Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Fleims/ceļojumi
Lapas:previous123456789next
jet
jet
Pievienots: 18.07.2007
Ziņojumi: 99
Re: ceļojumi
10.01.2008 13:28
Vainīgs, sajaucu gan. klanities  Piedevām vēl pamatīgi, jo vizuāli iedomājos Kolumbiju un vēl piedēvēju tai Čavesu. Nu ļoti vainīgs. mati
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: ceļojumi
11.01.2008 09:53
man arī ir vairāk kārt nācies saskarties aro šo pretrunīgo "welcome to my country"

man vienam paziņam ir neleila tūrisma firmiņa Maskavā, pie viņa bieži nāk cilveki formēt ceļojumus uz Latviju un arī vīzas kārtot. izrādās, ka latvijas vēstniecība ļoti bieži vīzas atsaka, pat cilvēkiem kurus uziacina visnotaļ respektablas Latvijas kompānijas un bankas. pēc viņa vārdiem Latvijas vēstniecība Maskavā ir ļoti nedraudzīga cilvēkiem kas vēlas apmeklēt Latviju... tālūk welcome!
Charles
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2204
Re: ceļojumi
11.01.2008 14:34
Cik es zinu vīzu izsniegšanas procesu, par to vai dot vīzu vai nedot jau nelemj vēstniecības, bet attiecīgās kompetentās iestādes šeit, Latvijā.
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: ceļojumi
11.01.2008 17:01
Charles,

man nav ne jausmas par vizu izsniegsanas procesu, man gan liekas ka daudzus lemumus pienem pats konsuls, balstoties uz kaut kadu info, bet fakts ka latvija tikai vardos grib draudzeties ar Krieviju, realitate ir nedaudz savādāka
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: ceļojumi
12.01.2008 08:49
lai nu piedod man forumieši, velk šodien uz memuāriem smile es ceru kādreiz tos arī uzrakstīt, patiešām daudz kas atmiņā iespiedies.

Atmiņa ir interesanta lieta. Kāds nejaušs fakts uzvēdī atmiņā kādu notikumu, kuru liekas tu jau sen esi aizmirsis...

Par Latvijas vēstniecību vācijā. Gadus 5 atpakal, gadījās būt Berlīnē, kārtot Taivanas biznesmeņiem vīzu. Biju pieklājīgs, atbraucu palīdzēt, jo biju šos ielūdzis uz Latviju.

Rezervējot viesnīcu, viņi protams vadījās pēc cenas, un lielas sajēgas, protams, ka austrumberlīne un rietumuberlīne vēl joprojām atšķiras, protams nebija.

Kad beidzot izvilkāmies no viesnīcas, un pēc mīnūtēm 20 (!) - Vācija (nu jā, austrumu..), piebrauca taksometrs sēdāmies iekšā - abi tavianieši aizmugurē - es priekšā. Pirms tam pa telefonu man bija nodiktējuši adresi, tagad neatceros, kas pa adresi, bet bija kāds no tiem šausmīgajiem vācu 25 burtu vārdiem, Riegenhupturgunderstrasse stilā. Nīgrs vīrelis, nomērijis mūs ar skatu, pajautāja kur brauksim. Nu sāku mocīt to nosaukumu - protams nekā.

- Well, we need embassy of Latvia.
- Mhmn... embasi?? Jaaa? Nicht (kaut kas, bet ne ferstein, - to kopā ar hende hoh, es saprastu".
Izmisumā ķeru mobilo zvanu uz Rīgu kolēģim un prasu sekojoši:
- Alo?? Aleksej? Ti za kompom? Posmotri srichno kakoj adres u posolstva Latvii, i skinj sms!

šajā brīdi vadītāja seja noskaidrojas, un lūpas savelkoties diezgan valšķīgā smaidā, izdod:

- Tak vam v posolstvo Latvii? Tak bi i srazu govorili, a to embasii, embasii, hren vas pojmesh...
Rufy
Rufy
Pievienots: 24.10.2007
Ziņojumi: 224
Re: ceļojumi
12.01.2008 11:32
Stāsts ne par sliktajām latviešu vēstniecībām, bet arī kuriozs ārzemēs par valodu smile

Pirms pāris gadiem biju ASV un apmeklēju vienu jauniešu tusiņu. Abi ar draugu aizgājām sākām pamazām iejusties un iepazīties ar cilvēkiem (latvieši bijām mēs un vēl viens džeks, ko pazinām). Tā nu staigājam tur un protams skatamies uz meitenēm. Pēkšņi gandrīz nokritu, viena no meitenēm savai draudzenei : "Kas tie tādi par džekiem?" rāda uz mums un runā tā ka visi var dzirdēt (loģiski, ka nedomāja, ka esam latvieši) laugh Diemžēl neizdevās to izmantot savā labā, jo sākām smieties un atklājām sevi, skuķis gan uzreiz nosarka laugh Tikai pierādas, ka pasaulē vairs nevar brīvi muldēt savā mēlē, jo visādi var gadīties. cool
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: ceļojumi
14.03.2008 14:09
Biju Cīrihē. Vairākas stundas pavadiju Banku rajonā. Lai gan visur ku pilsētā biju, bija pilns ar bankām. Banku logos uz lieliem monitorim on-line režīmā ir akcuju un indeksu kursi. Un daudzi garāmgājāji apstājas, un pavada dažas sekundes pētot, laikam kamēr atrod sev vajadzīgos simbolus. Bet cilvēki interesanti. Aprakstīšu dažus, bet te jāpiebilst, ka mani secinājumi vairāk literāri nekā patiesi.

Izskrien no bankas klerks, tā ap gadiem 25. Sejā starojošs cerību pilns smaids. Ģērbies melnā, pat šalle melna ar nelielu sarkanu strīpu. Vienā rokā neliels auduma koferītis, otrā zils futlāris liekajam kreklam. Nedaudz kvartālus nogājis, iegriežas lētā ēstūzī. Te pat no citas bankas iznāk tieši tā pat ģerbies vīrietis, ap gadiem 45, bet sejā viņam nav vis smaids, vai cerība, bet gan rūpju pilna neapmierinātība. Viņš iet arī uz ēstūzi, bet noteikti daudz kvartālus tālāk, kur viņa kolēģi viņu neredz un nepazīst. Pretstatam, no tās pašas bankas iznāk divi vīri, arī ap 45, bet tik smalki (to var noprast no viņu skatieniem kas izstaro baigo pašpārliecinātību par savu pārākumu pār citiem, un žestu, ar kādu tiek iemesti menie kašmiras mēteļi SL65 AMG mersī). Un te man radās jautājums, uz kuru mans dēls nespēja atbildēt: Cik procentuāli no 100 Banku jaunajiem klerkiem paliek par nūģiem, kuri ir neapmierināti, un izvairās no tieša acu kontakta, un cik ir tie, kuru acu kontaktu nav iespējams noķert, bet ja gadijumā netīšām sanāk ieskatīties acīs, tad jūties ka dzīvojam dažādās tikai sev saprotamās pasaulēs.

Bet vienu lietu gan netīšām sev par prieku un interesantim secinājumiem izdariju. Tai pašā Lielo banku rajonā ap pusdienas laiku iegāju vietējā kafeinīcā. Interiērs ne pa jokam, un cenas arī. Pilna kafeinīca ar vienādi ģērbtiem, labi koptiem banku klerkiem. Kā maniju, mana parādīšanās pārsteidza pat viņus, jo liela daļa atļāvās atrauties no ēšanas un mani ar saviem caururbjošajiem skatieniem novērtēt. Nu nekādīgi ar savu sportisko tūrista apģērbu neiederējos. Man par laimi, stūrī bija brīvs neliels galdiņs. Biju lasijis, ka Banku sektorā ir ļoti konservatīvi uzskati un pieturēšanās pie stingras etiķetes. Un  tas nu bija redzams. Interesanti, ka tur Bankās strādā pārsvarā vīrieši, jo no pāris desmit kafeinīcas apmeklētājiem tikai trīs bija sievietes. Nu bet viņu manieres un izturēšanās bija tāda, ka es neuzdrošinātos koķetēt.
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1071
Re: ceļojumi
14.03.2008 20:30
Iespējams, ka ar tām dāmām ir tāpat kā Latvijā - kamēr puiši iet normāli paēst, dāmas pa veikaliem šiverē, bet pa ceļam, ejot atpakaļ uz banku paķer kādus salātiņus, ko vēlāk pie datora notiesā.
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: ceļojumi
15.03.2008 12:03
Hermanis,

ļoti interesanti. man patīk šādi vērojumi, un šo izlasīju divas reizes. Acu priekšā kā dzīvi uzausa šo klerku skatieni kafūzī grin 10 balles

 
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: ceļojumi
16.03.2008 19:33
labs stāsts par kafejnīcu!!

man bija drusku līdzīga bet vienlaikus pavisam citāda sitācija, Frankfurtē kad iegāju afrikāņu resorānā...arī uz mani skatījās visi apmeklētāji un apkalpojošais personāls, ar baltām acīm...melnās sejas puskrēšlā nebija saskatāmas. man par laimi brīvu galdiņu nebija.... 
VanK
VanK
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 1394
Re: ceļojumi
21.04.2008 11:00
Vakar atgriezos no nedēļas brauciena uz Beijing un Shanghai. Gribēju padalīties iespaidos.

BEIJING - Imperatoru pilsēta

Pilsēta patika. Izskatās, ka viss ir tēmēts tikai un vienīgi uz Olimpiādi. Sagatavošanās darbi notiek prātam neaptveramos apjomos. Gar lielākajiem ceļiem kilometru garumā tiek stādīti 20-gadīgi koki, zied puķes, utt. utml. Visur pārspīlētā laipnība un populārākajās tūristu vietās uzraksti nu jau ir arī angliski. Visi izskatījās pilnīgi jauni.

Pilsētā ieradāmies caur jauno starptautisko lidostas termināli (nr 3). Iespaidīga būve, kas atšķirībā no Heathrow T5 darbojas kā pulkstenis. Manā pieredzē šis terminālis ir iespaidīgākais, ko jebkad nācies redzēt. Pekinā izbaudījām arī vietējo kolorītu Hutongā - tas ir rajons ar 1-stāvīgām mājiņām un ieliņām, kur var izrbaukt ja nu tikai ar rikšu. Pēc šīs ekskursijas sapratu, ka Latvijā ir maz par ko sūdzēties. Tur 50-60 kvadrātmetros dzīvo 8-9 ģimenes. Vairāk kā par alām šīs mājas nosaukt nevar. Protams neizpalika arī Aizliegtā pilsēta, Debesu templis un Ķīnas mūris (Mytianu).

Iepazināmies arī ar kaulēšanās mākslu. Cenas visādiem krāmiem un sīksūdiņiem - smiekīgi zemas, ja vien māk kaulēties. Labākais piemērs - gribēju nopirkt ledusskapja magnētu. Pirmā cena 85RMB. Es saku 10. Vīriņš pēc brīža - ok! Vēlāk sapratu, ka tas tāpat ir apmēram 2 reizes dārgāk, nekā vajadzēja. 11RMB ~ 1EUR.

Pekinas centrā iekūlāmies arī vietējā tirgū, kur atkal sapirkāmies visādus krāmus. Piemēram - kašmira/zīda šalle pa 5 EUR. Itālijā pēc ilgas kaulēšanās atceros līdzīgu nopirku par 15 EUR. Vēlāk Šanhajas 'sporta pilī' šādu šalli redzēju jau par 3 EUR.

Praktiski neviens un nekur nerunā angliski, jeb ļoti ierobežoti. Viesnīcas šo problēmu ir atrisinājušas diezgan asprātīgi - visām ir speciāli drukātas lapiņas 2 valodās (ENG un Ķīniešu), kuras tad var rādīt takšu šoferiem. Tur ir gan tava viesnīca, gan polulārākās pilsētas vietas.

SHANGHAI

Pilnīgs kontrasts Pekinai. Diezgan pelēks, noplucis, netīrs un industriāls. Tajā pašā laikā pilsētas centrs likās daudz dzīvīgāks. Īpaši jau Bunds un Nanjing shopping street. Redzējām gan pagaidām pasaules augstāko debesskrāpi, kas gan vēl tiek pabeigts (600+ metru), gan jauno konteineru ostu uz kuru ved iespaidīgs 31km garš tilts. ...te pats interesantākais - tas esot izmaksājis RMB 10 bn, jeb ~ EUR 1 bn. Sagaidu, ka uz Dievidu tilta būs margas no zelta smiekls

Šanhajas darījumu centrs arī izskatās iespaidīgs. Īpaši jau no pilsētu sadalošās upes otras puses. Apmeklējām arī Fashion and Accessories Mall, ko es varētu salīdzināt ar Rīgas Sporta pili 90. gadu beigās. Pilns ar viltotām šmotkām un aksesuāriem. Cenas - smieklīgas, ja vien māk kaulēties. Parasti no sākotnējās cenas nekaunīgi jāprasa vismaz 10 reižu samazinājums. Vidēji galā paliek pie 1/7-1/8 no sākotnējās cenas. Iepirkām arī pērles - cik nu nācies tās savas ģimenes sievietēm pirkt LV, tad Šanhajā cenas bija aptuveni 5-6 reizes zemākas.

Diemžēl neiznāca pamēģināt MagLev vilcienu, jo ielidojām ne tajā lidostā.

CHINA

Vispārējie novērojumi - gan Šanhajā, gan Pekinā nemainīga dūmaka un smogs. Elpot var, bet atšķirību var sajust uzreiz, kā aizbrauc ārpus pilsētas. Kopējais lietu apjoms arī likās iespaidīgs. 30-40 stāvu ēkas likās tikpat parastas, kā Rīgā 9-stāvenes. Visur norit milzīga celtniecība un arhitektoniskā dzudzveidība. Nemitīgā kaulēšanās. Beigās jau iegājām azartā. Urbanizācija - milzīga. Braucām gan uz Ķīnas mūri (90km no Pekinas) un Sudžou (60 km no Šanhajas), bet sajūta tāda, ka pilsēta nebeidzas. Taksometru cenas - iekāpšanas maksa RMB 10, kas sāk pieaugt tikai pēc 5-tā kilometra. Maksa par kilometru 2 RMB. Nereāli zemu. Brauciens cauri visam Pekinas vai Šanhajas centram reti kad bija vairāk kā 25 RMB (je EUR 2,5). Lidosta - 30-40 km = mazāk par 10 EUR ar taksi. Ēdiens - kā jau pie ķīniešiem. Garšīgs, tomēr mūžīgi piešpricētas kaut kādas viņu garšvielas, kas eiropiešu izpratnē ēdienu sabojāja. Tualetes - pārsvarā diezgan traģiskas. Es domāju - TRAĢISKAS!

 Satiksme - tas atsevišķs stāsts. Neredzējām nevienu avāriju 10 dienu laikā, tomēr vēl līdz šai dienai neesmu sapratis kāpēc. Brauc bez pagriezienu rādītājiem, pārkāpj ātrumu, šķērso krustojumu pie sarkanā, spraucas joslās, joslas maina bez brīdinājuma, distanci neievēro, gājējus vispār ignorē. Skarbi. Taksī sēžot nepārtraukti spiedu 'bremzes pedāli'.

Apkopojot iespaidus - ir vērts atgriezties, lai saprastu, cik tomēr iespaidīga ir šī valsts.
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: ceļojumi
21.04.2008 11:09
interesanti. man gan tieši otrādi nepatīk Pekina, bet fascinē Shanhaja. Jo es to redzēju arī līdz izpušķotajai olimpiādei.

Tev vajadzetu aizbraukt uz Hangzhou nākamreiz. IMHO, viena no skaistākajām LIELAJAAM pilsētām
VanK
VanK
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 1394
Re: ceļojumi
21.04.2008 11:56
Es jau neteicu, ka nepatika. Vienkārši bija liels kontrasts. Pekina - tīra un izlaizīta, Šanhaja - varena un iespaidīga.
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: ceļojumi
06.07.2008 07:56
tikko nopirku kaarteejam celojumam biljetes, noleemu pameegjinat www.expedia.com
nu un sanaaca, leetaak nekaa visi vieteejie agenti ar visaam manaam frequent flier programmaam piedaavaaja, pie tam tur var online izveeleeties kreeslus kur seedeesi. neslikts serviss
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: ceļojumi
06.07.2008 11:10
Es šo saitu lietoju pasūtot viesnīcas. Bieži braukāju, nezinot kur būšu rīt, un tad pēdējā brīdī, iepriekšējā dienā kautkur atrodu Wairlesu, un no kompja uz nākamo dienu pasūtu viesnīcu tai pilsētā uz kuru taisos braukt. Var atrast labas viesnīcas pa totāli lētām cenām.
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: ceļojumi
06.07.2008 11:13
Un vēl man šis saits palīdzēja nopirkt lidmašīnas biļetes uz ASV. Atradu šai saitā lētāko variantu, un pirms tam sazvanoties un pa mailu aizsūtiju KLM ar jautājumu, vai tad viņi sliktāki  vai?
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: ceļojumi
17.09.2008 10:40
nupat iznāca svanīt uz expedia.com supportu. nu tur jautri - tur robots atbild, un jādiktē itinery numurs - tobiš, ja tev rjazaņas akcents, tad robots nefiga nesapratīs - one, three, seven, four...  utt. tie gan jautri tajā expēdijā. tas robots tur vēl jautājumus uzdod, pirms savienot ar reālu personu
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: ceļojumi
25.09.2008 15:07
Cien. rīdzinieki, ar kuru maršrutu vislabāk nokļūt lidostā no autoostas (vai stacijas)? smile
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: ceļojumi
25.09.2008 15:13
Pateicos, laikam 22. būs smile
VanK
VanK
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 1394
Re: ceļojumi
25.09.2008 16:32
22 autobuss. tieši tā. Vislabāk gan ir no Reval ar AirBaltic shuttle. Iet katras 20-30 minūtes.
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: ceļojumi
25.09.2008 18:37
Labs ceļojums, Autoosta - Lidosta ar autobusu. Kad esi atgriezies pastāsti, kādi iespaidi.
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: ceļojumi
25.09.2008 20:48
kas vainas taxi? nezinu
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: ceļojumi
25.09.2008 22:30
Par ātru. Šādu ceļojumu Hermanis vispār neizpratīs, kad apskatīt Rīgu, kur iepazīties ar cilvēkiem? Lai gan taisnība ir, pirms brauciena visi tādi taupīgi, bet nākošajā dienā ārzemēs ņem aliņu pa 5 eiro 0.33 pudelē, ka nemetas laugh
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: ceļojumi
26.09.2008 10:32
Es, par piemēru, braucot uz Ālandiem makšķerēt kasti alus ņemu līdzi.
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: ceļojumi
26.09.2008 11:02
Bet braucot uz lidostu, jābrauc ar savu mašīnu. Stāvlaukums maksā 3,00 Ls diennaktī, un sanāk lētāk kā ar taksi turp atpakaļ, un plus vēl neatkarīgs. Bet ja tomēr jābrauc ar taksi, tad kāpjot ārā no lidmašīnas jāzvana firmai ALVIKSA, lai izsauktu taksi, kamēr sagaida bagāžu, taksis arī klāt. Līdz purčikam 10,00 Ls, bet ar tiem, kas stāv pie lidostas - 20,00 Ls
Lapas:previous123456789next
Forumu saraksts/Fleims/ceļojumi
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV