Walstreet.lv
Ierobežojiet konkurences garu
15.11.2004

Mācieties iegrožot konkurences garu

 Visas dzīves garumā mums saka, ka ir nepieciešams sevī attīstīt konkurences garu. Mēs sevi salīdzinām ar citiem, iedvesmojamies no lielas veiksmes sasniegumiem un mēģinām kļūt labākie starp līdzīgajiem. Bērnībā, spēlējot sporta spēles, mums iesaka noslīpēt prasmes un kļūt par spēlētājiem zvaigznēm. Skolā mūs iedrošināja, ka labākas atzīmes ir atslēga uz ilgtermiņa panākumiem. Un kad mēs nonākam pieaugušo pasaulē, darbā, mēs uzzinām, ka izdzīvošana ir atkarīga no uzvaras sacensībā. Bet tad, kad tas attiecas uz treidingu, tad Jūs reāli nearvienu tieši nekonkurējat. Treidingā tieši tas pats konkurentspējīgais gars var vairāk kaitēt, nekā dot labumu.

 Mūsu panākumu salīdzināšanai ar citu panākumiem, šķiet ir kaut kāda priekšrocība. Piemēram, zināšana, ka mērķis ir sasniedzams, bieži kļūst par spēcīgu stimulu. Vairāki zinātniskie atklājumi aizkavējās tā iemesla dēļ, ka no sākuma tika uzskatīts, ka tas vispār nav iespējams. Bet tiklīdz mērķi salīdzinājumā ar citiem kļuva izpildāmi, progress zinātnes pasaulē paātrinājās. Tomēr salīdzināšanai var būt arī nelabvēlīga ietekme. Lai cik dīvaini tas nebūtu, bet cilvēki, kuri sasniedz vairāk, parasti strādā neatkarīgi un mazāk rūpējas par to, kā strādā citi. Viņi seko paši saviem personīgajiem maršrutiem, iet pa saviem ceļiem un tālākos virzienus meklē paši sevī. Treidings ir tieši tāds radošais process. Jums ir jānoslīpē savas tirgošanās prasmes. Jums ir jāatrod tāda metode, kas atbilst Jūsu spējām un individualitātei. Salīdzināšana ar citiem treideriem bieži var radīt problēmas. Tas, kā strādājat Jūs, nekādi neattiecas uz to, kā strādā citi. Tas var izraisīt tādas negatīvas emocijas, kā greizsirdība vai skaudība. Ieraudzījis, ka Jūs strādājat sliktāk par citu treideri, Jūs droši vien domāsiet, ka „kāpēc arī es nevaru darīt tāpat?” vai arī „es neesmu tik labs treideris, kā es domāju”. Tāda domāšana nekādi nestimulēs Jūs pilnveidot Jūsu tirgotāja prasmes.

 Nepārskatiet nevienas citas atskaites, kā tikai savējās. Jūs bieži kritīsiet kārdināšanā salīdzināt citu darbu ar savējo. Tas piedienas visai mūsu dzīvei un nav viegli uzreiz pārmainīt savus ieradumus. Tomēr treidingā Jums šī mānija ir stingri jāierobežo. Katram ir sava apmācības līkne. Lai uzturētu savu noskaņojumu, Jums labāk būtu sakoncentrēties uz to, lai uzlabotu paši savu personīgo statistiku, bet nevis lai skatītos uz citiem treideriem. Jūs nezināt kādi faktori viņiem palīdzēja darbā un tāpēc salīdzināšana Jūs var tikai maldināt un var Jums traucēt. Sveši panākumi uz Jums nekādi neattiecas. Meklējot iemeslus, kāpēc Jūsu metodē kaut kas neiet tā kā vajag, Jūs varat noskaidrot tikai faktus, kuri aptver tikai Jūs un ir unikāli tikai priekš Jums.

 Ar kādu faktu palīdzību Jūs atšķirat peļņu nesošus darījumus no neveiksmīgajiem? Ko Jūs varat uzlabot? Tiklīdz Jūs būsiet identificējuši šos faktorus, Jums, lai maksimizētu savus spēkus, tūlīt vajag izveidot plānu nākotnei. Piemēram, ja Jūs jūtaties stipri tirgojoties augšup ejošā trendu tirgus atklāšanas brīdī, tad sakoncentrējaties pilnveidot pakāpeniskas tirdzniecības prasmes tieši tādos apstākļos. Kam interesē, ka Jūs taisāt par 50 % mazāk, nekā citi treideri? Jūsu enerģijai ir jābūt sakoncentrētai uz pakāpenisku peļņas veidošanu, nevis uz citu uzvarām. Tādi salīdzinājumi Jums liks tikai vilties un novērsīs Jūsu uzmanību. Un beigu beigās, visticamākais, Jūs tā vai citādi, bet tomēr uztaisīsiet lielu peļņu, ja sakoncentrēsities tikai uz sevi.

 Kaut arī ir iespējams, ka pagātnē Jūs guvāt panākumus salīdzinot sevi ar citiem, tomēr tas varēja būt kaitīgi tirdzniecībai. Jūs būsiet daudz veiksmīgāki, ja rūpīgi izpētīsiet paši savu iepriekšējo atskaiti, atklāsiet faktorus, kuri traucē darbam un mainīsiet savu pieeju. Tāpēc iegrožojiet savu konkurences garu. Sakoncentrējaties tikai uz sevi, tikai uz tirgu, un ne uz ko citu.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV