Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Iesācējiem/madaraz dienasgrāmata
Lapas:previous123456789next
Dustijs
Pievienots: 12.01.2021
Ziņojumi: 205
17.04.2021 22:49

@Ziemeļniek

Paldies, kā jau iepriekš minēju, tad es tikai mācos, full time netreidoju, visādus knifus neesmu atkodis, nemaz nezinu. Kā arī ar VID ,tfutfutfu, vēl saskāries neesmu, taču jā.. Pienāks pirmā reize un varēs mani kārtīgi paņemt =) klanities

Kopumā jā, tava ideja ir skaidra, apdomājot, tā strādā daudz labāk nekā mana, vienkārši holdojot. smile

Dustijs
Pievienots: 12.01.2021
Ziņojumi: 205
Re: madaraz dienasgrāmata
17.04.2021 22:52

Un ar kriptovalūtu izvešanu jau ir vieglāk, Ziemeļniek, vismaz manuprāt. Esmu redzējis, ka piedāvā amazon gift cardus utt. Sliktākajā gadījumā var nopirkt kādu karti, kas kontā ļauj turēt kriptovalūtu un vienkārši izvest ārā, maksājot komisijas, kas salīdzinot ar 20% nodokli viennozīmīgi būs mazākas(vienīgi čakara vairāk).

Bet nu es kā parasts cilvēks neatbalstu shēmošanu(varbūt tikai bišķīt =) )

madaraz
madaraz
Pievienots: 31.01.2021
Ziņojumi: 61
Re: madaraz dienasgrāmata
17.04.2021 23:03

@Ziemeļnieks - paldies! Apzinos, ka jāpiestrādā man pie tā, lai lielāku % atstātu bankas kontā izdevīgām iespējām. Piekrītu par īstermiņu un nezināmām vajadzībām - sirds jau būtu daudz mierīgāka, ja kontā vienmēr būtu pieejami līdzekļi 6-12 mēnešu izdevumiem, tajā pašā laikā liekas, ka tā jau būtu pietiekami liela summa, lai būtu žēl turēt bez darba. Plus vēl šobrīd gribas intensīvāk pieaudzēt muskuļus, lai atgūtu to, ko neizdarīju agrāk - 20 - 26 gados. Tāpēc šobrīd izmantoju P2P platformu kā daļu no plāna - protams, ir savi riski, bet vismaz ieguvums ir pietiekami liels un nav jāpārdod akcijas ar mīnusiem, ja arī rodas steidzamāka vajadzība piekļūt līdzekļiem. 

@Dustijs - pagaidām man arī pieredze ir bijusi a la "a loss isn't a loss until you sell", gribētos teikt, ka tas ir attaisnojies, bet objektīvi skatoties - pa tiem X mēnešiem vai dažos gadījumos - gadiem - būtu atradusi labāku pielietojumu naudai. Viens - negribas jau sev atzīt, ka esi iegrābies, otrs - vienmēr ir cerība, ka situācija mainīsies. Nodokļu ziņā neredzu nekādu ieguvumu pārdot akcijas ar zaudējumiem, ja runa par bankā/VIDā apstiprinātu ieguldījuma kontu - ieguldījuma konta gadījumā nodokļus maksā tikai tad, kad izņem vairāk nekā ieliek, neesmu taču kaut ko palaidusi garām? Vai šis jau ir stāsts par tiem, kuri pārsnieguši to robežu?

Vai kripto kontu kāds ir mēģinājis mūsu nodokļu iestādē apstiprināt kā ieguldījuma kontu? Vai tas vispār ir iespējams? Biju pārlaimīga, ka T212 izdevās tādā veidā oficiāli pieteikt, tagad nebūs jāsatraucas par katru sīko darījumu. Nodokļi ir jāmaksā, nav man iebildumu to darīt, bet gribētos to procesu padarīt maksimāli vienkāršu, tāpēc ieguldījuma konta statuss arī bija tik svarīgs. 

Dustijs
Pievienots: 12.01.2021
Ziņojumi: 205
Re: madaraz dienasgrāmata
17.04.2021 23:13

Yup, Madar. Ja ir iespēja tos loose īsākā laikā atpelnīt, tad for sure to ir jāizmanto. Kā jau teicu, tad esmu akcijas ļoti mazu laikā sprīdi, līdz ar to īsti sēdēšanu - neesmu izbaudījis. (short term stocks). Bet nu kriptovalutā ir kā ir.. Hodl for some money. 

madaraz
madaraz
Pievienots: 31.01.2021
Ziņojumi: 61
Re: madaraz dienasgrāmata
17.04.2021 23:25

Es ar aizrautību lecu iekšā jaunās pozīcijās, bet iziet no vecajām ar glanci nemāku. laugh Kā izkūņojos no kādas, tā akcija uzšaujas gaisā, papildus demotivējot. Saprotu, ka vaina domugājienā, jāmeklē iespēja to labot. 

Par kripto - jāpagaida, kad šībrīža trakums pierimst un laikam pamazām jāsāk iepirkt. Šī bija tā lieta, kuru savā to-do sarakstā līdz šim nebiju iekļāvusi, tad, kad tam biju nobriedusi, uznāca lielā baile no riskaJāizglītojas un jāpievēršas šim, kad cena liekas bišķi normālāka - un tikai tik lielā apjomā, ka tā zaudējums manu dzīvi diži sliktāku nepadarītu. Kā Dustijs teica - tāpat atrastu, kur notērēt. 

Dustijs
Pievienots: 12.01.2021
Ziņojumi: 205
Re: madaraz dienasgrāmata
17.04.2021 23:32

Hehe, jā, kripto šobrīd ir ļoti, ļoti augstu. Bet nu iesaku skatīties uz kripto tāpat kā uz akcijām, atrodi coinu, palasi par to, mēģini saprast kāda būs pievienotā vērtība. Jo nu.. Ir coini, kuri īsti neko nedod sabiedrībai, daudzi no tiem šobrīd ir augstā cenā, taču kādreiz tiem būtu jaatsijājas. 

Treks
Pievienots: 15.11.2004
Ziņojumi: 616
Re: madaraz dienasgrāmata
18.04.2021 06:24

Nezinu par ko Ziemeļniek tu runā. Kādas problēmas ar VID? Nomaksā tos 20% par peļņu - guli mierīgi. Un neaizmirstiet, ka nodokļu zaudējumam ir tikai gada termiņš - uz nākamo gadu viņi nepārceļas.

Kamēr ar mīnusu esošās akcijas nav pārdotas, zaudējums ir tikai virtuāls. Un tā patiešām ir. Man pirms gada bija iespēja portfeli pārdot ar dramatisku mīnusu. Tuvu pie 50%. Šāda situācija bija arī brīdī, kad veicu savas pirmās investīcijas ieguldījumu fondos 2000 sākumā. Tagad tur ir daudzkārtēja peļņa. Kamēr pozīcija nav slēgta - tas ir virtuāls mīnuss. Kā jau esmu minējis, esmu klasisks investors. Un bez akciju kāpuma kolekcionēju pašas dividendes. Tās varbūt pat vairāk.

Piem. ABBV - kopš 2018, kad atvēros, katru gadu dividendes aug par vairāk kā 10%. Summas beigu beigās ir ievērojamas. Šajā laikā man ir bijusi iespēja slēgt pozīciju gan ar zaudējumu pāris K apmērā, gan ar peļņu tāpat pāris K apmērā. Kamēr neredzu trigeri, pozīcija slēgta netiks. Kaut kas līdzīgs ar Šauļu banku, kas ir senāka pozīcija, varbūt, ka zaudējumi (virtuāli) tur nav bijuši - šķiet vispār, jo mana cena cik atminos ir zem 0.20. Paldies akcijām dividenžu veidā.

Zinu, ka LV daži uzskata, ka spēle ar akcijām ir spēle spekulants pret spekulantu. Kurš kuru. Komentārs viens - idiotisms. Varu pilnīgi mierīgi publiskot savu portfeli, rādīt darījumus reāllaikā - vienkārši tas mazliet palielina spriedzi psihei. Man ne ar vienu nekas nav jādala. Nekas nav jāpierāda, ja nu vienīgi savam kontam. Kuram esmu pierādījis, ka kamēr dividend yield ir ap 5% - viss ir karaliski.Pat ļoti.

Var protams teikt - tev lauvas tiesa ir US, ne Baltijā. Domāju, ka principi neatšķiras, ar korekciju uz to, ka korporatīvā kultūra Baltijā ir zemākā līmenī kā US/Kanādā un citur attīstītajā pasaulē. Tādēl mana izvēle ir ārpus Baltijas meklēt nenovērtēto, meklēt vērtību.

Komentārs par crypto - kāda viņam ir vērtība? Nevis cena, bet tieši vērtība... Ja aiz akcijām stāv kompānijas, kas ražo vai sniedz pakalpojumu, kurš nepeiciešams cilvēkiem/patērētājiem - tad kas stāv aiz šiem kriptas cenu tūkstošiem? Tikai spekulācija?

Dustijs
Pievienots: 12.01.2021
Ziņojumi: 205
Re: madaraz dienasgrāmata
18.04.2021 10:44

@Treks

Nu pašu coinu vērtību ye.. to nosaka spekulācijas un tirgus. Bet daudziem coiniem jau šobrīd ir idejas, piemēram, ir tāds Bittorent, no mājaslapas izlasu galveno ideju : BitTorrent token was launched in early 2019 as an attempt to tokenize popular file sharing protocol and improve content delivery.

Tādu coinu ir daudz, katram lejā ir kaut kāda lielāka/mazāka ideja, ko tie mēģina izplatīt un ieviest izmantojot blockchain tehnoloģiju. zhavas

Treks
Pievienots: 15.11.2004
Ziņojumi: 616
Re: madaraz dienasgrāmata
18.04.2021 11:22

Pat nemēģināšu nevienu atturēt no kriptas, jo man pilnīgi vienalga, tīri spekulatīvi aktīvi īsti neder investīcijām. Viens no maniem pamatlikumiem, aizgūts no Bafeta - mēģināt saprast biznesu, tā izaugsmes vektoru utt. Ja man gribas pakutināt nervus, izmantoju akciju opcijas, ir spēles elements, kas tomēr pakļaujas likumsakarībām. Bet patiešām - man vienalga kā katrs nopelna to naudu. Tur tikai veiksmi varu novēlēt.

Dustijs
Pievienots: 12.01.2021
Ziņojumi: 205
Re: madaraz dienasgrāmata
18.04.2021 11:35

Nu.. Katram pašam ir iespēja izvēlēties, kur ieguldīt un kādai domai sekot. Buffets ir gudrs džeks, viennozīmīgi, taču uzskatu, ka novirzīties no ceļa dažreiz arī var. Neejot all in, vismaz pagaidām uz kripto noteikti var/varēja nopelnīt. Jautājums ir cik daudzi izmantoja iespēju un cik daudzi nē. umnik

Dustijs
Pievienots: 12.01.2021
Ziņojumi: 205
Re: madaraz dienasgrāmata
18.04.2021 11:37

Jo lielāks risks, jo lielāki %. Liela daļa zaudēs, taču bruh. 

Treks
Pievienots: 15.11.2004
Ziņojumi: 616
Re: madaraz dienasgrāmata
18.04.2021 12:01

Nekādu iebildumu. Vienkārši izsaku viedokli par akciju tirgiem, kuru varu pamatot ar skaitļiem. Un atļaujos būt skeptisks par kriptu, kamēr vien kāds nepastāstīs kā kļūdos, pierādot to ar cipariem.. Bez spekulatīvās daļas, kas manī - orientētu uz mērķi - pašlaik rada iebildumus šadus instrumentus kā kriptu iekļaut portfelī. Uzņemoties adekvātu risku, kas protams, pavada arī manu akciju portfeli.

Es nespēju novērtēt kriptas risku, nekādi.

Ziemeļnieks
Ziemeļnieks
Pievienots: 22.11.2007
Ziņojumi: 571
Re: madaraz dienasgrāmata
18.04.2021 12:26

Tas, ko gribēju pateikt par to zaudējumus nesošo pozīciju slēgšanu. Piemēram, ir 2 pozīcijas. Pirmā tiek slēgta ar peļņu 1000 naudas. Otrā tobrīd ir ar -500 un netiek slēgta. No tiek nopelnītajiem un fiksētajiem 1000 ir jāmaksā 20% un es samaksāju 200 nodoklī. Ja es būtu noslēdzis zaudējumus nesošo, man ir jāmaksā nodoklis no zemākas summas (1000-500=500). Tātad no 500 – tas ir tikai 100 naudas. Tāpēc jau parasti gada beigās fondi utml slēdz zaudējumus nesošās pozīcijas nodokļu optimizācijas dēļ. Pēc tam var atkal to papīru iepirkt, ja patīk. Šis neatteicas uz deklarētajiem ieguldījumu kontiem – tur tiešām var turēt, cik patīk un nodokli sākt maksāt nākotnē, kad sāksi ņemt ārā vairāk kā ieskaitīts

madaraz
madaraz
Pievienots: 31.01.2021
Ziņojumi: 61
Re: madaraz dienasgrāmata
18.04.2021 13:48

@Ziemeļnieks - skaidrs, paldies. Vienkārši likās, ka lielākā daļa ir deklarējusi savus vērtspapīru kontus kā ieguldījumu kontus. Izvērtējot abus variantus, neredzēju jēgu saglabāt vērtspapīru kontu (izmaiņas laikam stājās spēkā 2018. gada beigās, kad akcijas Baltijā jau biju sākusi pirkt). Vai ir situācijas, kad "parastais" vērtspapīru konts ir izdevīgāks kaut kādā veidā?

@Treks - būtu tiešām interesanti uzzināt, kuras akcijas portfelī vēsturiski ir sevi pierādījušas - gan skatoties uz cenas izmaiņām, gan dividendēm un to pieaugumu. Un to % daļu portfelī. Jāatzīst, ka ASV akciju sarakstos var maldīties ilgi un dikti - kā tajos džungļos atrast kaut ko nenovērtētu, tiešām nesaprotu. Ja veiksmīgi izdosies iziet no pāris spekulatīvajām akcijām, skatos uz dividenžu "pīrāgu" T212. Tie pīrāgi nomierina nervus. laugh Ne tikai tiec pie fractional shares, bet īstermiņā nav jādomā par sarkanajām pozīcijām, zaļās izlīdzsvaro.  

Par kripto - saprotu skepsi, tajā pašā laikā nelielu % esmu gatava ielikt arī tur. Īstermiņam vai ilgtermiņam - droši vien atkarīgs no situācijas. Šobrīd gandrīz visa nauda ir akcijās un P2P, būtu tās naudas dikti daudz, diversificētos aktīvu klasēs ar NĪ. Bet to kādreiz. laugh

"Spekulants pret spekulantu" - Baltijas akcijās to nejutu, bet tie pāris mēneši small/micro caps ar kaudzi P&D (dažos izgāju augšā, dažos nezin kāda velna pēc iešļūcu atpakaļ, dažos nepaņēmu lielu peļņu ar domu, ka šīs taču ilgtermiņa investīcijas... ha, būtu nopirkusi pēc tam lētāk) - ir kā ir, ja vienīgais arguments kaut ko iegādāties ir atrast lielāku muļķi, kam to pārdot. Nav gluži mana lieta, bet šie vingrinājumi nāca par labu - labāk sapratu, kāda veida ieguldītājs es vēlos būt. 

Treks
Pievienots: 15.11.2004
Ziņojumi: 616
Re: madaraz dienasgrāmata
18.04.2021 14:05

vēsturiski sanācis, ka pamatā rakstu iekš treideri punkts lv tur var sameklēt zaru par Dividenžu portfeli, un tur redzams arī screen no mana portfeļa, arī komentāri par to kā es viņu veidoju, jo tieši to portfeli sāku veidot 2018. Tātad ir arī komentāri par pagājušo gadu. Sākt visu rakstīt no jauna šeit nav manos spēkos. Vai arī googlā frāze "meklējot vērtību" izvedīs uz manu blogu, ko gan aktīvi pašlaik nerakstu, bet arī ir kaut kas jau uzrakstīts

Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: madaraz dienasgrāmata
19.04.2021 11:24

madaraz, kāda motivācija (fundaments, vai tehniskā analīze) mudināja iegādāties GME ?? Ar interesi dzirdētu domu gājienu - kāpēc??

madaraz
madaraz
Pievienots: 31.01.2021
Ziņojumi: 61
Re: madaraz dienasgrāmata
19.04.2021 13:53

@Treks - paldies, apskatīšu! Pie tādiem indeksu ATH sāk palikt bail kaut ko likt iekšā - bet jādara kā plānots, jāiegulda regulāri un lielāka summa jāliek krīzēs. 

@Hermanis - nē, mana 400% "P&D" nebija GME, vismaz tur gan maisu man nav. laugh Bet par domu gājienu - kāpēc pirku tik spekulatīvu akciju - katalists (latviski kāds vispār tā saka?) bija tiesvedība par patentu. Kas var tikt vinnēta - un var arī netikt. Redzu, ka pie katra procesa soļa (iesniedz pirmā puse prasību, otrā atbild, tiesnesis lemj par to, vai vispār ir pamats utt.) ir liels troksnis un svārstības. Izsēdēju vienu kalniņu, otrajā gribētos izņemt vismaz ieguldīto + kaut kādu peļņu, lai nebūtu tā, ka pakāsts tiek pilnīgi viss, ja tiesvedība noslēdzas nelabvēlīgi (un kas to zina, cik gadus vispār prasīs - pat ja tiek lemts, ka procesam ir pamats). Protams, ieliku tikai tik, cik varu atļauties zaudēt, bet lieki teikt, ka vienkārši pasēt naudu negribas. 

Kāpēc citi iegulda GME - var jau būt, ka daļai tiešām pārliecība par to kā protestu, pieļauju, ka lielākā daļa gan vienkārši taisīs naudu uz "hodlotāju" un "

madaraz
madaraz
Pievienots: 31.01.2021
Ziņojumi: 61
Re: madaraz dienasgrāmata
19.04.2021 13:55

Okei, redzu, ka forums nemīl fancy emoji ar "diamond hands". laugh Bet īsumā - neuzskatu sevi par tik gudru un manīgu, lai tik uzpūstā pasākumā atrastu labu entry point un nepaliktu ar garu degunu. Turklāt, kā minēju iepriekš, šāda veida pasākumi tāpat nav tas, ko vēlos darīt. 

Kaustins
Pievienots: 14.10.2019
Ziņojumi: 2669
Re: madaraz dienasgrāmata
19.04.2021 14:10

MadaraZ- esat malacis

madaraz
madaraz
Pievienots: 31.01.2021
Ziņojumi: 61
Re: madaraz dienasgrāmata
19.04.2021 14:26

Kaustins, paldies! cool Varētu palūgt detalizētāk - kāpēc? Ja vien nebija sarkasms, protams. Kaut gan nē, arī tādā gadījumā būtu jauki dzirdēt vairāk. laugh

Kaustins
Pievienots: 14.10.2019
Ziņojumi: 2669
Re: madaraz dienasgrāmata
19.04.2021 14:34

centos 14:10  izteikties īsi un kodolīgi. Malace, ka tirgojieties un malace, ka aprakstījāt savu pieredzi.

madaraz
madaraz
Pievienots: 31.01.2021
Ziņojumi: 61
Re: madaraz dienasgrāmata
19.04.2021 14:42

Skaidrs, paldies. smile Jā, man pašai te palagi top. laugh 

Nevaru sagaidīt 15:00, kad sapratīšu, kas notiek ar manu 400% akciju. Jāsaka, ka spēles elements visā šajā ir vienlaikus foršs un bīstams, tāpēc nāksies vien sev noteikt limitus - cik % turēt "normālās" akcijās un cik % var izmantot avantūrām. Citādi gribas visu pārējo mest pie malas un vaktēt grafikus, kas tā īsti neko nedod. 

Ruksis
Pievienots: 19.04.2021
Ziņojumi: 12
Re: madaraz dienasgrāmata
19.04.2021 21:18

Lai izvairītos no bezjēdzīgas grafiku pētīšanas un lēkāšanas šurpu turpu, pirms akciju pirkšanas vajadzētu paņemt papīru un uzrakstīt - kāpēc tiek pirkts un pie kādiem nosacījumiem tiks pārdots (vienalga, vai pērk tā brīža populāru akciju, lai nopelnītu 10% dienā, vai pērk dividenžu akcijas turpmākajiem 10 gadiem). Bez skaidri noteikta mērķa visbiežāk sanāk nopirkt dārgi, pārdot lēti.

Ja ir plāns nopietni pievērsties akcijām, tad ir vērts papētīt arī akciju opcijas, var sākt ar vienkāršāko - covered calls uz stabiliem dividenžu papīriem.

Ja ir vēlēšanās vienkārši sagādāt lieku uzkrājumu vecumdienām un nepiepūlēties, tad regulāri jāpērk kāds no vispasaules ETF vai lielajiem indeksiem.

Pērkot citu valūtu akcijas (ASV, RU, GB), ir vērts arī painteresēties par iespējamo valūtas risku.

madaraz
madaraz
Pievienots: 31.01.2021
Ziņojumi: 61
Re: madaraz dienasgrāmata
20.04.2021 12:35

Ruksis - piekrītu, mērķa trūkums liek sevi just. Varbūt pat vairāk kopējais - kā es redzu savu akciju portfeli, ko es ar to gribu panākt. Pirmais solis paveikts - nauda pa šiem gadiem pakāsta nav, līdzekļi ir saglabāti - arī ņemot vērā inflācijas % (kas, spriežot pēc citiem iesācējiem, arī jau ir pietiekami labs sasniegums), ir pat virtuāla peļņa. Bet trūkst konkrētas virzības - ja iepriekš skatījos dividenžu virzienā, tad šogad esmu sākusi raustīties visos virzienos ar mēģinājumiem iesēsties visos vilcienos, izbraukt visus trendus. Kas ir naivi, protams. Iepazinos ar Treka portfeli/ceļu līdz tam, sapratu, ka tajā pašā mērķa ziņā man ir labs ceļš ejams. 

Līdz opcijām u.c. atvasinātajiem man vēl jāpaaugas, šobrīd tā ir ļoti tumša bilde. 

Vēlreiz izgāju cauri "Padomi iesācējiem" - interesanti apskatīt, kā virzījās notikumi pagājušā gada krīzē. Neviens - lai cik gudrs, pieredzējis un veiksmīgs - nevar prognozēt neprognozējamo. Lielākā daļa iesmej par iesācējiem un viņu "kokoniem" (te jau vietām prasītos pēc savas terminoloģijas vārdnīcas), krītošu nažu ķeršanu, to, ka tirgus krīzē ir briesmīgs - a la tādās krīzēs akcijās nevajag līst, kur nu vēl iesācējiem. Valdo domu gājiens tajā diskusijā likās vistuvākais, patīkami saņemt iedrošinājumu turpināt domāt ar savu galvu - klausīties, ko gudrāki cilvēki saka, bet akli nesekot. "Buy when there's blood in the streets, even if the blood is your own" liekas visnotaļ atbilstoši, protams - ārkārtīgi būtiska ir ieguldītāja riska tolerance, vecums un ieguldītais kapitāls - ja būtu šī informācija, daudz vieglāk būtu saprast katra individuālo domu gājienu tajā brīdī. Ja es būtu klausījusi 2020. gada marta/aprīļa troksnim, visdrīzāk, izietu vissliktākajā brīdī, atpakaļ līstu uz vēdera - jau pie citām cenām, pakāšot naudu veselas divas reizes - iziešanas brīdī (jo aktīvu iegādes cena un pārdošanas bija pārāk tuvu, tiem, kas turēja no 20XX. gada, situācija varbūt bija pavisam cita - varēja piefiksēt peļņu arī tajā bedrē) un pērkot atpakaļ tad, kad cena jau uzšāvusies debesīs - tad atkal drebot par potenciālu lejupslīdi, kuru solīja un turpina solīt ik pa brīdim.  

Ar šo negribu teikt, ka jūtos jebkādā veidā gudrāka vai veiksmīgāka - vienkārši mans investora profils atšķiras - un tas ir okei. Protams, būtisks esošo līdzekļu zaudējums - pat ja tikai uz papīra - patīkams nebūtu, bet es varu gaidīt 10, 20 un pat 30 gadus. Tad gan atkal jautājums - ja tiešām iestājas tāda veida pasaules gals, ka aktīvi ir bezvērtīgi, vai cash pozīcija to glābtu. smile Tad droši vien ieguldījums zemē un lopos atmaksātos vairāk - tā tīri teorētiski uz šo skatoties. 

Mazs update par manu 400% akciju - vakar maģiju tā arī nesagaidīju, ar tādu O/S gan arī nebūs milzu lēcieni. Esmu 46% up, bet tik spekulatīvam ieguldījumam (un manai riska tolerancei/iesācēja glupībai?) tas ir par maz.

Kihots
Kihots
Pievienots: 16.10.2012
Ziņojumi: 2096
Re: madaraz dienasgrāmata
20.04.2021 12:59

"Buy when there's blood in the streets, even if the blood is your own"

Praksē tas nozīmē ķert nažus... Ja pavēro pēdējo krīžu zemākos punktus, tad tas laiks ir ļoti pesimistisks. Piem. pirkt akcijas, kad valstis paziņo par robežu slēgšanas vai liela uzņēmuma bankrota paziņošanas laikā.

Lapas:previous123456789next
Forumu saraksts/Iesācējiem/madaraz dienasgrāmata
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV