Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Politika/COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
Lapas:previous123...111213...151617next
elbruss
elbruss
Pievienots: 31.01.2009
Ziņojumi: 209
08.11.2021 15:48

Man personīgi tiešām ir vienalga vai tu vakcinējies vai nē. Kā saka, katrs ir savas laimes (veselības) kalējs.
Vienkārši šobrīd šis jautājums sabiedrībā ir tāds saasināts, jo dēļ lielā nevakcinēto skaita pārāk daudz nokļūst slimnīcās un tā dēļ cieš visi (slimnīcas pārslogotas-->valdība ievieš ierobežojumus-->izjūt katrs).
Es teiktu tā, šobrīd saņemamies un sabiedrības labā aizejam novakcinēties, bet pēc 3-5 gadiem, kad tehniski atkal aicinās uz revakcinēšanos, tad jau katrs izlemj ko darīt atbilstoši saviem uzskatiem. Būs gandarījums, ka esam izdarījuši labu sabiedrības labā un neviens vairs nevarēs neko pārmest.

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
08.11.2021 16:10

Ok, un nu nonākam līdz tam papīram, ko neparakstot nevar novakcinēties. Kur ir plāns A, un arī B priekš Latvijas, kur es viņu varu aplūkot? Jo pašlaik man izskatās, ka viss process notiek stihiski. Kur ir kaut mazākie aprēķini, vai pētījumi? Vienīgais ko es esmu redzējis, ir shēmas pa pusmiljonu, ka gurķi un tomāti ir jāsagriez un jāpasniedz.

Kaustins
Pievienots: 14.10.2019
Ziņojumi: 2669
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
08.11.2021 16:29

te nedaudz informācijas visiem: Izraēla, kur gandrīz visi vakcinējušies pret kovid ir parakstījusi dokumentu, ka necels pretenzijas pret to kam pieder vakcīna. Tāpat dokuments paredz, ka visi vakcionēšanās eksperimenta rezultāti ir neizpaužami gadus 10 vai 20. Es domāju, ka mūsu valdība gan jau arī uzņēmusies līdzīgas saistības. Te vēl nedaudz koncentrētas informācijas jeb reklāma( saucat kā gribat), Grindeks medikamentu    "Bromhexini hydrochloridum"( neizmanojiet zāles bez ārstu uzraudzības) arī izmanto kovid 19 ārstēšanai, tāpēc vien varu atkārtot savu gada atpakaļ aicinājumu- pērkam Grindeks un Latvijas farmācijas kompāniju medikamentus, Aranet made in SAF. Esmu optimists, tāpēc domāju, ka pērkot minētās lietas mēs kolektīvi spēsim pieveikt kovid sērgu. No sevis piebildīšu, ka tikai kolektīvi mēs varēsim kopīgi pieveikt kovidsērgu. Izmantojot iespēju, atgādinājums- nepārdodiet Olainfarm akcijas.

elbruss
elbruss
Pievienots: 31.01.2009
Ziņojumi: 209
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
08.11.2021 16:52

Papīrs? Tas ir birokrātu labsajūtai.
Plāns? Var to saukt par "stihiski", bet es teiktu, ka daba visu jau saplānojusi bez mums smile

Imunitāti kādu 1-5 gadu laikā, droši vien, dabūs praktiski ikviens. Pateicoties zinātnei tev ir iespēja to dabūt ātrāk un mazsāpīgāk, bet nu pastāv arī dabiskais ceļš. Ne visiem gan veselība atļauj to noiet un tās blaknes vēlāk arī ir diezgan mokošas.

Es pieņemu, ka tuvāko gadu laikā gan pie mums, gan citur pasaulē notiks tāda kā viļņošanās, bet katru reizi tie viļņi kļūs mazāki (ne inficēto, bet gan slimnīcās nonākušo un mirošo skaitos). Valdību vēlme ir dabūt šos viļņus zem slimnīcu kapacitātes, tad varēs skaisti teikt, ka "mēs kontrolējam Covid izplatību".
Labā ziņa ir tāda, ka tas notiks neatkarīgi no valdības lēmumiem, plāniem, utml.. Šo procesu vienīgi var pastiept ilgāku (iebāžot mūs mucā un neļaujot tikties) vai padarīt sāpīgāku bet ātrāku (nav ierobežojumu un visi ballējamies). Patreiz valdība cenšās balansēt kaut kur pa vidu, bet ir piekritēji gan vienam, gan otram scenārijam.

kristapz
Pievienots: 27.02.2017
Ziņojumi: 63
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
08.11.2021 16:55

Ar interesi vēroju šo diskusiju un biju nosolījies sev neiesaistīties, ņemot vērā kompetences neesamību, tomēr Kaustiņ - lūdzu, padalies ar šo dokumentu ko minēji, interesanti apskatīt. Tāpat, lūdzu iemet linku ar vakcinācijas statistiku Izraēlā, "kur gandrīz visi vakcinējušies". Visi kas atsaucās uz Izraēlu nekad nav apskatījuši statistiku. Šī tomēr nebūs, pieļauju, kāda no tavām iecienītajām antivax un populisma grupām, kur var iemest jebkuru info un uzrodas sekotāji ceļot pašapziņu!

Hermani, ņemot vērā, ka nesen biji AAE un visticamāk izbaudīji tur pieejamo brīvību no ierobežojumiem, lūdzu apskaties AAE vakcinācijas statistiku. Pēc man atrodamajiem datiem pilnībā vakcinēti 88,4%, vismaz 1 vakcīnas deva 98,5%!

Kaustins
Pievienots: 14.10.2019
Ziņojumi: 2669
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
08.11.2021 17:50

negribēju šai diskusijā piedalīties, tāpēc nekādus dokumentus līdz ar to arī neiesniegšu. Manis minēto informāciju uzzināju jau labu laiku atpakaļ un viņa ir daudz apjomīgāka. Tā kā skatos spraiga diskusija par kovidtēmu, tad tikai padalījos ar informāciju par kovid tēmu( konkrēti Izraēla), pie tam no tiem dokumentiem neko necitēju, jo rakstīju no atmiņas, par ko gāja runa Izraēlas dokumentos. Neesmu sazvērestības teorijas piekritējs, toties zinu ka Covid 19 radīšanu finansēja amerikas dienesti un paši amerikāņi publiski atzinuši, ka viņi ir Covid 19 radītāji( pat arestējuši zinātnieku, ja no atmiņas pareizi atceros, tad pat amerikāņu zinātnieks). Vispār faktus par šo tēmu PUBLISKI esmu izlicis visu zināšanai CITUR( + režisēju KINO par šo tēmu, tur arī būs dokumenti. Ja kāds gatavs ( līdz)finansēt šādu dokumentālimākslinieciskukino, tad varam sakontaktēties). Neuzņemos mesijas vai pareģa lomu, jo atšķirībā no pareģiem un dažādu valdību solītā par kovid pieveikšanu( daži politiķi jau pat gadu atpakaļ par to lielījās), varu pateikt, ka no Covid 19 pandēmijas vismaz vēl vairākus gadus( vairākas ziemas sezonas) mēs vaļā netiksim, bet tāpēc ir mediķi un lai viņi ar to cīnās, bet es atbalstīšu, lai šo sērgu apkarotu. Par sevi vien piebildīšu, ka patreiz vēl neesmu vakcionējies, bet plānoju darīt, jo ar galvu neskrienu iekšā sienā kopā ar pūli. Vakcionēšanās ir katra individuāla darīšana, bet Covid 19 jeb SARS/COV/2 varēs pieveikt tikai kopīgi kolektīviem spēkiem. Domāju, ka šai diskusijā vairāk nepiedalīšos, lai gan tieši tāpat domāju vakar, kad diskusija sākās!!!

Starp citu, ja kāds vēl nezin, tad Covid 19 paveidi( bet te saraksts nepilnīgs): B.1.1.7, B.1.351, P.1, Delta, B.1.429, B.1.526, Kappa.

Kaustins
Pievienots: 14.10.2019
Ziņojumi: 2669
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
08.11.2021 17:56

piebildīšu: man nevajag celt PAŠAPZIŅU, es strādāju ar faktiem. Tāds man ir darbs.

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
08.11.2021 20:21

Par AAE.Tikai mans personiskais viedoklis. Kad biju tur, vakcinācijas apjoms bija tuvu 88%. Tad essāku tur uz vietas jautāt. Tur labāk nejautāt, bet nu tomēr pamanījos. Pilsoņi tur ir 12%, viesstrādnieki, vai nepilsoņi 88%. Lai tur iebrauktu strādāt, visiem OBLIGĀTI viestrādniekiem jābūt novakcinētiem. Mans jautājums bija vienkāršs: Šie 88% vakcinācijas aptver visus AAE iedzīvotājus (gan pilsoņus un viesstrādniekus,) vai tikai pilsoņus, kas sastāda tikai 12% no iedzīvotājiem.Atbildi nesaņēmu. 

Es tiešām ticu zinātnei, un zeme tiešām ir apaļa, bet kur ir cipari? Ja es nevaru iepazīties ar uz zinātni balstītiem argumentiem par vakcinācijas plāniem un prognozēm, atļaušos izmantot opciju - brīvprātīga vakcinācija un nogaidīšu. Starp citu, esmu izmantojot apdrošinātāju principus, mēģinājis likt koificentus varbūtībām un variantiem. man ir ļoti daudz brīvu aiļu, kuras es gibu aizpildīt. Ailes saistītas ar vakcinēšanās biežumu, laika intervāliem un tamlīdzīgi.

Elbrus, jautājums Tev, jo cik saprotu, kautko saproti no vakcinēšanās riskiem: Situācijā priekš peimēra, ja ieguldi riska kapitālā pirmreizējo ieguldījumu 1000 naudas vienības ar 2% varbūtību (iespēja zaudēt 98%). Nākamais ieguldījums 1000 naudas vienības paredzēts pēc gada (ar nosacījumu, ka viss iet pēc plāna), jau būs ar varbūtību nevis 2%, bet gan vairāk. Varbūtības % ka zaudēju savu ieguldījumu samazinās. Tā ir bakalaura līmeņa teorija. Un tagad par vakcināciju.Vai pie vakcinācijas ir tā pat, veicot pirmo vakcināciju blakņu iespējamība 0,000 ciktur %, bet pie otrās vai trešās viņa pieaug?? Un cik reizes ir paredzēts veikt ieguldījumu kolektīvajā veselība, un kādi būs varbūtības riski, vai kāda ir varbūtības līkne pie 10tā ieguldījuma?? Manā tabulā ir daudz neaizpildītu ailīšu. smile

Pārlasīju rakstīto. A ja neiet viss pēc plāna??? Zaudēt naudu ir štrunts, ja salīdzina ar otru variantu, kur ir likme - mana veselība, vai dzīvība. Tamdēļ, dodiet skaitļus, uz zinātni balstītie.

elbruss
elbruss
Pievienots: 31.01.2009
Ziņojumi: 209
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 00:04

Par kādu tieši vakcīnas risku ir runa? Domā par "atstiept kājas"?
Nu es tev melotu, ja teiktu, ka tāds risks pilnībā nepastāv. Jebkura vakcīna izsauc vētru tava organisma imūnsistēmā. Tāda jau ir tā vakcīnas būtība, izlikties par to slikto vīrusu, blefot. Var gadīties cilvēki, kam jau tā viss ir slikti (vecums, hroniskas slimības, utml.) un šis stress ir kā pēdējais piliens. Es nezinu skaitļus, neesmu vakcinācijas eksperts, bet saprotu, ka tehniski tas ir virs 0. No otras puses, ja šis cilvēks dabūtu "īstu mantu"(vīrusu), tad tur vispār nebūtu nekādu cerību.
Ja runājam par potes reakcijas smagumu (runa tieši par mRNS tipa vakcīnām), tad manā un manu paziņu lokā ir šāda tendence:
1.deva = praktiski nekāda reakcija (varbūt minimāls nogurums)
2.deva = 2-3 dienas temperatūra, galvassāpes, nespēks (jo jaunāks, jo izteiktāk)
3.deva = cik lasīju, tad esot +15% izteiktākas sajūtas par 2.devu

Bet nu atkal atkarīgs no indivīda. Man tēvam (67 gadi) vispār bija 0 reakcija uz abām potēm, kamēr mamma gulēja pusotru dienu ar 38 C temperatūru. Abiem vecums un veselības stāvoklis +/- līdzīgs, normāls.

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 02:15

Man nav skaitļu, bet teorētiski, pēc sarunām ar mediķiem saprotu, ka ar laiku vīruss zaudē savu spēku un nav vairs tik bīstams nevakcinētam cilvēkam. Liekot grafikā šīs abas risku kategorijas. (viena līkne - vakcinētie, ar pašreiz mazāku risku, bet ar laiku, piekatras nākamās pielietojuma reizes - augoša. Otra, nevakcinētie, pašlaik ar lielāku risku bet laika gaitā nopietni riski samazinās, respektīvi krītoša) sanāk šķēre laika griezumā. Un te bez cipariem neiztikt lai mēs varētu provizoriski noteikt šķeru krustpunktu laikā, kur riski vienādojās un mainās vietām. Parādās jauns nezināmais - LAIKS. Ja es šo sākotnējo laiku prātīgi, lieki neriskējot pavadu, man ir iespēja sasniegt šo risku krustpunktu un dzīvot jau pretējā pozīcijās salīdzinot ar Jums. LAIKS ir neizbēgama risku vadības sastāvdaļa, kuru es nevaru ielikt savā grafikā bez ielūkošanās uz zinātni balstītā un aprakstītā procesā. Sasniedzot šķēru krustpunktu mainās arī kopējā labuma izpratne no sabiedrības skatupunkta. Tie kas būs izturējuši (sagaidījuši Ziemassvētkus), būs riskiem mazāk pakļauti nekā tie, kas pašlaik mani uz mežu sūta. Vai manos spriedumos ir kas racionāls, ja raugāmies nedaudz tālākā nākotnē?

elbruss
elbruss
Pievienots: 31.01.2009
Ziņojumi: 209
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 08:30

Vīruss mainās, tas ir izpētīts fakts. Vai jaunās versijas ir smagāk slimot vai vieglāk?
Nu te gan nav pārliecinošu atbilžu. Ir pētījumi abos virzienos un tās izmaiņas nav tik būtiskas, lai tevis iedomātās līnijas krustotos mūsu dzīves laikā.

Tos risku % pret dažādām slimībām (arī artrīti, parkinsoni, vēži, utml.) varēs aprēķināt, kad mums būs individualizēta medicīna ar katra genoma skenēšanu un lielu datu banku ar likumsakarībām. Uz to medicīna iet, bet nu tas varētu būt pēc kādiem 100 gadiem.

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 09:46

Līknes krustosies, tici man, un ātri vien. Tapēc jau arī ir mans cepiens, ka es neesmu ar medicīnu saistīts, bet varu vienīgi no publiskas informācijas kautko noprast. No sarunām ar cilvēkiem kas neziņā kautko fragmentāri pastāsta. Te arī es gribu atgriezties pie tā, ar ko sāku: Kur ir tie uz zinātni balstītie pētijumi, lai es kā risku analītiķis varētu šo krustpunktu nomodelēt. Mani interesē LAIKS, risku koificentus mums tik un tā jāpieņem no zila gaisa (lai gan tie varētu būt paraboliski, un tas mani biedē), bet laiks ir izšķirošs. Lai saprastu manis teikto, atsaukšos uz Einšteina enerģijas formulu E=MC kvadrātā. Laiks šoreiz manā skatījumā ir ātrums, kura lieluma izmaiņas ļoti būtiski izmaina rezultātu. Riska koificenta lielums (šoreiz tā ir massa) nav būtiskākais šai formulā. Esmu tirdījis mediķus par procesiem, cik ilgi un kā vīruss darbojās. Tik tiešām neko no vīrusiem un to dzīves cikliem nesaprotu, bet secinājums man šodien ir tāds, ka trīs gadu laikā mēs būsim tur kur nevajadzētu būt. Pēc pusotra vai diviem gadiem līknes krustosies. Tas ir tīri provizorisks aprēķina, balstīts nevis uz patiesu datu zinātnisku apstrādi, bet gan uz manu aptauju rezultātu secinājumiem. Pirmā nojausma par līkņu krustošanos nāks pavasarī, vairāk par to sāks runāt nākam ruden, kārtējās epidēmijas laikā. Ja būtu finansiālas opcijas šādam paredzējumam, es likmes izkārtoti tieši tā kā tiko rakstīju. 

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 09:58

Nepieminēju vēl divus būtiskus argumentus. Spāņu gripu pagājušā gadsimta sākumā. praktiski, cik lasīju, svu spēku zaudēja piecu gadu laikā (šai gripai pusotra gada jau ir pagājis). Otrs anopietns arguments - es pieņemu, ka šī gripa ir dabīgas izcelsmes, nevis cilvēka radīta. Ja ir otrs variants, maniem aprēķiniem jābūt pilnīgi citiem. Pie tā arī esmu nedaudz piedomājis. Bet tā jau būtu tīri sazvērestības teorija, par kuru nevēlos runāt.

maxxtro
maxxtro
Pievienots: 11.07.2005
Ziņojumi: 7056
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 14:40

Ilgu laiku nepotojos, jo man nebija vajadziibas. Nekontakteeju, neslimoju, sportoju un t.t.                                  Bet nesen sapotejos, jo negribas dziivot ar kaut kaadiem irobezojumiem. Panemu Jansenu, viena pote. Man pietiks, lai buutu sertifikats. Un, amen. Nebija nekadu problemu, t - 37.0 liidz vakaram un viss..   

Dziive turpinas.   Kaa saka Engels: dziivojot sabiedribaa nevar buut briivam no sabiedibas...                                                               

Charles
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2204
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 14:56

Hermani, nesaprotu, kāpēc vakcinētajiem līkne tavā modelī iet pretējā virzienā kā nevakcinētajiem. No kurienes tāda ideja?

Laiks jebkurā gadījumā strādā pret mums visiem.

maxxtro
maxxtro
Pievienots: 11.07.2005
Ziņojumi: 7056
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 14:56

Starp citu, pedejaas divas nedeljaas no manien draugiem un radiem ap 10  inficejas un slimoja. 3 bija vakcineti, viniem vieglaa formaa, parejiem - smagaak. Tris bija slimnicaa, viens pat nomira...

Taada ir dziive

Lauvinsh
Lauvinsh
Pievienots: 15.05.2006
Ziņojumi: 2828
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 14:59

Es staigāju ar 'Faizerīti'... Pareizi tie valstsvīri dara, ka apgrūtina nevakcinēto ikdienu ar ierobežojumiem. To es pilnībā atbalstu. Ja visi būtu vakcinējušies, tad mums nebūtu tādi saslimstības skaitļi... Jā, saslimst arī vakcinētie, bet burtiski parēķinot, saslimst 1/4 daļa vakcinētie, un stacionētie ir tikai, šķiet 1/5 daļa no visiem slimnīcās ievietotajiem. Tātad, ja sapotējoties iespēja nonākt slimnīcā tiek samazināta 20x, tad kāpēc to nedarīt? Lai potējot pie reizes "nenočipo"? laugh

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 16:05

Charles, no Elbrus, prasi viņam. Šodien izlasīju jau vietējā presē, ka spriež par ceturto poti.

1.deva = praktiski nekāda reakcija (varbūt minimāls nogurums)
2.deva = 2-3 dienas temperatūra, galvassāpes, nespēks (jo jaunāks, jo izteiktāk)
3.deva = cik lasīju, tad esot +15% izteiktākas sajūtas par 2.devu

elbruss
elbruss
Pievienots: 31.01.2009
Ziņojumi: 209
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 16:15

Ko no manis prasīt? Kāpēc Hermanim ir kaut kādas līknes? Nav ne jausmas, droši vien vienkārši bailes no kaut kā un mēģina rast skaidrojumu.
Vai nepatīk tas, ka otrajai/trešajai potei esot izteiktāka imūnā atbildes reakcija? Nu man pie kājas vai tur temperatūra ir dienu vai pusotru. To es vispār neuztveru kā kaut kādu mīnusu. Vismaz jūtu, ka organisms darbojas.

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 16:18

Lauvinsh, saraksti jau tagad uz lapiņas tos pareizos uzvārdus, lai lai nākamajās vēlēšanās neaizmirstās dedzīgākajiem ierobežotājiem krustus pielikt..

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 16:28

Elbrus, paldies par diskusiju, man patika. katrs mēs esam savādāks. Un līknes es visu laiku zīmēju. Vakar pat, savā deju nodarbībā pasniedzējāi uz papīra zīmēju soļa diagramu, kurā attēloju atspēriena stiprumu, soli  sadalottrīs daļās. Konkrētajā figūrā solim (atspēriens) pirmajā fāzē no trim ir stiprākais grūdiens, un otra līkne attēloja attālumu cik tāku atrodas kāja, šai pat grafikā. Pasniedzēja bija sajūsmā, jo viņai ir maģistra grāds ķīmijā. Tā ka, arī dejojot mans marazms izpaužās. smile

Ziemeļnieks
Ziemeļnieks
Pievienots: 22.11.2007
Ziņojumi: 571
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 16:52

Nekāds uzbrauciens, diskusija ir ok. Bet teiciens “izlasīju presē” pie šīm diskusijām prasās pēc saites. Ir lapas, kurām uzticas vairākums un tādas, kuras meklē popularitāti ar skaļiem virsrakstiem. Es esmu vakcinējies, sieva un arī divi dēli arī – nevienam nav bijušas nekādas problēmas pēc tam. Jaunākā meita, kurai novembra beigās būs 12, jau gaida, kad varēs “iešpricēites”. Ok, vecākā meita apprecējas un dzīvo dziļos laukos – nav vēl līdz potei tikusi. Nekur neejot… Es arī nepotējos pret gripu katru gadu, bet es neuzskatu, ka “veselīgam” cilvēkam tā būtu ļoti bīstama (tur pārsvarā komplikācijas). Saistībā ar C-19 poti man tā arī nav saprotams, kur tieši cilvēkiem ir tā baile. Ka ielaidīs čipu un redzēs, eju Maximā vai Rimi?  Ka pēc 10 gadiem būs bez pēcnācējiem? Ja vēl būtu pašam 100 eur jāmaksā, bet tā... Ir man apkārt cilvēki, kas ar to slimo, nav patīkami pēc tam dzirdēt atstāstus, kāpēc lai to iespēju nesamazinātu

Kihots
Kihots
Pievienots: 16.10.2012
Ziņojumi: 2096
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 19:46

Principā arī sapotējos, kad nogāja rindas. Pirmo "Moderna" poti dabūju maijā.. un man nebija nekādas reakcijas. Pie otrās bija neliels drudzis, kas pārgāja jau nākamajā dienā. No mana skata punkta vispār bailēm nav vietas... daudzi ir sapotējušies un nekas traks nav noticis. Personīgi saslimšanu ar covid-19 (un to  iespējamajām sekām) uzskatu par daudz riskantāku padarīšanu nekā vakcinēties ar salīdzinoši jaunu vakcīnu! Nu nav pasaulē ļaunu cilvēku, kuri gribētu apzināti kaitēt cilvēkiem! Kā arī nedomāju ka šīs Covid-19 potes ir bīstamākas par ērču encefalīta, difterijas vai hepatīta potēm...

Vispār.. man liekas arī dīvaini, ka cilvēki šokēti par "3. poti". Revakcinācija ir nepieciešama daudzām infekciju slimībām. Es pat pārstāju skaitīt cik savā dzīvē esmu saņēmis ērču encefalīta vai difterijas potes...

laborants
Pievienots: 03.11.2020
Ziņojumi: 240
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 21:09

Arī esmu potējies. 2. devu saņēmu jūnija sākumā. Pats potēties biju plānojis uz rudens pusi, bet tā kā darba vietā organizēja kolektīvo potēšanos, es nedomājot piekritu. No tuvākajiem darba kolēģiem ir potējušies visi, gan zem 30 gadu vecuma, gan virs 60 un daži arī ap 70 gadu vecumu (precīzi nezinu).
Dažiem ir bijušas ''blaknes'', kas izpaužas saukstēšanās simptomu izskatā, kas pēc 1 dienas pāriet.
Regulāri potējos pret ērču encefalītu un esmu potējies vēl pret visvisādām drazām un arī nesaprotu cilvēku bailes no potes.
Sāpes, pietūkums plecā, vai sausktēšanās līdzīgi simptomi manā uztverē nav blaknes bet normāls pēc-vakcīnas efekts, kas ne vienmēr izpaužas.

mahans
Pievienots: 03.03.2016
Ziņojumi: 689
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
09.11.2021 22:34

es varu pateikt tikai vienu : jebkuras emocijas rada ķermenī attiecīgas ķīmiskas reakcijas. Ilgstošas dusmas antivakseriem nodara lielāku ļaunumu, nekā viens maziņš čiks.

kā budisti saka: dusmas ir prāta inde un tas ir muļķis kurš dusmojas, jo domā ka pašam dzerot indi nomirs cits. 

Tā ka veči, par šo tēmu un arī citām labāk spriest argumentēti un bez niknuma, nosodījuma un pārākuma pazīmēm, tad arī, es ceru, daudzi jauni forumieši atvērsies un piedalīsies aktīvāk komunikācijā par dažādām tēmām.  

Par to kam nevajadzētu vakcinēties ir šeit izvilkums. - tikai ja ir alerģija uz kādu no vakcīnas sastāvdaļām.

https://www.health.harvard.edu/covid-19/covid-19-vaccines

Are there any groups of people who should not get the mRNA COVID-19 vaccine?

There are only a few groups of people who should not get the mRNA vaccine. They include people who

  • are allergic to any components of the mRNA vaccine, which include polyethylene glycol (PEG) and polysorbate
  • had an allergic reaction within the first 30 minutes after receiving the first dose of an mRNA COVID-19 vaccine.

If you have a history of allergic reactions to other (non-COVID) vaccines or to injectable medications, ask your doctor if it is safe for you to get one of the currently available mRNA vaccines.

Finally, it is possible that convalescent plasma or monoclonal antibodies, both of which are used to treat COVID-19, could reduce the effectiveness of the vaccine. If you have received either of these treatments, wait 90 days before getting your vaccine.                   


Lapas:previous123...111213...151617next
Forumu saraksts/Politika/COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV