Walstreet.lv
Vinnests - tas vēl nav viss! (1)
22.11.2004

Vinnests – tas vēl nav viss

Vins Lombardi (Vince Lombardi) kādreiz ir teicis: „Vinnests – tas vēl nav viss, tas ir tikai mērķis, uz kuru vajag tiekties”. Šis citāts skaidri uzsver to, ka ir nepieciešama noteikta mērķa izvirzīšana un nepārtraukta darbošanās, lai to sasniegtu. Tomēr pārmērīgs akcents uz vinnestu par jebkuru cenu var izrādīties kaitīgs un it īpaši mainīgajā treidinga pasaulē.

Vinnests, protams, ir svarīgs. Ja Jūs zaudējat pārāk bieži, tad galu galā Jūsu konts kļūs vienāds ar nulli. Tomēr ir vitāli svarīgi, lai Jūs uz vinnestu skatītos no atbilstoša skatu punkta. Vairums treideru iesācēju, no sākuma izbaudījuši veiksmi, vēlāk visu atdod tirgum. Tas bieži notiek tad, kad treideri ir pārāk pašpārliecināti. Tad, kad ir minimāla pieredze un liela veiksme, viņi paceļas līdz debesīm, bet viņu veiksmei taču nav stingra pamata. Un galu galā viņi „izlidos”. Sākumā ir iespējams vinnēt arī ar mazu pieredzi. Tomēr šāda priekšlaicīga veiksme iesācējos izstrādā kļūdainu domāšanu. Vieni domā, ka viņiem jau ir nepieciešamās iemaņas un viņi var sakoncentrēties uz veiksmīgu darījumu statistikas un tai atbilstoša imidža uzturēšanu.

Tomēr galu galā neiegrožotā nepieciešamība vinnēt var novest pie sagrāves. No vienas puses, jo treideris ir vairāk sakoncentrējies uz uzvaru, jo lielāku spiedienu viņš izjutīs. Ja uzdevums ir labi izstrādāts un nosacīti nav grūts, tad pārmērīgs stress var uzlabot veiktspēju. Tomēr treidings nav viegls, bet treideriem iesācējiem, vai viņi to apzinās vai nē, tas vispār nav iespējams. Piemēram. Treideriem ir jāizfiltrē tirdzniecības etapi atbilstoši savām psiholoģiskajām īpatnībām, bet stresu ietekmē uztvere būs izkropļota. Ir nepieciešams attīstīt mierīgu un sakoncentrētu domāšanu. Tomēr kad viena sajūta, gūt uzvaru par jebkuru cenu, ņem virsroku, tad tas noved pie satraukuma, uzbudinājuma un izklaidības.

Eksistē sportistu izteikumi, kurus var attiecināt arī uz treidingu: „Nav svarīgi, vai Jūs vinnējat, vai zaudējat. Ir svarīgi kā Jūs spēlējat.” Piemērojot treidingam, tas būtu, veiksmīga tirdzniecība – stabilu tirdzniecības iemaņu izveidošana un pakāpeniska, precīza plāna izmantošana. Treidings – tā ir peļņas iegūšana no iespējamības, vairākkārtīgi izmantojot stratēģiju tā, lai „Likums par vidējiem skaitļiem” darbotos Jūsu labā. Ar lielu skaitu nevainojami izpildītu darījumu Jūs iziesiet ar peļņu. Ja Jūs savam plānam sekojiet tikai tā, kā pagadās, tad Jūs nespēsiet izmantot iespējamības priekšrocības. Jūsu darījumu statistika, atbilstoši Jūsu disciplīnai, svārstīsies sporādiski. Vinnests nav tik svarīgs, cik svarīgs ir pakāpeniskums un pieturēšanās spēles plānam. Un tāpēc, kad Jūs tirgojaties, atcerieties, ka Jūs „uzvarat” pat tad, kad ciešat zaudējumus, tik ilgi, kamēr sekojat savam tirdzniecības plānam. Pakāpeniskas plāna realizācijas gadījumā Jūs varat nevinnēt šajā konkrētajā darījumā, bet lielā darījumu skaitā Jūs būsiet uzvarētājs.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 1 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV