietiek tikai izpildīt minimālās brokera prasības attiecībā uz depozīta izmēru. Faktiski, ja Jums gadā ir nepieciešami 80 000 $, lai nosegtu visus personīgos izdevumus, tad ir nepieciešams, lai Jums būtu vismaz 80 000 $ likvīdos ietaupījumos, lai izdzīvotu savā pirmajā treidera gadā. Tas, protams, ir nerēķinot to summu, kuru Jūs noguldīsiet pie sava brokera. Pietiekoši lielas summas esamība bankā, lai nosegtu viena gada dzīves izmaksas, Jūs apdrošinās pret nepatikšanām, kā arī sniegs Jums psiholoģisko aizsardzību no pacēlumiem un kritumiem, kas katra treidera dzīvē ir parasta lieta.

www.innerworth.com

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 2 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV