Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Laimīgu jauno gadu!"
02. janvāris, 2005 gads.

Šis tomēr vairāk vai mazāk nedēļas, un ikdienas apskats, tāpēc šeit par gada rezultātiem nerunāsim, bet apskatīsim situāciju jau ierastājā manierē, tas ir ar nākamnedēļas ieskatu. Jo tirgum, kā arī laika lentai tomēr nav robežu, laika plūsma ir nebeidzama, un tikai cilvēka ziņā ir likt tai marķējumus. Tirgum nav ne jausmas, ka grafikam  zemāk, 4 ir nomainījies uz 5. Aplūkosim indeksus.



Lai arī santa rallijs bija, tas nebija tik iespadīgs un peļņu nesošs, kā to gaidīja investori, tas tomēr vairāk bija no viedokļa "have-to-be", jeb jāēd, tāpēc ka kuņģim tas ir veselīgi. Jā peļņu tas deva, bet gada rezultātus uzlabot neizdevās. DJ30, vispār kā vēlāk to redzēsim, pēdējās trīs dienas pat nokrita. SP500, pēdējās trīs dienas uzkārās gaisā, kā to redzam grafikā augstāk. Pie tam obligāti pievērsiet uzmanību volumei, tā žuva visus ziemassvētkus, kas nedara godu santa rallijam, un liek zem jautājuma zīmes, cik spēcīgs bija šis rallijs, un ko mums darīt ieejot 2005. gadā. Katrā ziņā es esmu leveregae koeficentu cash pret equity shares samazinājis jau līdz 0.20, un puse no tā ir fondi, ko iesaku darīt arī jums. Nebūs tā, ka jaunais gads iesāksies ar lavīnveidīgu kritumu, bet šī minstināšanās arī neko labu nevēsta.

 

Arī no šī viedokļa es uzskatu, ka tirgus prasās pēc korekcijas, bet pagaidām, tirgus ir uptrendā, tas ir pat virs SMA10, un mums nav pamata domāt ka, ir sasniegts kāds maksimums, un nu tikai tāpēc, ka gads ir beidzies, mums vajadzētu domāt, ka rallijs varētu beidzies. Veselīga korekcija līdz pat EMA(20), ir vēlama, tā izfiltrētu dažu labu troksni, un putekļu mākoni ap šiem high.



Vājais DJ30, ir nokorigējies līdz pat trendlīnijai, un ar žūstošu volumi, gaida nākamā gada pirmo tirdzniecības dienu. Jā, momentums vēl  nav zudis, ADX(14) > 30, un šī ir korekcija, ja skatamies uz momentumu, kura sākums meklējams 2004. gada novembrī.  Tāpēc tirgus pagaidām jāpskata no longu viedokļa.

Reģistrētie lietotāji logojas...

5Viss apskats pieejams tikai reģistrētiem lietotājiem!
Autorizācija
Logins:
Parole:
Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 1 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV