Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/RFB: TV, radio, presee...
Lapas:previous12345678910next
RFB
RFB
Pievienots: 16.06.2008
Ziņojumi: 25
Re: RFB: TV, radio, presee...
18.08.2009 19:07
Nomainījām aptauju. Katrs trešais tic Grindeks Ls 6.02 robežas pārvarēšanai 12m laikā. Pārējie 2/3 ir mazāki optimisti vai pat skeptiķi.

Sākām jaunu aptauju - kurš ir nenovērtētākais sektors Baltijā.
RFB
RFB
Pievienots: 16.06.2008
Ziņojumi: 25
Re: RFB: TV, radio, presee...
27.08.2009 18:30
Sākām www.naudaslietas.lv  aptauju par pensiju 2. līmeni - jautājums ir: vai esi apmierināts ar rezultātiem? Šobrīd 17 viedokļi, esam nedaudz pārsteigti, ka  balsotāji saka, ka rezultāti viņus apmierina; lasot presi likās, ka noskaņojums ir krietni negatīvāks. Protams, 17 cilvēki pagaidām ir tiešām "aptauja", nevis socioloģisks pētījums, tāpēc aicinām vēl nobalsot. Uz aptauju var nokļūt spiežot šeit
RFB
RFB
Pievienots: 16.06.2008
Ziņojumi: 25
Re: RFB: TV, radio, presee...
27.08.2009 18:31
t.i. šeit
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1071
Re: RFB: TV, radio, presee...
28.08.2009 02:29
Cienītie RFB! Labāk rīkojiet aptaujas un aktīvi piedalieties Valdības darbā saistībā ar Kapitāla nodokļa ieviešanu, lai šis nodoklis , ja reiz tiek ieviests ir skaidrs, saprotams un bez interpretāciju iespējām. Lai šo nodokli varētu rēķināt pēcāk jebkurā bankas vērtspapīru pārskatā, nevis būtu jāmaksā par katru darījumu, kas noslēdzas ar peļņu, bet tie, kas ar zaudējumiem netiek skatīti. Tas ir Jūsu primārais un nozīmīgākais uzdevums šajā gadā, nevis Grindeks cena pēc 2 mēnešiem!
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: RFB: TV, radio, presee...
28.08.2009 03:17
Labs ieteikums. Vai lai pieliktu punktu diskusijām "ir vai nav no akciju pārdošanas jāmaksā nodoklis". Citādi tie "no vienas puses nav, taču no citas, ja jūs pirkāt peļņas nolūkā, tad tur ir saimnieciskās darbības pazīmes....". Vārdu sakot ir kur izvērsties, atbalstu ilmars2000 ;)
RFB
RFB
Pievienots: 16.06.2008
Ziņojumi: 25
Re: RFB: TV, radio, presee...
29.08.2009 00:37
Paldies par ieteikumu. Par nodokļiem piekrītam, situācijai jābūt skaidrākai un darām,  ko varam. Esam izstrādājuši un iesnieguši Finanšu ministrijai priekšikumus, aizstāvam tos darbagrupās, mēginām izmantot citas iespējas . Priekšstatu par biržas nostāju un priekšlikumiem var iegūt šeit
Skaidrs ir tas, ka kapitāla pieeauguma nodoklis būs, bet jaut;ajums ir par svarīgām detaļām - vai būt neapliekamais ien;akumu slieksnis, vai tiks diferencēti ilgtermiņa un īstermiņa ieguldījumi, vai aprēkinos varēs iekļaut zaudējumus. Pats likuma izstrādes process ir ļoti necaurskatāms un "paslepens" un grūti saprast, kāds tas īsti tiek izstrādāts. Tāpēc, būtu labi, ja arī paši investori aktualizētu šo jautājumu presē (Diena, Dienas bizness uc) vai nepastarināti Finanšu Ministrijā, lai arī tur cilvēki saprot, ka ir problēma, kas ir jārisina.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: RFB: TV, radio, presee...
03.09.2009 00:29
Lūdzu RFB komentāru:
Rīga, 30.jūn., LETA. Ja fiziska persona regulāri pērk un pārdod akcijas, turklāt vēloties ar to nopelnīt, tad šādi ienākumi atzīstami par ienākumiem no saimnieciskās darbības, par tiem maksājams iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) un personai jāreģistrējas kā saimnieciskās darbības veicējai.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID), vispārējā gadījumā fiziskas personas - Latvijas rezidenta - ienākumi no kapitāla daļu un akciju, izņemot personāla akciju, pārdošanas nav uzskatāmi par ienākumiem no saimnieciskās darbības.

Tomēr, vērtējot, vai fiziskās personas ienākumi no akciju pārdošanas ir apliekami ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, jāņem vērā, vai fiziskā persona akciju pirkšanas un pārdošanas darījumus veic regulāri un nolūkā gūt peļņu.
____________________________________
Ko nozīmē regulāri? Ko nozīmē, lai gūtu peļņu? Vai tad fiziskas personas nāk uz biržu ar mērķi gūt zaudējumus?

Ja fiziska persona, piemēram, pērk un pārdod akcijas, kas tiek piedāvātas biržu publiskajā apgrozībā, un šo darījumu veikšanai izmanto līdzekļus, kuri saņemti aizdevumu veidā, kā arī ja šī persona darbojas ar mērķi gūt peļņu akciju cenu svārstību rezultātā, tad var uzskatīt, ka fiziskā persona veic saimniecisko darbību.
______________________________________________________
Ja nav nekādi aizdevumu, bet uzkrājumi no darba algas, par kuru jau samaksāti visi iespējamie nodokļi?

VID atgādina, ka fiziskai personai, kura veic saimniecisko darbību, ir pienākums reģistrēties VID teritoriālajā iestādē pēc deklarētās dzīvesvietas adreses 30 dienu laikā pēc saimnieciskās darbības uzsākšanas.
.....................................

Ieņēmumu dienestā skaidro, ka likums par IIN 11.pantā paredz, ka par fiziskās personas saimniecisko darbību ir uzskatāma jebkura darbība, kas vērsta uz preču ražošanu, darbu izpildi, tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu par atlīdzību.
_______________________________________________
Kāds sakars ar preču ražošanu?....U.c darbībām?

Saimnieciskā darbība ietver arī ar uzņēmuma līguma izpildi saistīto darbību, profesionālo darbību, nekustamā īpašuma apsaimniekošanu, komercaģenta, māklera un individuālā komersanta darbību, kā arī fiziskās personas īpašumā esoša individuālā uzņēmuma - arī zemnieka un zvejnieka saimniecības - darbību.

Tāpat par saimniecisko darbību likuma izpratnē tiek uzskatīta profesionālā darbība - jebkura neatkarīga profesionālu pakalpojumu sniegšana ārpus darba tiesiskajām attiecībām, tostarp arī zinātniskā, literārā, pasniedzēja, aktiera, režisora, ārsta, zvērināta advokāta, zvērināta revidenta, zvērināta notāra, zvērināta mērnieka, zvērināta taksatora, mākslinieka, komponista, mūziķa, konsultanta, inženiera vai arhitekta darbība.

Lai varētu pēc būtības atbildēt uz jautājumu, vai kādas personas darbība ir uzskatāma par saimniecisko darbību, ir jāvērtē katra konkrēta situācija individuāli, ņemot vērā tās ekonomisko būtību un regularitāti, uzsver VID.
VID ierēdņu traktējumam nav nekāda sakara ar akciju tirdzniecību.....

Laikraksts "Biznes&Baltija" šonedēļ vēstīja, ka VID uzņēmējam Jevgēnijam Oksam, kurš kopš 2001.gada veic darījumus ar investīcijām, uzrēķinājis 1,7 miljonus latu nodokļu. Uzņēmējs šim VID lēmumam nepiekrīt, norādot, ka viņa veiktās darbības nav uzskatāmas par saimniecisko darbību, bet gan par investīciju darbību, kas nav saimnieciskā darbība. Turklāt audits veikts bez viņa piedalīšanās.

Viņš VID lēmumu iecerējis apstrīdēt tiesā. Danute Tomsone LETA

30.06.2009 Copyright © LETA
_________________________________________________________________
Tātad sanāk, ka VID izpratnē fiziskas personas ir parastie mirstīgie, kas nedrīkst gūt peļņu biržās. Ja tomēr pamanās gūt peļņu, tad viņi ir jāsoda.

Tādā gadījumā jājautā, ko mēs visi vēl šeit darām?
Vai mēs arī vēlamies, ka VID uzrēķina 1.7 miljonus sodu?

Tā kā, kungi, drīkstam turpmāk naudu biržā tikai zaudēt. Pelnīt naudu Latvijā godīgā ceļā caur biržu nedrīkst.
Ja fiziska persona reģistrēsies VID kā pašnodarbinātais, tad tā vairs tīri fiziska perosona nebūs....Un pašnodarbinātie maksā pēc pilnas programmas: 25% ienākumu nodoklis, sociālais nodoklis, jāalgo arī grāmatvedis, jo visai sarežģīti to aprēķināt.
Ja klāt vēl pieskaitīsim paaugstinātās banku komisijas maksas par katru darījumu atsevišķi, it īpaši tad, kad parādīsies jaunā platforma (vai vajag?), tad labāk uzreiz sākt citu biznesu, jo peļņa vienkārši pie pašreizējiem VID traktējumiem mums vairs nespīd.
_______________________________________
...pārāk nopietni, tas piemēram mani atbaida no tirdzniecības Baltijā. ASV es maksāju nodokļus ASV valdībai, ja tādi tiek atvilkti, un lai LR VID iet ..... pa skuju taku.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: RFB: TV, radio, presee...
03.09.2009 11:59
Muks, tā gluži nav.
To sauc par nerealizēto peļņu/zaudējumiem.

Realizētā peļņa ir reāla peļņa, nerealizētā ir virtuāla, t.s. paper profit, kā jau Tu pats zini.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: RFB: TV, radio, presee...
03.09.2009 12:00
Nu gan, mans posts uzlēca augstāk par iepriekšējiem.nezinu
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: RFB: TV, radio, presee...
03.09.2009 12:05
rekur Muks - īpaši cinisks un izvirtis puisis. Kā reizi der VID-am par projektu vadītāju
bigbrother
Pievienots: 09.02.2005
Ziņojumi: 1489
Re: RFB: TV, radio, presee...
03.09.2009 12:43
mario - ar mūsu varonīgo vidu, arī asv nebūsi pasargāts, jo arī no tās naudas, ko esi ieguvis nyse vai nasdaq, pēc viņu traktējuma, esot jamaksā nodokļi. te vēl papildus ir arī usd/lvl/eur zaudējumi un ieguvumi.

bet arī tepat Baltijā parastam vid klientam nav skaidri zināma metodika kā peļņu aprēķināt: vai no katra atsevišķa darījuma vai gada griezumā, jo ir taču arī gadījumi, kad pozīciju jālikvidē ar zaudējumiem. bet tas, ka kādā (ne)jaukā dienā pie mana bankas konta varētu sniegties vida alkatīgās roķeles, ir ļoti ticami. jau rakstīju forumā, ka paredzot šādu iespēju, rakstīju vidam, jautāju pazīstamām vid darbiniecēm un secinājums bija nodokļi ir jāmaksā, ja ir vairāki darījumi gada laikā, bet kā to visu uzskaitīt, nav skaidrs nevienam.

pagaidām ceru tikai uz vid katastrofālo darbinieku trūkumu.
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: RFB: TV, radio, presee...
03.09.2009 12:45
> Ja fiziska persona, piemēram, pērk un pārdod akcijas, kas tiek piedāvātas biržu publiskajā apgrozībā, un šo darījumu veikšanai izmanto līdzekļus, kuri saņemti aizdevumu veidā, kā arī ja šī persona darbojas ar mērķi gūt peļņu akciju cenu svārstību rezultātā, tad var uzskatīt, ka fiziskā persona veic saimniecisko darbību.

Nu tad vienkārši vajag nodefinēt taimfreimu. Taivanā piemēram vispār nevar pārdot akcijas tajā pašā dienā - spekulāciju ierobežošana, day tradinga izskaušana principā.
Nu tad lai VID saka - svārstības ir svārstības saimn, darbības izpausmē, piem. 1 nedēļas ietvaros. Un viss. Viens parametrs šim klāt, un vairs nebūs pārpratumu
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: RFB: TV, radio, presee...
03.09.2009 13:33
Sanāk tā, ja ir labs advokāts, var pierādīt ka tā ir investīciju darbība nevis komercdarbība.

Ja ieviesīs kapitāla pieauguma nodokli, nedomāju, ka šis jautājums atrisināsies, jo Latvijas VID darbību ar akcijām tik un tā var turpināt traktēt kā uzņēmējdarbību, jo kapitāla pieauguma nodoklis tiks rēķināts no pasīvajām investīcijām....depozītiem, investīciju fondiem, dividendēm.
Katrā gadījumā vēlētos redzēt RFB komentāru un arī aktīvu RFB līdzdarbību šo jautājumu sekmīgā risināšanā, pretējā gadījumā šeit bez bažām palikt vienās apakšbiksēs tirgosies savā starpā tikai pašas investīciju kompānijas un fondi.

Galu galā mazie investori kā fiziskas personas ir tieši tie, kas nodrošina RFB un tāpat Nasdaqomxbaltija savā ziņā darījumu regularitāti un likviditāti.
Muks
Muks
Pievienots: 19.10.2004
Ziņojumi: 1526
Re: RFB: TV, radio, presee...
03.09.2009 13:49
Kapitāla pieaugums ir arī pieaugums no nepārdotiem fin. instrumentiem. Nav jau obligāti jāveic pirkšana/pārdošana, lai rēķinātu, kas tur galā būs, peļņa vai zaudējumi. Vienkārši nopērkot, un gadiem  turot, brokera atskaitē mēs redzam tabulu, kur ir peļņas un zaudējumu ailīte,ar konkrētiem cipariem, uz atskaites izsniegšanas brīdi.smile

Veiksmi!
Tedis
Tedis
Pievienots: 12.07.2008
Ziņojumi: 1483
Re: RFB: TV, radio, presee...
03.09.2009 14:57
Beidziet cepties un izlasiet IIN likumu!

Ja akciju pārdošanu nekvalificē kā saimniecisko darbību:
--------------------------------------------------------
9. pants. Ar nodokli neapliekamo ienākumu veidi

1. Gada apliekamajā ienākumā netiek ietverti un ar nodokli netiek aplikti šādi ienākumu veidi:
19) ienākumi no sava īpašuma atsavināšanas, izņemot ienākumu no:
a) pārdošanai izgatavotas vai iegādātas lietas (ķermeniskas vai bezķermeniskas) pārdošanas,
d) personāla akciju atpirkšanas,
------------------------------------------------------

Ja akciju pārdošanu kvalificē kā saimniecisko darbību:
------------------------------------------------------
11. pants. No saimnieciskās darbības gūtā apliekamā ienākuma noteikšana

1. Fiziskās personas ienākums no saimnieciskās darbības tiek aprēķināts kā šajā pantā noteikto ieņēmumu un ar to gūšanu saistīto izdevumu starpība.
4. Ar saimniecisko darbību saistītajos izdevumos netiek ieskaitīti izdevumi, kas atbilstoši likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 5.pantam nav uzskatāmi par tādiem izdevumiem, kas ir tieši saistīti ar saimniecisko darbību.
------------------------------------------------------

Secinājumi:
1) spekulants amatieris maksā nodokli no cenu starpības;
2) spekulants profesionālis maksā ņemot vērā komisijas un citus saistītos izdevumus;
3) investors amatieris nemaksa nodokli;
4) investors profesionālis maksā tāpat kā spekulants profesionālis.

Intuitīvi es varu pamatot, ka investors atšķirībā no spekulanta uzkrāj akcijas un amatierim akciju tirdzniecība nav iztikas avots.
Ja izdotos likuma izpratnē juridiski pareizi nodefinēt investoru amatieri, varētu gulēt mierīgi.
Veiksmi! victory
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: RFB: TV, radio, presee...
03.09.2009 17:40
vajadzētu ar likumu aizliegt pārdot vērtspapīrus zem iegādes vērtības, tad cenas tikai kāptu un visiem būtu peļņa, spekulantiem labi un valstij savs labums tiktu un nebūtu nekāda biržas kraha! laugh
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: RFB: TV, radio, presee...
03.09.2009 21:24
termoss, Lukašenko Baltkrievijā ar likumu bija aizliedzis krīzi un krīzes Baltkrievijā nav....ir tikai investīciju nepietiekamība.smile
maxxtro
maxxtro
Pievienots: 11.07.2005
Ziņojumi: 7056
Re: RFB: TV, radio, presee...
09.10.2009 00:40
RFB lapai jauns dizains

http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?lang=lv
Lauvinsh
Lauvinsh
Pievienots: 15.05.2006
Ziņojumi: 2828
Re: RFB: TV, radio, presee...
09.10.2009 12:50
Starp citu - informācijas pārskatāmības ziņā veikts solis progresa virzienā! Skaisti! applause
RFB
RFB
Pievienots: 16.06.2008
Ziņojumi: 25
Re: RFB: TV, radio, presee...
13.10.2009 22:36
CEO Meets Investor 2009

Birža NASDAQ OMX Riga aicina investorus uz ikgadējo konferenci CEO Meets Investor 2009, kāietvaros piecu Baltijas biržu uzņēmumu vadības pārstāvji uzstāsies ar prezentācijām par savu darbību, finanšu rādītājiem un nākotnes plāniem. Uzņēmumi izvēlēti pēc brokeru, fondu pārvaldnieku un privāto investoru ieteikumiem.

2009.gada 21.oktobris, 14:00 – 18:00, Reval Hotel Latvija
Dalība: bezmaksas

Šogad CEO Meets Investor 2009 investoriem būs iespēja klātienē tikties ar TALLINK, OLYMPIC ENTERTAINMENT GROUP, CITY SERVICE, OLAINFARM un VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA vadību.

Iesācējiem un interesentiem no plkst.12:00 līdz 13:30NASDAQ OMX Riga sadarbībā ar LHV Banku piedāvā bezmaksas semināru Pirmie soļi investīciju pasaulēpar investēšanas pamatiem – akciju tirdzniecību, portfeļa izveidošanu, akciju analīzes veidiem un pielietojumu.

Plašāka informācija un reģistrācija konferencei:

http://www.naudaslietas.lv/2009/10/ceo-meets-investor-2009/

Konferences ietvaros notiks arī ekspertu diskusija, kurā pieci Latvijas finanšu eksperti diskutēs par nenovērtētām akcijām, telekomunikāciju un farmācijas nozarēm un makroekonomikas norisēm.

Ja Jūs interesē eksperta atbilde par kādu šīm tēmām, uzdodiet jautājumu šeit, un mēs lūgsim ekspertus uz to atbildēt.
kimm
kimm
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 10971
Re: RFB: TV, radio, presee...
13.10.2009 23:20
Iznemot CITY SERVICE..visi ir potenciali bankroti..
Par ko tur runat??????nezinu
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: RFB: TV, radio, presee...
13.10.2009 23:30
Kimm, bet kapēc  CITY SERVICE nav bankrots. Ja jau bankrotē, tad jau visi, bet kapēc izņēmumi ?
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: RFB: TV, radio, presee...
13.10.2009 23:42
Jautājums OMX:

Pagājušo gadu VSS pārstāvis stāstija, ka mārketinga izmaksas Eiropas tirgum un citiem tirgiem ir atšķirīgas. Tapēc ka Eiropas tirgum mārketinga (reklāmas izmaksas) VSS maksā saviem Vācijas  sadarbības partmeriem atsevišķi kā fiksēto maksājumu. Bet par piemēru uz Āzijas tirgiem VSS reklāmas kampaņas veido paši un izdevumus sedz paši.

Jautājums:

Cik izmaksā vienas nosacītās vienības reklāmas kampaņa citiem tirgiem (piemēram Āzijas vai Krievijas), un cik tiek maksāts mārketinga fiksētā maksa par šādas pat nosacītās produkcijas vienības pārdošanu caur Vācu sadarbības partneriem.

 

Ja gadijumā neesmu saprotami formulējis jautājumu, mēģināšu formulēt savādāk.
kimm
kimm
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 10971
Re: RFB: TV, radio, presee...
14.10.2009 13:39
Hermanis

Jautajums-Kads ir paradu izmers..un ka vini var vinu atdod
Tallink vai Titaniks var salidzinat ar jebkuru air kompaniju..kuri bankrote viena pec otru..(musu air balticam ari ir problemas)
Olympic-Svaiga infa par kazino slegsanu(bet paradi tikai aug)
http://www.diena.lv/lat/business/hotnews/azartspelu-grupa-olympic-tresaja-ceturksni-slegusi-18-kazino-ari-piecus-latvija

OLFA  un VSS ir SEB un Sweedbanka rokas..
Vinam ari bus aprozijuma kritums..(tirgu zaudesana) ..valutas riska zaudejumi un ta talak..
Un galu galam ipasnieku maina..
fortune
Pievienots: 06.03.2006
Ziņojumi: 285
Re: RFB: TV, radio, presee...
14.10.2009 15:15
Jautājums OMX:

Vai kādreiz būs iespēja atvērt arī īsās pozīcijas?
Lapas:previous12345678910next
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/RFB: TV, radio, presee...
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV