Walstreet.lv
99 % uzvaras (1)
14.12.2004

Uzvaras 99 %

Pavērojiet kādu grūtu futbola vai basketbola spēli. Kurš pēc tās beigām ir visvairāk noguris? Kurš laukumā ir atstājis visvairāk sviedru un asiņu? Kurš ir visnogurušākais? Bet kurš visvairāk līksmo?

Dienas beigās ir redzams, ka uzvarai ir nepieciešams nedaudz vairāk pūļu, nekā tikai līdzdalībai un zaudējumam. Vēl svarīgāk ir tas, ka to pūļu atdeve, kas ir nepieciešamas, lai gūtu 99 % no uzvaras, salīdzinājumā ar tā nedaudz smagākā darba atdevi, kurš tomēr ir devis vinnestu, ir izzūdoši maza. Tad ko Jums vajag – nogurt un novārdzināt sevi, vai tomēr uzvarēt?

Tieši tāpēc veiksmīgi treideri nevēlas savu piepūli samazināt uzvaras dēļ. Viņi, protams, nezina vai šis darījums būs vai nebūs veiksmīgs.

Tomēr viņi negrib ņemt vērā iespēju, ka tā var ciest neveiksmi tikai tāpēc, ka viņi ir izrādījušies nedaudz paslinki, vai arī tāpēc, ka viņi gāja nevis pa pareizo ceļu, bet pa vieglo ceļu.

Parcik atšķirība starp uzvaru un zaudējumu ir tik maza, tad, lai Jūs varētu noturēties uzvaras pusē, varat sekot šiem paredzējumiem:

Izdariet pareizo izvēli: bieži starp peļņu nesošu darījumu un zaudējumus nesošu darījumu pastāv pavisam neliela, nepamanāma robeža. Piemēram, reizēm pietiek ar pavisam nelielām un īslaicīgām šaubām, lai tās Jūs piespiestu iziet no pozīcijas, lai Jūs tūlīt pat ieraudzītu, kā tirgus aiziet paredzētajā virzienā. Tieši tāpēc ir svarīgi, lai Jūs katru lēmumu censtos pieņemt tā, itkā tas būtu pats svarīgākais dzīvē. Tā galvenā sastāvdaļa būs cieša piesaiste pie Jūsu plāna. Ja Jūs izdarāt pareizo izvēli tik bieži, cik vien tas it iespējams, tad Jūs iegūsiet daudz vairāk vinnestus.

Esiet pakāpenisks: Tirgos eksistē liels daudzums spēku, kuri darbojas dažādos virzienos, ka, ja atbildot uz apstākļiem, Jūs mainīsiet Jūsu pašu pieeju, tad tas tikai palielinās haosu. Veiksmīgi treideri cenšas būt ļoti pakāpeniski visās lietās – kādu pozīciju atvērt, kad to atvērt, un kadto aizvērt.

Nofokusējieties: Tirgi, lai taisītu naudu, piedāvā daudz un dažādus veidu kā to izdarīt. Jūs nekādi nevarēsiet tikt galā ar tiem visiem. Tieši tāpēc veiksmīgiem treideriem ir ļoti šaura specializācija. Tas tiem dod iespēju sašaurināt uzmanību un iegūt sev priekšrocības, lai gan arī visai mazā lauciņā. Šī priekšrocība pārtop par peļņu.

www.innerworth.com

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 1 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV