Walstreet.lv
Tirgus drāma
microns, 17.02.2005 18:11
Njā, gudrās grāmatās rakstīts, ka profesionāls treideris ir tas, kurš tirgo bez emocijām. Tikai kāds tad vispār ir prieks tirgot?
dragonfly, 19.02.2005 13:32
to microns - profesionāli treideri tirgo naudai, nevis priekam. Tie, kas biržā meklē prieku, par šo prieku arī samaksā, jo par izpriecām ir jāmaksā:))))
hen3, 20.02.2005 10:39
to dragonfly - profesionālis jebkurā jomā no sava darba gūst gandarījumu, un ja tu nosava darba nespēj gūt baudījumu, nestāsti citiem kā tā tas nevar būt principā. Lūk tā.
dragonfly, 20.02.2005 12:43
to hen3 - es sapratu, ka mikrons runā par emocionālu tirgošanu, kas dod prieku, nevis par gandarījumu no darba. Gandarījumu no darba var gūt tikai tad, ja tirgo ar vēsu galvu, jo emocionāli tirgojoties var sapelnīt tikai mīnusus, un mīnusi reti kad sniedz gandarījumu par padarīto.
Domāju, ka lielais vairums, paši to bieži vien nenojaušot(vai sevi mānot), biržā meklē adrenalīnu, nevis naudu.... Bet par izpriecām ir jāmaksā visos laikos un visās izklaides vietās...
P.S. Pirmā motīvācija, kas mūs atved uz biržu, praktiski visiem ir adrenalīns, citādi mēs nemaz neieinteresētos un nesāktu tirgoties, ja tas šķistu neemocionāli un garlaicīgi. Ar laiku nonāc pie apziņas, ka jāmaina motivācija, ja gribi pelnīt, nevis priecāties:)))) To es saucu par motivācijas metamorfozu, jeb par pāriešanu no pirmās attīstības stadijas otrajā, kad no kurkuļa izveidojas varde. Daudzi tā arī netiek tālāk par šo kurkuļa stadiju... kā Hulio Kortasāra stāstā *Aksolotls*
P.P.S. Atguļoties naktī uz muguras, uzdod sev jautājumu: *Vai esmu kurkulis?*
Seller of Smiles, 20.02.2005 13:00
Lielais vairums biržā tiešām meklē fun & entertainment jo citādi tas nebūtu interesanti. Vai neesat aizdomājušies, kāpēc biržas termināli uztaisīsti tik krāsaini skaisti, ar skaņām, alarmiem un citādiem sūdiem? Tāpēc, ka brokera terminālis ir tā pati TV pults, tā pati mpeg4 vidomagnetofona pults ar stop & pause un play. Nospiežot play, mēs vērojam mirguļojošās kvotas un redzot, kā griežas rulete un vinnējot zaudējot gūstam lielu devu adrenalīna. Tam tiešām nav nekāda sakara ar naudas pelnīšanu. Brokera uzdevums ir likt jums spiest pults pogas pasūtīt tik vien maksas servisus, cik tas ir iespējams.
hen3, 20.02.2005 14:07
viena lieta ir adrenalīna meklēšana (šo cilvēku sugu sauc par gambleriem un viņu vieta ir pie psihoterapeita), bet pavisam cita - prieks no šīs nodarbes un gandarījums par paveikto. Jebkurā biznesā motivācija ir: nauda; tomēr dažādi ļaudis strādā dažādās nozarēs un piekopj dažādus biznesus. Te arī ir atbilde - ja tevi šī lieta interesē un tu esi gatavs strādāt, tad būs arī prieks un gandarījums; ja tev tas nepadodas - attiecīgi nebūs; ja tu meklē adrenalīnu - tu esi gamblers.
Par emocijām - jebkurā biznesā emocijas u nesavaldība ir slikts sabiedrotais. Treidings absolūti droši nav nekāds izņēmums. Tomēr jebkurā nozarē tu vari tikt uz priekšu tikai tad, ja esi vismaz nedaudz tās fanāts...
Tas tā, komentējot frāzi par profesionāliem treideriem, kas netirgo priekam...
Peteris, 21.02.2005 13:57
Bet jebkurā darbā ir grūti gūt patstāvīgus panākumus nedarot to ar patiesu ieineresētību un prieku.Un kā man patīk SOS pēdējais komentārs....
HIM, 21.02.2005 16:37
"Спекулянт и филантроп Сорос однажды замечательно объяснил суть фондового рынка, как ее – сознательно или нет – представляют известнейшие биржевые игроки. Нет, это даже не столько способ заработка – хотя и это тоже. Дело в другом: Людям свойственно думать, что именно их порой довольно субъективное видение мира – наиболее близко к истине. То же касается и инвесторов, с той лишь поправкой, что мир для них – это система отношений на рынке, сложный баланс между десятками постоянно меняющихся факторов. По Соросу, биржа для них – это не столько место, где покупают и продают акции, фондовые удостоверения и долговые обязательства, сколько… лаборатория, где оценивают себя.

Получили 200% годовых, тогда как усредненный индекс дал лишь сто? Значит, верное было видение. Остановились на уровне индекса? То-се, - ни шибко умный, но и не дурак. Показали меньшую прибыль, а то и прогорели? Слишком увлеклись собой и своим видением коньюнктуры, а реальный рынок прошел мимо. Ничего, делать выводы никогда не поздно..."

Коммерсант, июль 2004.
Atpakaļ pie raksta
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 8 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV