Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Iesācējiem/madaraz dienasgrāmata
Lapas:previous123456789
madaraz
madaraz
Pievienots: 31.01.2021
Ziņojumi: 61
16.11.2021 21:00

Bruno, sveiciens! Jāsaka gan, ka es neuzskatu sevi par kaut kādu īpaši advancēto kurkuli, vienkārši skaļi izsakos par saviem amerikāņu kalniņiem te. smile

Virši šodien spridzina, bišķi kremt, ka neatradu pāris simtus IPO. No otras puses - skatoties uz šīm lietām retrospektā - cik viegli gan būtu taisīt naudu! Diemžēl tā tas nestrādā. 

Kas attiecas uz maniem ieteikumiem - ieteiktu saprast, kāda vispār pašam ir riska tolerance, uz cik ilgu laiku esi gatavs ieguldīt - un pasekot līdzi konkrēto tikeru diskusijām tepat. Man šobrīd palika tikai Madara Cosmetics Latvijā - tur man ir brīnišķīgi zema akciju pirkšanas cena, salīdzinot ar šībrīža cenu. Lielumu gan pārdevu - līdz šim ienesīgākais pasākums summas ziņā.  

Zinu gan visai skaidri vienu - time in the market beats timing the market. Palasot iepriekšējās sarunas, te gan atkal var pacelties kokonēšanās jautājumi, bet tas ir cits stāsts. Paralēli visām spekulatīvajām un nosacīti spekulatīvajām lietām, ko daru, turpinu arī veikt iemaksas ļoti garlaicīgās lietās - 3. pensiju līmenī, dzīvības uzkrājošajā apdrošināšanā. Pat ja visur citur es episki nofeilotu, ir ļoti ticama iespēja, ka pēc 10-20 gadiem man viss būs ok, jo iemaksas "garlaicīgajās" lietās ir pietiekamas. Turklāt nelieku visu akcijās/indeksos, ir % arī, piemēram, P2P - kas ļauj brīvākus manevrus, ja pēkšņi nepieciešama lielāka summa (kura nestāv kontā, lai tiktu izbarota inflācijai). 

Šobrīd gan jūtu, ka prasās pāris k atstāt neaizskaramajās rezervēs skaidrā naudā labu iespēju ķeršanai, joprojām grūti pārvarēt to, ka pāršauju pār strīpu ar ieguldījumiem vs. neaizskaramo rezervi.  

Lapas:previous123456789
Forumu saraksts/Iesācējiem/madaraz dienasgrāmata
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV