Walstreet.lv
Svārstīšanās: Daudzie iemesli (2)
11.12.2004

Svārstīšanās: Daudzie iemesli

Cilvēkiem eksistē stabila nepieciešamība aizsargāt savus aktīvus un izvairīties no riska. Treideriem iesācējiem tas ir īpaši aktuāli. Ir nepieciešams ilgs laiks, lai uzkrātu nopietnai tirdzniecībai nepieciešamu pietiekami lielu kapitālu un, lai iepazītu bailes, kas saistītas ar kādu tā daļas pazaudēšanu. Iesācējiem ir raksturīgi pirms riska pieņemšanas meklēt absolūto pārliecību, bet var izrādīties, ka šādas pārliecības iegūšanai būs nepieciešams laiks. Bet tad, kad tas attiecas uz īslaicīgu tirdzniecību, tad šādai smalkai izpētei vienkārši nav laika. Tirgus apstākļi atrodas nepārtrauktā kustībā. Lēmumiem ir jātop nosacīti ātri, bet ja, lai noslēgtu darījumu, Jūs gaidīsiet pārāk ilgi, tad var palaist garām labu iespēju. Iemeslu svārstībām ir daudz un ir lietderīgi par tiem zināt.

Šodien pieejamās grafiku analīzes programmas svārstīšanos drīzāk var nevis samazināt, bet gan bieži pat vēl vairāk pastiprināt, jo tās dod iespēju redzēt ļoti, ļoti daudz indikatorus un signālus. Šo signālu apstrāde var aizņemt pārāk daudz laika. Tieši šī iemesla dēļ daudzi pieredzējuši treideri iesaka izmantot tikai dažus, pašus svarīgākos, indikatorus.

Svārstīšanās parasti ir attiecināma uz neuzticību tirdzniecības stratēģijai vai treidinga spējām. Šādam uzticības trūkumam var būt vairāki iemesli. Daži treideri šaubām var pakļaut savus tirdzniecības plānus, jo viņi zina, ka tā sagatavošanai viņi nav veltījuši pietiekami daudz laika. Reizēm svārstīšanās var būt tīri intuitīvs brīdinājuma signāls, kas brīdina par nepieciešamību nebūt pārāk pašpārliecinātam. Šajā gadījumā svārstīšanās var darboties kā stimuls. Ja Jūs jūtat, ka svārstāties tāpēc, ka neesat pietiekami labi sagatavojies, tad veltiet vairāk laika darījumu sagatavošanas darbiem. Izpētiet jaunos setapus ar augstāku iespējamību, samaziniet šaubas un neizlēmību, kā arī samaziniet svārstīšanos ar adekvātākas sagatavošanās palīdzību.

Tāpat svārstīšanās var arī atspoguļot apslēpto vēlmi būt pareizam un arī bailes kļūdīties. Mēs bieži baidāmies sadurties paši ar savām neatbilstībām. Ja mēs atliekam lēmuma pieņemšanu, tad mums nevajadzēs ieskatīties acīs saviem ierobežojumiem un mēs varam izlikties, ka mēs esam daudz labāki treideri, nekā tas ir patiesībā. Īpaši prasīgs cilvēks ir īpaši pakļauts šāda tipa neizlēmībai. Viņš pastāvīgi pakļauj šaubām savus secinājumus. Viņš domā, ka kļūda ir nepiedodama. Uz treidingu tas attiecas tieši tāpat, kā uz visiem citiem viņa dzīves lēmumiem. Ārkārtīgi prasīgs cilvēks var fatāli iedomāties, ka jau pats pirmais zaudējumus nesošais darījums kļūs par lejupejošās spirāles sākumu un novedīs pie pilnīga kraha.

Un visbeidzot svārstīšanās var attiekties arī uz zemu pašnovērtējumu vai arī uz kādu citu iesīkstējušu psiholoģisku problēmu. Indivīds ar zemu pašnovērtējumu izjūt nepārliecinātību daudzās dažādās dzīves jomās. Šaubas attiecībā par spēju tirgoties noved pie neizlēmības veicot darījumus, kas savukārt pastiprina jau iesakņojušos nepārliecinātību pašam par sevi. Tādiem cilvēkiem var piemist „veiksmes bailes”, kad, no vienas puses, viņi cīnās par veiksmi, bet no otras puses, viņi paslepus uzskata, ka viņi to nevar sasniegt, vai arī viņi to nav pelnījuši.

Ir lietderīgi identificēt un novērst svārstīšanās problēmas. Hroniska svārstīšanās var sagraut pārliecību treidingā. Var veikt darījumus un turpināt svārstīties, palaist garām svarīgas tirgus kustības un redzēt, kā aktīvi sāk samazināties. Par cik pārliecība ir iedragāta, svārstīšanās var vēl vairāk pastiprināties. Tad, ja Jums ir tieksme uz svārstīšanos, Jums ir vitāli nepieciešams šo problēmu atklāt pēc iespējas agrāk. Identificējiet tās iemeslus un vajadzīgās izmaiņas veiciet pēc iespējas ātrāk. Tad, kad Jūs būsiet novērsis šo vienkāršo un visai izplatīto slimību, Jūs varēsiet tirgoties pakāpeniski un ar peļņu.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 2 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV