Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Politika/COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
Lapas:previous123...121314151617next
hen3
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1031
11.11.2021 22:00

Hermani, šis ir mans laja viedoklis, neesmu speciālists. Kā jau te minēja, reakcija pēc otrās potes jaunākiem cilvēkiem ir asāka, jo imūnsistēma ir spēcīgāka un uz kairinājumu spēj radīt spēcīgāku atbildi. Kā zināms, ar Covid imūnsistēma var nospēlēt ļaunu joku, izraisot t.s. 'cytokine storm', attiecīgi spēcīga imūnsistēma galīgi nemaz nenozīmē, ka izdzīvosi pēc C19. Lai viss būtu gludi, imūnsitsēmai jābūt ne par stipru, ne par vāju un ar pareizajām īpatnībām smile
Vakcīna pilnīgi noteikti provocē imūnsistēmu un var radīt sirds iekaisumu (miokardīts, tā laikam tas saucās), imūnsistēmas šoku pusaudžiem (MIS-C), noteikti ir vēl kas ne līdz galam izpētīts. Bet ņemsim vērā, ka pēc C19 tās blakusparādības ir smagākas. Mazliet tomēr tas atgādina diskusiju par piesprādzēšanos auto (kādreiz bija ļoti aktuāli LV) - bija liela sabiedrības frakcija, kas apgalvoja, ka piesprādzēšanās avārijas brīdī tavu stāvokli pasliktina. Nu, šeit laikam bez komentāriem.

Visbeidzot, par vīrusa spēka zaudēšanu. Jā, pēc teorijas tā tas notiek, jo vīrusam vajag izdzīvot un tas to nevar, ja visu laiku nogalina savu saimnieku. Pēc teorijas. Praktiski ir tā, ka gripa jau ilgu laiku ir diezgan letāla štelle, bet šeit mums ir darīšana ar stipri riebīgāku vīrusu. Gan jau viņš kādreiz (cerams) kļūs nekaitīgs, bet es personīgi prognozēju ierobežojumus savus turpmākos gadus piecus, kā minimums.

Vienīgais obligātas vakcinācijas oponentu arguments ir ķermeņa neaizskaramība, pret to īsti nav ko iebilst.

hen3
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1031
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
11.11.2021 22:10

Ai nu nenoturējos neiesaistījies šajā neproduktīvajā diskusijā laugh

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
11.11.2021 23:25

Kapēc neproduktīva? Butu jau labi, ja cilvēki varētu mierīgi un bez aizvainojumiem. Mani dara bažīgu publiskā telpa, kur speciāli velk uz āru negatīvo. Vakar pat braucu mašīnā un pa rādio intervē garāmgājējus. Ja var atļauties laist ierakstu ēterā kur, sievišķis saka, ka viņs nogalinātu nevakcinētos, man paliek jocīgi. Šodien viss ir OK, viņa tikai pamuld, bet ko šis sievišķis teiks pēc gadiem 5-7, kad, ja netīšām es izdzīvošu un viņai, nedod Dievs, no potēm būs blaknes. Viņa mani tik tiešām nogalinās, jo pie vainas būšu es. Un kas notiktu, ja es šodien paziņotu, ka gribu nogalināt visus vakcinētos??? Kapēc Jūs varat, bet es nē? 

Pagaidām nezināmo man ir tik daudz ka palieku pie lēmuma nepotēties. Jo nezināmajam riska koificents ir lielāks, nekā vēsturiski zināmajam. Dabīgās imunitātes reakciju varam paredzēt, potes blaknes nē. Es izvēlos zināmo, un samierinos. Ja Jūs man varat iedot saitus ar tik tiešām vērā ņemamiem pētījumiem, kur ir analizēti manis pieminētie cipari, būšu pateicīgs. (Dumpja un Perevožčikova intervijas nepiedāvāt).

Bet tomēr, es nesaprotu, kamdēļ liela daļa cilvēku mani grib nopotēt? Kā es viņus apdraudu? Lai gan pēdējā laikā es sāku manīt, ka mani grib nopotēt tamdēļ, ka esmu neizglītots pamuļķis, kuru vajag paglābt. Protams, smaidu. Bet zinot pūļa uzvedību, labākajā gadījumā, dzīvi beigšu nepotēto darba nometnē. 

Egis
Pievienots: 29.10.2007
Ziņojumi: 85
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
12.11.2021 10:57

Iepotējos šajā pavasarī. Bet esošās sankcijas pret nepotētiem IMHO paliek neadekvātas.

Šobrīd vakcināciju mēģina pataisīt par panaceju, kas LV atrisinās C19 problēmas. IMHO mūsu sabiedrībā tā nebūs.

Šobrīd jau ir skaidrs, ka vakcinētie slimo gandrīz tikpat daudz, kā nevakcinētie (pagājušā nedēļā 4000 pret 7000, bet jāņem vērā, ka tiek testēti nepotētie skolēni + nepotētam, lai kaut kur spertu kāju, bija nepieciešams tests. Būtu jāsāk ar normālu statistiku - cik potētie/nepotētie ir testēti utml., bet neizskatās, ka šāda info būs pieejama). Bet potētie slimo vieglākās formās un bezsimptomātiski. Mēdiju (kas praktiski visi atļaujas tikai propagandēt vadošo politikāņu oficiālo viedokli) iespaidā liela daļa vakcinēto uzskata, ka ir izdarījuši visu, kas nepieciešams, un dzīvo kā pirms C19 un lād nevakcinētos. Bet bieži vien tieši viņi (slimības sākuma posmā vai bez simptomiem) ir iemesls jaunām saslimšanām.

maxxtro
maxxtro
Pievienots: 11.07.2005
Ziņojumi: 7056
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
12.11.2021 11:31

Karoche: "Jedem das Seine"

https://ru.wikipedia.org/wiki/Jedem_das_Seine#/media/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Jedemdasseine.jpg

Charles
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2204
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
12.11.2021 11:59

Hermani, neviens negrib potēt tieši tevi. Grib, lai potēti būtu visi. Bet visam pamatā ir matemātika (epidemioloģija pamatā balstās uz matemātiku nevis medicīnu). Ja no katriem 10 inficētiem nevakcinētajiem 1 nokļūst slimnīcā, bet vakcinētajiem šī attiecība ir 1 no 40 (cipari rupji un izzīsti pavirši pārskatot ikdienas statistikas par inficētajiem un slimnīcā nokļuvušajiem), tad ir skaidrs, ka vakcinācija palīdz. Un slimnīcas mums ir pilnas un netiek galā. Pagaidām medicīna vēl nav tikusi tik tālu, lai pateiktu tieši kuriem 10% cilvēku ir šis paaugstinātais risks saslimt smagi. Ja būtu kāda asins vai DNS analīze, ar kuras palīdzību varētu to noteikt, tad varētu vakcinēt tikai riska grupu nevis "veselus cilvēkus" (pēdiņās, jo tādu nav). Šobrīd riska grupa būtībā ir visi 50+ (vai pat 40+), kuriem smagas slimošanas attiecība ir vēl sliktāka par 1 no 10. Ja šajās vecuma grupās vakcinācija būtu pie 100%, pārējos varētu arī neierobežot.

Un es arī nesapratu to modeli ar krustojošām līknēm, ko tu mēģināji aprakstīt. Piedod, bet arī ja saprastu, nemeklēšu saites uz zinātniskiem avotiem, neesmu tādas pieglabājis, bet gan jau var atrast, ja saprastu, kas tieši ir jāmeklē.

Kihots
Kihots
Pievienots: 16.10.2012
Ziņojumi: 2096
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
12.11.2021 12:18

Neesmu virusologs, bet tie, kuri baidās no vakcīnu komplikācijām varu nomierināt. Praktiski visas komplikācijas parādās tuvāko stundu/dienu laikā pēc vakcīnas ievadīšanas! Praktiski nemēdz būt, ka pēc zāļu lietošanas parādīsies problēmas pēc 2 gadiem... Ja palasa kā tiek apstiprinātas vakcīnas, tad ir 3 kārtas. Primitīvā vienkāršojot pirmās divas kārtas pārbauda zāļu ietekmi uz veselību, bet trešā - tās efektivitāti. Tamdēļ arguments, ka vakcīnas nav vēl pārbaudītas uz veselību ir tas pats, kas pateikt, ka nav spēcīgu argumentu, ka zeme ir apaļa... sorry, bet tā ir!

Portfelis25
Pievienots: 15.10.2021
Ziņojumi: 2
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
13.11.2021 11:24

Šobrīd vairs nevar apgalvot, ka vakcīnas ir nepietiekami pārbaudītas. Pētījumu apjomus un cilvēku ekspozīcija šobrīd sasniedz tādus apjomus, kādi nav bijuši nevienam medikamentam. Drošuma riski pa lielam ir zināmi un nopietnas blakusparādības ir ārkārtīgi reti. Jā, iespējams, ar laiku atklās kādu nelielu saistību citām blakusparādībām, bet tam nevajadzētu būt nekam ārkārtējam. Visu medikamentu drošums tiek nepārtraukti uzraudzīts.

Ja dzīvo dziļos laukos, praktiski neizej sabiedrībā, tad no individuālā viedokļa piekristu, ka var arī nevakcinēties. Tomēr sabiedrības veselības politikas līmenī cilvēki jāaicina vakcinēties (mūsu gadījumā jāpiespiež), jo lielākā daļā tomēr nedzīvo savrupi. Tiklīdz dzīvo sabiedrībā tā Covid iegūšanas risku vairs nevari kārtīgi aprēķināt. Savukāŗt, ja sallīdzina Covid infekciju un vakcīnu, neapšaubāmi riskantāks pasākums ir Covid infekcija. Daudzi Covid infekcijas nopietnību mēra pēc infekcijas, bet tas nav pareizi. Daļai cilvēku Covid infekcija atstāj paliekošas traucējumus (sākot no ilgstoša ožas/garšas zuduma līdz hroniskam nespēkam, psihiatriskiem traucējumiem, nemaz nerunājiet par tiem, kas izdzīvo pēc intensīvās terapijas). Jā, ir pietiekoši lielas izredzes pārslimot Covid-19 veiksmīgi bez sekām, bet ir problēmas noteikt, ka esi starp tiem, kam tas izdosies. 

Zinu, ka nevar salīdzināt, bet vakcinēšanās jauniem/veseliem cilvēkiem kaut kādā mērā var pielīdzināt drošības jostu lietošanai automašīnā. 

Kaustins
Pievienots: 14.10.2019
Ziņojumi: 2669
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
13.11.2021 13:48

Portfelis25, labs koments un labs viedoklis 

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
13.11.2021 15:23

Savukāŗt, ja sallīdzina Covid infekciju un vakcīnu, neapšaubāmi riskantāks pasākums ir Covid infekcija.

Varētu lūdzu kādu atsauci uz cipariem, kur ir vārda ''neapšubāmi'' pamatojums. To, ka gudri un atzīti zinātnieki to saka, man nepietiek. Viņi šais laikos ir pietiekoši daudz runājuši muļķības, sākot ar to, ka potētie neslimos, un potēšanās ir panaceja. Neticu, man gribās redzēt nevis atzītu un gudru cilvēku emocijās balstīts viedoklis, bet ciparus. Redz, augstāk manis minētais par divām līknēm ir hipotētisks spriedelējums, kura nepieciešams pētījums, kas apliecina šo hipotēzi, vai to noliedz. Arī vērtspapīros. es izsaku hipotēzi, ka Virši aizies. bet kad es sāku likt ciparus un veicu aprēķinus, tā nesanāk. Tamdēļ, nenoliedzu vakcīnas visuvarenību. BET, man ir pietiekoši daudz pasakas sastāstīts, lai es tam bez ierunām ticētu. Kā jau rakstīju, man risks, kurš balstīts uz vēsturisko datu analīzi, lai arī negatīvs, ir pieņemamāks, nekā gudru cilvēku viedoklis bez aprēķinu pamatojuma. Atvainojos, bet vārds ''neapšaubāmi'' ir pilnīgi garām. Es apšaubu!!!

ilmaretto
Pievienots: 16.01.2020
Ziņojumi: 55
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
13.11.2021 18:22

Hermani, te būs dati par mirstību UK pēc vakcinācijas statusa (ir links uz xlsx failu) - https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/datasets/deathsbyvaccinationstatusengland

Neesmu pētījis, cik precīzas sanāk age-standardised mortality rates, tāpēc izmantoju datus tieši par vecuma grupām. Reāli salīdzināt var tikai 60-69, 70-79 un 80+ vecuma grupas, bet vecuma grupa 10-59 nav salīdzināma, jo vidējais vecums vakcinētiem šajā grupā ir būtiski lielāks nekā nevakcinētajiem (UK bija vakcinācija pēc vecuma prioritātes, nevis kā pie mums)

Lai pārliecinātos, ka vakcinētie no C19 mirst būtiski mazāk nekā nevakcinētie, skatamies
Table 3: Weekly age-specific mortality rates by vaccination status for deaths involving COVID-19, per 100,000 people, England, deaths occurring between 2 January 2021 and 24 September 2021

Lai izslēgtu iespēju, ka vakcinētie mirst no visa kā cita, un redzētu, ka net efekts vakcinācijai ir pozitīvs, skatamies:
Table 4: Weekly age-specific mortality rates by vaccination status for all deaths, per 100,000 people, England, deaths occurring between 2 January 2021 and 24 September 2021


mahans
Pievienots: 03.03.2016
Ziņojumi: 689
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
14.11.2021 22:32

Kā man vien ļoti respektabls uzņēmējs teica:

 ''šī visa COVID situācija parāda kas ir kas. Kurš ir cilvēks ar emocionālo inteliģenci, kas spēj domāt par sabiedrību, un kurš ir cilvēks kas spēj domāt tikai sava pārmilzušā ego ietvaros'' 

skumīgi, ka neviens antivakseris nav aizdomājies par to cik smagos apstākļos strādā ārsti, kā viņi pārdzīvo par zaudētajām dzīvībām, kādu iespaidu tas atstāj uz šo ārstu veselību un dzīvi, kā jūtas tie cilvēki ,kas netiek uz sen rindās gaidītām steidzamām operācijām tādējādi graujoši ietekmējot viņu dzīves.

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
15.11.2021 22:59

Mani šovakar.neielaida pārtikas veikalā. Rīt rīta kafija bez piena. Diskusiju par šo tēmu beidzu. 

elbruss
elbruss
Pievienots: 31.01.2009
Ziņojumi: 209
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
15.11.2021 23:29

Būs jāpērk kaza twisted

Charles
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2204
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
16.11.2021 00:08

Gan jau tu zināju, kādā režīmā tas veikals strādās...

laborants
Pievienots: 03.11.2020
Ziņojumi: 240
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
16.11.2021 10:10

Ir taču daudzi veikali, kuri strādā sarkanajā režīmā, kur problēma iet uz to?

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
16.11.2021 12:09

Kad atnāks Jums pakaļ, man arī būs vienalga. Domāju, ka liela daļa manis teikto nesaprata. Palasiet Krievu klasiķus. 

maxxtro
maxxtro
Pievienots: 11.07.2005
Ziņojumi: 7056
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
16.11.2021 14:59

Vispaar neredzu nekadas problemas. Katrs izvelejas savejo... dodd

Kihots
Kihots
Pievienots: 16.10.2012
Ziņojumi: 2096
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
23.11.2021 21:10


Valdo
Valdo
Pievienots: 15.07.2018
Ziņojumi: 854
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
24.11.2021 00:39

Lielisks grafiks - zinātne uzvar, antivakseri nē.

girtsk
Pievienots: 26.04.2017
Ziņojumi: 179
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
24.11.2021 09:28

Salīdzinot EE un LV datus, diezgan labi redzams, cik lielā d*** ir mūsu veselības aprūpes sistēma.

Lauvinsh
Lauvinsh
Pievienots: 15.05.2006
Ziņojumi: 2828
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
25.11.2021 19:48

Paldies, Kihot, uzskatāma bilde! applause

Charles
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2204
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
25.11.2021 20:00

Te gan jāsaprot, ka tas ir konkrētā momentā par pēdējām 14 dienām. Katrā valstī tad inficēšanās līknes ir dažādos stāvokļos un nav tiešā veidā salīdzināmas. Ja pareizi atceros, tad šis grafiks bija paņemts Latvijai vissliktākajā momentā.

maxxtro
maxxtro
Pievienots: 11.07.2005
Ziņojumi: 7056
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
26.11.2021 11:34

Dow futures tumble over 700 points on fears over new COVID variant detected in South Africa


Waza
Waza
Pievienots: 15.04.2011
Ziņojumi: 1023
Re: COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
27.11.2021 18:14

Nīderlandē pēc ielidošanas no Dienvidāfrikas 61 pasažierim konstatēts Covid-19 - sikspārnis.. tiešām??

Lapas:previous123...121314151617next
Forumu saraksts/Politika/COVID-19 - Koronvīrusa pandēmija
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV