Walstreet.lv
Spiediena samazināšana
15.12.2004

Nav šaubas par to, ka treidings ir paaugstināta saspringuma bizness. To visu raksturo nemitīgas tirgus maiņas ar nepārtrauktu apstākļu evolūciju, kur nepārliecinošos un neviennozīmīgos apstākļos treideriem ir jāstrādā un vienlaikus ir arī jāpieņem lēmumi. Tas, kurš neizjūt spiedienu, neizjūt tirgu.

Bet spiediens sev līdzi nes arī lielas problēmas. Cilvēka organisms nevar ilgu laiku izturēt stresu un sasprindzinājumu. Tas ir kaitīgi veselībai. Un galu galā tas noved pie barga sprieduma, kurš Jūs var „noguldīt” uz biržas grīdas.

Tāpēc treiderim, kuri grib palikt veiksmīgi ilgu laiku, citas izvēles nav: Jums ir jāiemācās samazināt spiedienu, vai nu Jūs tirgū neizturēsiet pietiekoši ilgi.

Par laimi veiksmīgi treideri, kuriem ir nepieciešams izturēt lielu spiedienu, ir atraduši metodi, kura palīdz to noņemt. Arī Jūs varat pielietot šo metodi un palielināt savas spējas veiksmīgi tirgoties spēcīga stresa apstākļos. Šī metode sevī ietver:

Mazāk darījumu: Viens no primārajiem stresa avotiem ir risks no atvērtām pozīcijām. Jūs varat noregulēt kopējo riska līmeni un tas nozīmē, ka regulējot Jūsu atvērto pozīciju līmeni, varat noregulēt arī spiediena līmeni.

Izlaidiet tvaiku: Daudzi treideri katru dienu atvēl laiku fiziskiem vingrinājumiem, meditācijai un citām darbībām, kuras viņiem palīdz noņemt tirgū uzņemto stresu. Fiziskie vingrinājumi, tajā skaitā arī aktīvais sports, cīņas sporta veidi, svaru celšana un citas tāda veida nodarbības, Jums sniedz papildu priekšrocības un palīdzēs Jums iegūt tādu formu, kura pati par sevi parasti jau palīdz uzlabot treidinga īpašības.

Pārslēdzieties pilnībā: Aizmirstiet par treidingu – uz stundu, uz dienu vai uz ilgāku laiku, uz atvaļinājuma laiku – tas ir ātrs, vienkāršs un praktisks veids stresa noņemšanai. Diemžēl pašiem rūdītākajiem treideriem tas nostrādā tikai uz īsu brīdi. Dažas dienas vai nedēļas ārpus tirgus un peļņas iespēju trūkums viņiem liek izjust pat vēl lielāku spiedienu, nekā tirgošanās laikā.

 www.innerworth.com

Citas publikācijas
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV