Walstreet.lv
Treidings naudas dēļ (9)
21.11.2004

Treidings naudas dēļ

Daudzi jauni cilvēki treidera karjeru sāk ar cerību kļūt par nākamo Vorrenu Baffetu vai Džordžu Sorosu un pirkt daudzus miljonus vērtas mājas un ātras mašīnas. Viņi ļoti labi iztēlojas cik daudz naudas viņi uztaisītu, ja viņi nopirktu akcijas, kuras nedēļas laikā izauga par 12 dolāriem. Viņi sev izvirza tādus noteikumus, kā, piemēram: „Ja es uztaisīšu 50 000, tad es būšu laimīgs” vai „Ja es uztaisīšu miljonu dolārus, tad es aiziešu, jo man vairāk nevajag”.

Pēc tam viņi sāk tirgoties ... Un zaudē. To domu un cerību atšķirība, kuras šī tipa treideri ienes tirgū, ir garantija bezgalīgiem zaudējumiem. Tas ir tāpēc, ka šāda domāšana norāda uz to, ka treideri tirgojas nevis pašas darbības dēļ, bet gan naudas dēļ. Kaut arī visi treideri ir ieinteresēti gūt peļņu, tomēr tirdzniecība ar mērķi iegūt bagātību ir visai atšķirīga.

Tam smadzeņu pressingam, vai treiderim ir kāds aizņēmums, kurš viņam ir jāatmaksā, vai nu viņš grib lūgt to dīvaino sporta automobīli, kurš piemīt šāda tipa finansu cerībām, piemīt tendence treidera prātā izveidot sava veida „standartu” vai „kvotu”. Ir dabīgi, ka tas nobīda treidera perspektīvas un risku vadības parametrus. Tas treiderim bieži liek neņemt vērā risku un liek viņam savākt peļņu neņemot vērā atbilstošu attieksmi pret profita risku un stop – lossu punktu noteikšanu.

Veiksmīgie treideri gandrīz vienmēr tirgojas paša procesa dēļ. Jūs bieži par viņiem varat lasīt rakstus, kuros ir teikts, ka viņi patiesībā neuztraucas par zaudēto naudu. Tas nebūt nenozīmē, ka viņi ignorē zaudējumus. Tie vienkārši ir naudas zaudējumi, bet tie nekādā gadījumā nav viņu treidinga vai investīciju lēmumu dzinējspēks.

Tie treideri, kuri tirgū ienāk, lai gūtu peļņu, diezgan ātri uzzina to, ka, jo vairāk naudas viņi grib iegūt, jo vieglāk viņi to zaudē. Ļoti svarīgi ir noskaidrot to, kāds ir Jūsu treidinga mērķis. Ja Jūs atklāsiet, ka Jūs tirgojaties pakļaujoties kaut kāda veida finansu spiedienam, tad Jums ir jāpadomā par to, kāpēc šāds spiediens eksistē, bet pēc tam ir jāmēģina piestrādāt pie tā likvidēšanas tā, lai Jums iepatiktos tirgoties paša tirdzniecības procesa dēļ. Tam nekavējoties sekos peļņa.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 9 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV