Walstreet.lv
BMS: FOMC 20. septembra sēde
Muks, 20.09.2005 15:24
Nu, un kaa mees no taas infas iztaisiisim naudu?:))
BMS, 20.09.2005 18:22
pec idejas pacelot procentu likmi dolaram vajadzetu uzkapt mazliett...bet iespejams, ka tas jau ir ierekinats cenaaaa!!! likmes pacelshana cik es saprotu vesti par to ka ar ekonomiku tomer viss ir kartibaa un tas dos optimismu attieciba uz dolara perspektivam!!!
BMS, 20.09.2005 18:23
tadel buuus incanti papetit kas shodien notiksies 9 vakara!!!
BMS, 20.09.2005 22:36
likme palielinata!! 50 punktus vareja panemt!!!
microns, 27.09.2005 01:07
Tās likmes plus/mīnus jau ir ierēķinātas cenā. Tieši tāpēc arī tiek pievērsta uzmanība komentāriem par nākotni, jo pašreizejo faktu konstatējums maz, ko dod.
Marc'O, , 17.05.2006 14:00
Nezinu vai pareizajā vieta uzrakstīju šo apskatu. Bet cita arī nebija.
Otrdien āzijas sesija sākās ar EURUSD un GBPUSD nostiprināšanos. Tas bija saistīts ar īso pozīciju fiksēšanu, jo dolārs, iepriekš nostiprinoties, bija sasniedzis svarīgus limēņus un turpmākai tā nostiprināšanai bija nepieciešama kāda būtiska un labvēlīga priekš dolāra fundamentāla ziņa. Aina mainijās līdz ar eiropas sesijas sākšanos. Atskaite par patērētāju cenām Lielbritānija iznāca saskaņā ar prognozējamo vērtību, bet mazumtirdzniecības cenas izrādijās mazliet labākas par prognozi. Notikums notika un tirgus dalībnieki nofiksēja agrāk atvērtās garās pozīcijas sterliņmārciņā. Tālāk iznāca diezgan pretrunīgs Eirozonas esošo apstākļu ZEW indekss par maiju, kurš izrādijās stipri lābāks nekā aprīlī. Vācijas ekonomisko cerību ZEW indeks izrādījās zemāks ne tikai par aprīli, bet arī par prognozējamo vertību. Bet analoģiskais indekss Francijā izauga stipri vairāk par cerēto un tadā veidā kompensēja Vācijas indeksu. Dati par rūpniecisko ražošanu Eiropā uzrādija celšanos. Tā vērtība izrādijās nevis negatīva, kā pirms tam prognozēja, bet stipri pozītīva, kaut arī Eiropā ir atzīmēts patērētāju pieprāsījuma samazinājums. Uz to netieši norāda samazinājums patēriņa preču rāžošanā. Bet tomēr tas nesamazina Eirozonas procentu likmju celšanas varbutību. Tāpēc, kaut arī uz to brīdi tirgū tika atzīmēta volatilitāte, eiro un sterliņmārciņa nostiprinājās. Pēc tam tirgus parslēdza savu uzmanību uz datiem par ASV. ASV martā jaunbūvju celšanas uzsākšanas skaits tika parskatīts uz samazinājuma pusi, izdoto atļauju skaits par jaunu māju būvniecību aprīlī arī samzinājās vairāk nekā bija paredzams, un jaunbūvju celšanas uzsākšanas skaits aprīlī arī samazinājās stiprāk par prognozi. Tas krāsņi liecina par to, ka kredīti patērētājiem palika par mazāk pieejamiem dēļ samazinājuma personiskajos ienākumos, kas savu kārt liecina, ka ieprekš celtās procentu likmēs jau darbojas un to turpmākā celšanās ir zem jautājuma. Dati par ASV ražotāju cenām izrādījas pretrunīgas. Kopējais ražotāju cenu indekss iznāca mazliet labāks par prognozējamo vērtību, bet tā pieaugums notika tikai dēļ cenu pieauguma uz energoresursiem un benzīnu, kas savu kārt rada disbalansu ASV ekonomikā. Aprīlī rūpnieciskā ražošana ASV uzrādija pieaugumu stipri augstāk par prognozējamo, rupniecisko jaudu noslogošanas koeficients arī pieauga. Šie paši dati par maiju palika bez izmaiņām, kas savu kārt parādija turpmāko augšanu maijā salīdzinājumā ar aprīli. Tas liecina par ASV ekonomikas celšanos un līdz ar to visi saistītie ar šiem datiem ekonomiskie indikātori vis drīzāk būs augstāki maijā nekā aprīlī. Bet ekonomikas celšanos var izpostīt vieni no galveniem inflācijas celšānās izraisītājiem - kopējā cenu celšanās uz energoresursiem un naftu. Tirgū šīs ziņas uztvēra neviennozīmīgi. Sakumā dolārs krita cenā, pec dažām stundām, pēc šo pēdējo datu publicēšanas, atgriezās uz iepriekš iekarotām pozīcijām. Pēc tam dolārs, tik līdz sasniedza šos līmeņus, sāka krist un neatgriezeniski krita līdz dienas beigām.
Dienas rezultats attiecībā pret iepriekšējo dienu - EURUSD nostiprinājās +59 punkti, GBPUSD nostiprinājās +92 punkti.

Kopējā rekomendācija
No tehniskā viedokļa, kamēr pāros EURUSD un GBPUSD augšupejoša tendence saglabājas, rekomndējas saglabāt buļļa statusu attiecībā pret šiem pāriem. Tapēc ir jāmeklē izdevīgu momentu lai nopirkt EURUSD un GBPUSD pie to krišanas.

Svarīgākie notikumi šodien:
11:30 GBP Lielbritānijas bankas sēdes no 3-4 maija protokolu publicēšana
11:30 GBP Bezdarbības līmenis
11:30 GBP Vidējā darba alga
12:00 EUR Galējais harmonizētais patērētāju cenu indekss
12:00 EUR Rūpnieciskā ražošana
14:00 USD Hipotekāro kredītu pieprasījumu indekss
15:30 USD Paterētāju cenu indekss
17:30 USD Naftas un naftas produktu uzkrājumi
Marco, , 18.05.2006 18:24
Trešdien āzijas sesijā, pēc otrdienas krišanas, dolārs turpināja krist ar nelielām korekcijām. Krišana sākās ar metālu tirgu, kurā zelts pēc āzijas sesijas atvēršans, uzauga par 11.50$. Impuls tika dots un tas atspoguļojas valūtas tirgū. Kopā ar zelta vērtības pieaugumu dolārs pēc stundas sāka krist arī attiecībā pret visām galvēnām pasaules valūtām. Talāk pēc Eiropas un Anglijas sesju atvēršanas dolārs turpinaja krist, tādā veidā gatāvojoties datiem par Angliju un Eirozonu. Anglijas bankas sēdes publicētie protokoli nenoskaidroja situāciju ar procentu likmēm, vienīgi atklājās, ka sēdes locekļu viedokļi sadalījas uz trijiem viedokļiem. Dati par bezdarbības līmeni Anglijā uzradīja nelielu pieagumu, bet tomēr palika pieņemamā līmenī. Šie dati nespēja dot atbalstu sterliņmārciņai un tirgus dalībnieki deva priekšroku mārciņas pardošanai. Talāk, patērētāju cenu indekss Eirozonā izrādijās tāds pats kā prognozēja, kas arī nesniedza eiro atbalstu un to ari sāka pārdot. Tads pats indekss bija publicets arī ASV. Uz tā gaidīšanas dolars sāka nostiprinaties. Pats indekss iznāca uz sagaidāmās robežas, bet bāzes indekss izradijās augstāks par cerēto, kas ir secinājums energoresursu cenu pieaugumam. Patērētāju cenu bāzes indekss izrādījas tuvu pie pieņemamās robežas, kuru ir nozīmējusi FRS. Tas liecina par turpmāko procentu likmju celšanu Amerīkā. Sākumā, pec atskaņotiem datiem, tirgus sāka fiksēt garās pozīcijas dolārā, bet pēc tam, sasniedzot iepriekšejo stundu minimumus un apdomajot šos datus, tirgus sāka aktīvi pirkt dolāru. Tālāk atskanēja ASV finanšu ministra Snou runa, kurš pateica, ka ASV budžeta deficīts par 2006 finanšu gadu, kā gaidāms, būs stipri zemāks par 423 mlrd dolāru. Pozitīvo vesti uztvēra uz urra, un dolārs turpināja strauji nostiprināties. Savā runā Snou paziņoja, ka Starptautiskajam Valūtas Fondam ir nepieciešams reformēt savu vadības un politikas struktūru. Uz visām šīm ziņām tirgus noslīdēja histerijā un dolars pārī EURUSD nonesā visus atbalsta līmeņus, izņemot pēdējo. GBPUSD arī nokrita zemāk par dienas atvēršanas cenu, bet ne tik stipri kā eiro. Procentu likmju paaugstināšanai dēļ tā, ka paaugstinājās cenas uz energoresursiem ir maza varbūtība, tapēc ka cenas ceļas dēļ energoresursu ražotāju cenu celšanās un aizvien lielāka pieprasījumā pieauguma pēc tiem. Šis procentu paaugstinājums neizraisīs cenu augšanas palēninājumu, kā arī neapstādinās to, jo energoresursu ražotāji jau sen paši var finansēt bankas. Iespējams tāpēc Snou minēja par SVF reorganizāciju.
Dienas rezultats attiecībā pret iepriekšējo dienu - EURUSD krita -118 punktiem, GBPUSD krita -86 punktiem.

Kopēja rekomendacija
No tehniskā viedokļa, kamēr pāros EURUSD un GBPUSD augšupejoša tendence saglabājas, rekomndējas saglabāt buļļa statusu attiecībā pret šiem pāriem. Ja pārī EURUSD tiks lauzts atbalsta līmenis 1.2692, tad pāris varētu ar nelielām korekcijām arī tālāk krist. GBPUSD tāds līmenis atrodas uz 1.8512. Kāmēr tas nav noticis, trends skaitīsies augšupejošs. Tapēc ir jāmeklē izdevīgu momentu lai nopirkt EURUSD un GBPUSD pie to krišanas.

Svarīgākie notikumi šodien:
11:30 GBP Mazumtirdzniecības pārdošanas
15:30 USD Bezdarbnieku pabalsta pieprasījumu skaits
16:30 USD FRS priekšsēdētāja B.Bernanke uzstāšanās
17:00 USD Apsteidzošo indikātoru indekss
17:45 USD Federālās bankas prezidenta D.Leikera uzstāšanās
19:00 USD Filadelfijas federālās bankas lietišķās aktivitātes indekss
N/A JPY Japānas bankas sēde un lēmums par procentu likmēm
N/A USD FRS bijušā priekšsēdētāja A.Grinspena uzstāšanās
Marco, , 19.05.2006 13:41
Apskats par 18.05.06 un tirgus rekomendācija uz 19.05.06

Ceturdien, saīdzinājumā ar trešdienu, valūtas tirgū valdija nogurums. Dolāra buļļi pamazām fiksēja savas pozīcijas un dolārs attiecība pret eiropas valūtām krita. Nogurums bija izraisīts ar iepriekšējās dienas šoku, kad tirgus krita histērijā pec iespaida no iespējamā turpinājuma ASV procentu likmju augšanā. Trešdienas dati par mazumtirdzniecības pārdošanām Anglijā uzrādija otro mēnesi pēc kārtas pieagumu un ja tās turpinās augt, tad tas izveidos vēl vienu argumentu par procentu likmju celšanu Lielbritānijā. Šos datus tirgus ielika jau pirms to iznākšanas un tāpēc pēc notikuma iestāšanās dolārs sāka nostiprināties, bet ne pārāk stipri. Tirgus sāka ņemt verā arī ASV datus par bezdarbnieku pabalsta pieprasījumiem par pēdējo nedēļu, kuri iznāca mazliet vēlāk. Bezdarbnieku pabalsta pieprasījumu skaits izrādījās netikai sliktāks par iepriekšējo mēnesi, bet arī stipri sliktāks par prognozi. To skaits pieauga līdz vis augstākajam līmenim par 7 mēnešiem, kas, protams, atspoguļojās uz dolāra. Dolāra krišanai "piepalīdzēja" arī mazliet atrāk notikušās Starpatautisko Norēķinu bankas ģenerāldirektora Malkolma Naita un Vacijas finanšu ministra Peera Štainbruka uzstāšanās. Naits aicināja ASV samazināt savus deficītus, Eirozonu veikt reformas ar mērķi veicināt izaugsmi ekonomikā, bet Ķīnu palielināt savas investīcijas un padarīt procentu likmes par lokanākām. Vis augstāk minētais ar valūtas kursa palīdzību palīdzēs izlabot disbalansu valsts ekonomikās. Kā ir zināms, jo lielāks ir disbalnss valsts ekonomikās, jo stiprāk uz to reaģē šo valstu valūtu kursi. Iepriekš otrdien uzstājās Francijas bankas prezidents Nuaje, kurš savā runā minēja, ka strauja eiro celšānās pret dolāru var iedragāt ekonomisko izaugsmi Eiropā, kā arī visā pasaulē. Šo runu neitralizēja Vācijas finanšu ministris Štainbruks. Štainbruks pateica, ka Vācija var absolūti normāli strādāt pie tekošām valūtas kursa izmaiņām un ka tie nespēs negatīvi ietekmēt Vācijas esksportu. Vācija ir lielākais donors Eirosavienības eksportā. Dati par ASV un eiropas top menedžeru uzstāšanās bija uztvērtas kā signāls dolāra pārdošanai. Kārtīgāk papētot bezdarbnieku pabalstu pieprsījumus ASV, atklājās, ka tie pieauga dēļ Puert-Riko valsts ierēdņu atlaišanām no darba. Tāpēc dolārs pēc stundas atkaroja daļu no ieprikšējā stundā zaudētām pozīcijām. Tālāk uzstājās FRS priekšsēdētājs B.Bernanke, kurš savā runā nepateica nekā jēdzīga par valūtas tirgu un ASV naudas-kredītu poltikas jautājumiem. Kā parasti, atkārtoja frāzes par Ķīnas valūtas kursa samazināšanos un nepieciešamību straujāk veikt Ķīnā valūtas reformu. Vilšanās Snou un Bernanke runās ietekmēja investoru lēmumu par dolāra korekcijas sākšanos. Vēlāk publicētie pozitīvie Čikāgas un Filadelfijas lietišķās aktivitātes indeksi nespēja sniegt atbalstu dolārām un tas krita līdz pat dienas beigām.
Dienas rezultats attiecībā pret iepriekšējo dienu - EURUSD pieauga +128 punktiem, GBPUSD pieauga +151 punktu.

Kopēja rekomendacija
No tehniskā viedokļa, kamēr pāros EURUSD un GBPUSD augšupejoša tendence saglabājas, rekomndējas saglabāt buļļa statusu attiecībā pret šiem pāriem. Dienas grafikos oscilātori paros EURUSD un GBPUSD sāka pamazām krist, kas norāda uz dolāra konsolidāciju, bet tas nenozīmē ka tas sāks savu nostiprināšanos. Drīzāk tas norāda uz kursu izlīdzinašanos. Tirgus sāk pamazām pierast pie esošiem kursiem. Jau piecas dienas eiro un sterliņmārciņa tirgojas koridorā. Ja pārī EURUSD tiks lauzts atbalsta līmenis 1.2692, tad pāris varētu ar nelielām korekcijām krist tālāk. GBPUSD tāds līmenis atrodas uz 1.8740. Kāmēr tas nav noticis, trends skaitīsies augšupejošs. Tapēc ir jāperk EURUSD un GBPUSD pie to krišanas līdz šiem līmeņiem, izliekot stopus netālu zem šiem līmeņiem.


Svarīgākie notikumi šodien:
08:00 JPY Japānas bankas sēde un lēmums par procentu likmēm
08:00 JPY Apsteidzošo indikātoru indekss Japānā
09:00 JPY Japānas Bankas atskaite par ekonomiku
09:00 EUR Ražošanas cenu indekss Eiropā
11:30 GBP Anglijas Valsts sektora tīrās vajadzības naudā
20:30 USD ASV finanšu ministra D.Snou uzstāšanās
Marco, , 22.05.2006 12:49
Piektdien tirgus āzijā atvērās ar dolāra nostiprināšanos. Dolārs stiprinājās visos valūtu pāros. Uz Eiropas sesijas atvēršanas brīdi kopā ar Japānas bankas lēmuma publicēšanu par procentu likmēm dolārs saņēma stipru atbalstu. Japānas bankas lēmums atstāt procentu likmes bez izmaiņām lika investoriem uzskatīt, ka arī nakamjā mēnesī likmes netiks celtas. Savā atskaitē banka atturējās arī raksturot Japānas ekonomiku ar formulējumu "pārliecināta augšana", kas, protams, neizslīdēja no tirgus dalībnieku redzes loka. Tālāk, pēc Japānas bankas atskaites, iznāca ražotaju cenu indekss Vācijā, kurš uzrādija pieagumu augstāku par prognozējamo. Bet pieauguma cēlonis slēpās atkal energoresursu cenu pieagumā. Bez to uzskaites indeksa vērtība sanāktu tieši pēc prognozējamās. Tāpēc tirgus dalībnieki uz augstāk minēto ziņu fona pasteidzās dolāru nopirkt. Tālāk tika publicēta statistika par Lielbritāniju. Kopējais hipotekāro kredītu apjoms aprīlī atkārtoti pieauga, pie kam jau sesto mēnesi pēc kārtas sasniedz rekordlīmeņus. Divu mēnešu garumā procentu likmju perspektīvas Anglijā mainijās un tagad tirgus dalībnieki gaida, ka Anglijas banka paaugstinās likmes šovasar. Ja tas tik tiešām notiks, nekustāmā īpašuma tirgū un hipotekārajos kredītos aktivitāte visticamāk gada laikā samazināsies. Tīrās naudas vajadzības Lielbritanijas valsts sektorā aprīlī samazinājās mazāk par prognozējamo. Bet par cik ir gaidāms algu pieagums, tad arī nodokļos tiks iekasētas lielākas summas. Uz šiem datiem sterliņmārciņa nedaudz uzauga cenā, bet pēc stundas savas pozīcijas zaudēja, jo uzmanības centrā bija jau finanšu ministra D.Snou uzstāšanās. Snou apliecinaja, ka ekonomiskā izaugsme un investīciju pieagums ir rezultats 2003. gadā nodokļu samazināšanā. Tajā paša laikā viņš atzina, ka pozitīvie cikliskie faktori arī nospelēja savu lomu. Bet ir jānem vērā, ka cikliskumam ir arī krišanās fāzes. Snou teica, ka nodokļu likmju samazināšana netraucēs samazināt deficītu, tā kā palīdz ASV ekonomikas nostiprināšanai. Snou sagaida, ka ASV Federālās valdības ieņēmumi šogad sastādīs aptuveni 18% no ASV iekszemes kopprodukta. Tadā veidā tie atgriezīsies pie ilgstošā vidējā līmeņa un turpinās augt. Pēc uzstāšanās dolārs turpināja augt, bet nebija spējīgs lauzt savā ceļā stiprus pretestības līmeņus. Uz tirgus noslēgšanas momentu dolāra krišana bija tehnisko faktoru secinājums un tirgus dalībnieku nevēlēšanās atstāt garās pozīcijas dolārā nenoslēgtas.
Dienas rezultāts attieciba pret ieprieksejo tirdzniecības dienu - EURUSD krita -78 punktiem, GBPUSD krita -154 punktiem.


Kopēja rekomendācija
No tehniska viedokļa, kāmēr pāros EURUSD un GBPUSD augšupejoša tendence saglabājas, rekomndējas saglabat buļļa statusu attiecība pret šiem pāriem. No fundamentālā viedokļa noskaņas attiecība pret dolāru kopumā paliek pesimistiskas. Dienas grafikos pāros EURUSD un GBPUSD oscilātors krīt, bet cenu grafiki sak līdzinaties dolāru korekcijai. Ja pāri EURUSD tiks lauzts atbalsta līmenis 1.2692, tad pāris varētu ar nelielām korekcijam arī tālāk krist. GBPUSD līmenis 1.8740 tika lauzts, bet lai causisanas signals apliecinātos atbalsta līmenim jābūt arī lauztam pārī EURUSD. Nākošā atbalsta līmenis atrodas uz cenas 1.8512. Pardošanas šajos pāros ir jāveic pie augstak minēto līmeņu caursišanu. Bet ilglaicīgi atstāt šīs pozīcijas nav iesakāms, jo pastāv liels risks ka kurs šajos pāros apgriezīsies uz nostiprināšanās pusi.



Svarīgākie notikumi šodien:
10:00 EUR SVF valdošā direktora R.Rato uzstašanās
11:45 EUR ECB valdošās padomes locekļa K.Libšera uzstāšanās
12:00 EUR ECB padomes locekļa O.Issinga uzstāšanās
12:00 EUR Eirozonas tirdzniecības bilances saldo
N/A EUR Vācijas federālo zemju patērētāju cenu indekss
20:00 EUR FRS locekļa Fīšera uzstāšanās
Marco, , 23.05.2006 11:04
Kopējā rekomendācija:
No tehniskā viedokļa, kāmēr pāros EURUSD un GBPUSD saglabājas augšupejošais trends rekomendējas saglabāt šajos pāros buļļa statusu. No fundamentālā viedokļa noskaņas pret dolāru kopumā ir pesimestiskas. Dienas grafikos oscilātori pāros EURUSD un GBPUSD izlīdzinās. Cenu grafiki ir ļoti līdzīgi dolāra korekcijai.
Atbalsti: Ja pārī EURUSD tiks lauzta joprojām stiprs atbalsta līmenis 1,2692, tad pāris ar nelielām korekcijām sāks savu krišanu. Parī GBPUSD atbalsta līmenis 1,8740 tika lauzts, bet lai signālu apliecinātu parim EURUSD arī būtu jālauž savu atbalsta līmeni. Šo pāru pārdošanas ir jāveic pēc atbalsta līmeņu laušanas.
Pretestības: Pārīs EURUSD tirgojas pie stipra pretestības līmeņa 1,2890. Pārīs GBPUSD tirgojas pie stipra pretestības līmeņa 1,8890.
Prognoze: Ir domājams, ka pāros EURUSD un GBPUSD līdz B.Bernanke un citu top-menedžeru uzstāšanās dolārs nostiprināsies. Ja sagaidāmjā runā atskanēs negaidīti momenti par ASV turpmāk realizējamo naudas un kredītu politiku, tad dolārs var lauzt atbalstus - pāru dienas griešanās punktus. Ja līdz uzstāšanai dolārs nestiprinasies, tad priekš viņa tā ir slikta pazīme. Tas nozīmē ka investori no top-menedžeru runām nekā pozitīva negaida, tāpēc dolārs visticamāk kritīs.

Šīs dienas svarīgākās ziņas:
09:00 EUR Vācijas IKP pieagums
12:00 EUR OECD ekonomisko prognožu publicēšana
12:00 EUR Jauni rūpnieciskie pasūtījumi
17:00 USD FRS priekšsēdētāja B.Bernanke, finanšu minstra D.Snou un SEC priekšsēdētāja K.Koha uzstāšanās
17:00 USD Ieplānotās atlaišanas no darba
N/A EUR Patērētāju cenu indeksa priekšprognoze Vācijā
Atpakaļ pie raksta
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 10 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV