Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Sarežģīta situācija pirms ziemassvētku nedēļas"
19. decembris, 2004 gads.

Ļoti sarežģītu un grūtu situāciju ir izveidojis tirgus, ieejot ziemassvētku nedēļā. Piekdien, SP500 un DJ30 uzrādot gada lielāko volumi, uzrādija samērā lielus kritumus, uz SP500 un DJ30 izveidojot klasisku bearish reversal patternu. Bet vai tiešām reversals, vai bear traps? Aplūkosim indeksus.



SP500 uzrādījis gada lielāko volumi, ar melnu garu sveci nokritis līdz pat SMA10. Bet vai tiešām, šo var uzskatīt par reversalu? Jā, volume tiešām piekdien bija ievērojama, bet jāņem vērā ka šī nebija parasta piektdiena, bet gan quadruple witching friday. Tās vienmēr ir ar lielu volumi, tomēr expirējas tik daudz opciju. Tas, ka vērojām kritumu, arī vismaz no mana viedokļa bija samērā loģiski, jo ceturtdienas vājums uz to jau norādīja. Kādi tad vēl joprojām ir buļļu argumenti?

- Cena ir atspiedusies pret samērā labu supportu - SMA10 un vecā trading range augšējo malu. Tas lāčiem vēl būs jāparvar.

- Movingi sākot ar SMA10 visi izkārtojušies pareizā secībā, atrodotie zem cemiju nas

- Ziemassvētku prēmiju nauda, kuru gaidam ienākam tirgū.



Arī šeit redzams labi nostabilizējies uptrends, uz kritums, kaut arī atvēries ar gapu, tomēr spēja to nifillot, un atspiesties pret kanāla apakšējo malu. Šis indekss gan tomēr vēl atrodas trading rangā, vājš izskatās nesekmīgais mēģinājums pārvarēt iepriekšējo swing high. Nākamnedēļ vajadzētu pievilkt stopus tech, ja jums to ļauj setupi, un neļauties panikai, kamēr indekss nav nokritis zemāk par 2100.



Sekmīgi sarāvis ledu virs vecā trading range, DJ30 ar milzu power bāru uzrāda korekciju lejup, bet ievērojiet atkal saglabājot kanāla augšmalu. Jā, šeit ir vēl lielāka pretestība reversalam, te ir gan SMA10, gan kanāla augšmala.



Big Money flow indikators nenorāda uz tirgus spēku, lielās naudas plūsma longos nedaudz ir apsīkusi, bet kas ir svarīgi, arī šortos tā nav parādījusies. Tas vairāk norāda uz konsolidāciju, nekā kritumu. Tāpēc nākamnedēļai es ieteiktu tomēr vēl apskatīt longus, protams, ja tirgus pēc korekcijas atsāk kāpumu. Stiprs joprojām ir Mining sektors, kura grafiku var aplūkot zemāk.



Veiksmi!

Seller of Smiles

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV