Walstreet.lv
DeeMan: Lasām speciālistu

Man radās vēlēšanās padalīties ar dažām atziņām, kuras nāk no manas pieredzes, un arī ar to, kā tās var pielietot NYSE deitreiningā. Šis raksts ir paredzēts tam, lai dažiem treileriem iesācējiem, kuriem ir grūti sameklēt informāciju par lentas rakstīšanu un speciālistiem, sniegtu informāciju. Es ar pateicību pieņemšu jebkura ar pieredzējušāka treidera komentārus, kurš varētu palabot manas kļūdas un papildināt to, ko es esmu palaidis garām.

1-20  21-28  [ Nākamie ]
swordfish, 09.08.2005 16:57
Nevienam nav ko teikt? :) Ar interesi izlasīju...
swordfish, 10.08.2005 00:43
Cik nopratu, ar lentu ir domāti grafiki. Un vēl, it kā ir doma, ka labu peļņu var gūt tikai ar FA...
swordfish, 10.08.2005 08:07
SoS: bet tiešām, kas ir lenta un ko cilvēki dara uz grīdas? :)
Charles, 10.08.2005 09:27
Man lenta vairāk asociējas ar skrienošo ziņu rindu par patreizējām akciju cenām, ko esmu dažreiz redzējis pa TV ziņu raidījumos. Bez tam, rakstā bija minēts, ka no lentas var nolasīt Bid un Ask. Tā ka tas nav tikai grafiks.
mex, 10.08.2005 09:33
Tāds ar vietvārdiem pārsātināts grūti saprotams raksts. Ja esi no krievijas pierobežas un raksti par kartupeļu talku †ak neraksti ar savā ģerevņā lietoto žargonu, ja nu vienīgi jūties, kā ciema naba. Vispār, ja paskatās, tad katrs kurš kautko ir nopelnijis biržā ir gatavs izklāstīt savu stratēģiju un dzīves patiesības biezā grāmatā ar savu fotogrāfiju uz vāka un pie sevis nodomā, ka ir sarakstijis ko līdzīgu Bībelei. Jāievēro tikai desmit baušli un viss būs o.k. :)
Seller of Smiles, 10.08.2005 12:38
Veterāns,

Gan īpaši necerot, ka kungs atbildēs, gribētu nedaudz pakomentēt šo te izteicienu:

"Vislielākā muļķība manā skatījumā ir "chart" tehniski balstītas teorijas, jo tām nav ne mazākās saiknes ar šodienas tirgu ietekmējošajiem faktoriem, tās ir klasisks produkts maldīgajam uzskatam, ka no vēstures var uzminēt nākotni - bet to NEvar!"

Pirmkārt, pirms teikt šādus viedokļus nevajdzētu aizmirst, ka ir visdažākās chart bāzētas stratēģijas, sākot no visādiem "aligatoriem, fraktāliem" un tml sūdiem, un beidzot ar black box ar 34 indikatoriem, kas visus mūs iekļauj Club3000 sarakstos, ceru veterāns klubs zin par ko es runāju. Uz ko balstās tehniskā analīze? Kas ir slīdošo vidējo pamatā, kāpēc strādā support/resistance līmeņi? Ja kāds noliegs, ka tie nestrādā, tas būs tas pats kā noliegt, ka nekad mūžā neesi onanējis, sorry par rupjību bet tā tas ir. šis ir mūžīgais FAšņiku, TAšņiku strīds, tomēr ir lietas kas var tikt sekmīgi pielietotas treidingā. FA dod atbildi what, bet TA dod atbildi when, un ja Tu saki, ka pilnībā ignorē čartu un cenas uzvedību pagātnē, tad es pateikšu, ka Tu esi soli aiz tiem kam šādu aizspriedumu nav.
veterāns, 10.08.2005 13:24
Seller of Smiles

Neesmu lepns, neuztraucies...!;)

Ok, precizēšu: nesaku, ka chart tehnika _nekam_ neder, protams, ka pats arī ievēroju charttehniskus signālus, kā _papildus_ indikatorus citiem, un vēl ņemu vērā faktu, ka būtisks skaits treideru balsta savus lēmumus (programmas) uz charttehniskiem signāliem, tāpēc, loģiski, šo lauciņu nedrīkst ignorēt! BET - nevar paļāvīgi prognozēt tuvāko vai tālāko nākotni, balstoties uz CT, jo jebkurš fundamentāls jaunums visu CT apsviež kājām gaisā, tas ir 1000 reiz pierādījies praksē. Savukārt, _paļāvīga_ treiding stratēģija ir tā, kas VISĀS tirgus situācijas spēj nodrošināt profitu, un te, lūk, CT neder - neder kā _noteicošais_ kritērijs treiding lēmuma pieņemšanai.
veterāns, 10.08.2005 13:40
btw, tikpat nederīga ir treiding lēmumu pieņemšana uz tīri fundamentāliem faktoriem, jo tos, piemēram, jebkurā laikā var apsviest kājām gaisā tirgus dalībnieku psihiskie faktori, tāpat kā būtiski jaunumi (mijiedarbībā ar psihi), utt., plus lielie spēlētāji (pirmkārt: hedgefondi), kuri var spēlēt pilnīgi pretēji fundamentāliem, ja tas viņiem šķiet izdevīgi. Tātad - nav "ģenerālreceptūras" ne no vienas, ne otras puses, bet izšķirīga ir spēja, ik dienu (brīdi) izvērtēt aktuāli dominējošos faktorus un kritērijus, un pieņemt savu treiding lēmumu uz šīs aktuālās analīzes rezultāta pamata. Tam _palīdz_ gan charttehnika, gan pietiekama fundamentālo faktoru ievērošana, bet bieži vien izšķirīga ir spēja, pareizi ievērtēt dalībnieku psiholoģisko momentu stāvokli (svārstības).
swordfish, 10.08.2005 14:22
Nestrīdoties par tehniskiem faktoriem, gribu pajautāt par sistēmu, kas darbojas nevainojami un nes 50-100% mēnesī. Pie tik kategoriskiem apgalvojumiem Tev ir jābūt vismaz miljonāram?
Seller of Smiles, 10.08.2005 15:24
jā, to 100 % mēnesī tiko pamanīju :) Njā... ticamības pakāpe uzreiz pazuda... veterāna postam
Seller of Smiles, 10.08.2005 15:26
Un vēl viens nu jau absurds izteikums, no veterāna:

> Savukārt, _paļāvīga_ treiding stratēģija ir tā, kas VISĀS tirgus situācijas spēj nodrošināt profitu, un te, lūk, CT neder - neder kā _noteicošais_ kritērijs treiding lēmuma pieņemšanai.

visās situācijas ar profitu iziet NAV iespējams, un ja tu saki, ka Tev ir 20 gadu pieredze, tad nu to vajadzēja jau pieredzēt..
swordfish, 10.08.2005 15:34
Apbērām cien. apmeklētāju ar jautājumiem, bet man tomēr būs vēl viens - vai esat ārzemju latvietis? Pretējā gadījumā man tīri interesanti, kura Latvijas PSR institūcija nodrošināja treidingu 1985.gadā...
Ritvars, 10.08.2005 15:48
50% mēnesī 20 gadu ir 1,8*10^42.
swordfish, 10.08.2005 15:52
Ritvaram: Nē, var jau pēc 20 gadu meklējumiem izstrādāt šo sistēmu. Bet tad tev pat vissliktākajā gadījumā pēc gada ir jāpieder ap 13 miljoniem...
Ritvars, 10.08.2005 15:57
Tā gan.
veterāns, 10.08.2005 17:09
Swordfish trāpija "naglai uz galvas": pirms 20 gadiem sāku studēt biržu biznesa būtību, pēdējos 10 gadus daļēji ļoti sekmīgi darbojos, laika gaitā piedzīvoju 2 bankrotus (visu biržas biznesa ilgtermiņa sekmju obligāts priekšnoteikums!!:)), bet pēdējo 2 gadu laikā sagatavoju savu "comeback" stratēģiju, kuru esmu neskaitāmās tirgus situācijas pārbaudījis. Nākamnedēļ startēšu ar 100k, un tad mēneša frekvencē jums, mazticīgie, ziņošu par saviem rezultātiem, resp. bilanci.:)

Seller of Smiles: re sekmēties visās tirgus situācijas - ar manu stratēģiju tas IR iespējams, precizējot termiņu "visas" uz dienām, kad vispār indeksu dinamika ir vismaz +/- 0,3% no indeksa vērtības.

Ritvar: jau minēju, ka investīciju kapitāla griesti manai specifiskajai stratēģijai ir aptuveni 10 miljonu eiri, tā kā diemžēl man ilgstošā skatījumā būs jāsamierinās ar kādiem 50-100 mio gadā, bet tas nekas, varētu pietikt.:)

Šis treidinga stratēģijas būtība ir ieguldījumi call un put warrantos uz indeksiem, pārsvarā Vācijas DAXi. Ieguldu tikai diva tipa momentos: nozīmīgu ziņu publikācijas brīžos un tehniska rakstura pārspīlējumos, šad tad vēl uz DAX rīta kursu, ja tas elektroniskā tirgus atvēršanās brīdī (9:00 Latvijas laika) atšķiras no manis prognozētā. Tirgoju citibank un Goldman Sachs derivātus, jo tiem ir plašākā izvēle. Turu pozīcijas maksimāli dienas ietvaros, bet visbiežāk likvidēju tās 1-2 stundu laikā (dažkārt 5 minūšu...). Nepieciešamības gadījumā pielietoju zināmu "hedžing" taktiku, kas nodrošina, ka šaviens neaiziet uz aizmuguri. Tā kā statistiski vērtējot 95% manu treiding lēmumu ir pareizi, varu izsāpēt tos atlikušos 5% bez problēmām.
Tas tā, īsumā, ja pastāv interese, varam pie izdevības padziļināt šo tēmu.

Esmu "ārzemnieks", jā, par Latvijas PSR treidinga institūcijām nezinu nekā.:)
microns, 11.08.2005 00:17
Zin, kas ir pats debīlākais? Lielīties ar profitu. Tas atstāj negatīvas sekas domāšanā, jo visu laiku gribas parādīt, ka tu es kings. Rezultātā tiek apgrūtināta lēmumu pieņemšana, jo bez jau dabīgās vēlmes ātri saraust piķi vēl nāk klāt "obligātās peļņas atskaites" spiediens. Arī pēc tam, kad ir abloms, ir grūtāk atgūties, jo nākas attaisnoties ne tikai pašam sevis priekšā, bet arī pārliecināt citus, ka es joprojām esmu kings, tikai man drusciņ nepaveicās.
veterāns, 11.08.2005 10:13
Pilnīgi piekrītu, micron! Tāpēc arī nelielos. Pilnīgi apzinos, ka manis apgalvotie peļņas procenti ir tālu pāri tam, ko "klasiskie" fondu menedžeri sola un spēj, bet mana stratēģija arī būtiski atšķiras no viņu darbības principiem. Tā kā esmu pietiekami ilgstoši pārbaudījis savus treidinga lēmumus, varu būt drošs par 50% mēnesī kā minimumu, un šo ciparu īstenot man nesagādā stresu. Ievērojami labāki rezultāti sanāk, ja rodas ārkārtas situācijas, kā, piemēram, 7.jūlija Londonas spridzināšana. Īpaši negatīvas ziņas izraisa pārmērīgu reakciju biržās, un ja spēj pareizi interpretēt situāciju, tādā dienā kā 7.jūlija vien ar vieglu roku paņem vismaz 50% uz pozīciju. Protams, ka nekad neesmu investēts ar visu kapitālu, atsevišķā pozīcijā ieguldu +/- 20% no kapitāla, tā kā vienmēr paliek pietiekami rezerves, lai reaģētu uz jebkādām situācijas izmaiņām. Pie tam principiāli strādāju tikai ar savu naudu, līdz ar to arī nerodas "pierādīšanas" vai atskaites stress.

Šajā forumā sāku līdzdalīties vienkārši tāpēc, ka tēma mani interesē, un bez tam labprāt diskutēju ar vērtspapīru tirgū aktīviem vai ieinteresētiem cilvēkiem. Apzinos savu viedokļu provokatīvo raksturu, bet lūdzu tos neuztvert kā uzbrukumu "citāddomājošiem", jo nebūt neuzskatu sevi par "vienīgi gudro", tikai, ja jau mēs diskutējam, tad taču cits nekas neatliek, kā pārstāvēt pozīcijas, par kurām ir pietiekami pārliecināts.:)
veterāns, 11.08.2005 12:11
Tehniski ieinteresētiem šeit pāris adreses, kur netā var novērot manis favorizētos štrumentus realtime:

Golgman Sachs warrants:
http://www.warrants-gs.de/SID1123751108.0/index.html?c=de&l=de&sPage=index

citibank warrants:
https://www.citiwarrants.com/index.html?sFeed=mono&sLang=de&sPop=yes&sCountry=DE


Bezmaksas DAX-tickers (jāveic mazas aplikācijas downloads): http://www.daxdaytrader.de/service.htm
veterāns, 11.08.2005 12:12
sorry, GolDman, protams...:)
Atpakaļ pie raksta
1-20  21-28  [ Nākamie ]
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 28 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV